DEN NYA MELLANLÄNGDEN

HEJ VÄNNER!

Hörrnii, nu är det dags för oss att prata lite med varandra. Det är mycket trendspaningar nu inför våren och alla vet att lob:en och bob:en fortsätter att dominera MEN jag vill lyfta en till look som jag bara älskar. Den vanliga mellanländen kan vara trist och den klipps oftast rakt av och det händer inte så mycket. Därför så tänkte jag ge min uppdaterade version på mellanlängden.

img_1629

Här har vi min underbara kund som har ett vanligt långt hår kan man säga. Hon vill börja slinga bort ombren och använda sin egna bottenfärg som bas. Jag bedömde att vi behöver två gånger till för att få hårfärgen perfekt och idag var gång nummer 1. Hon ville också klippa en bit på längden. Då tänker vi oftast att 5cm klipps rakt av och hon får en mellanlängd som börjar strax innan bröstet. Men då tänkte jag: Om jag klipper med samma teknik som en lob men längden får vara i en mellanlängd?!

img_1630

Här har vi henne efter. Förstår ni nu hur jag menar? Jag vill att klippningen ska vara framåtlutad, en gnutta uppklippt och backas upp med en delad lugg. Här ser ni också att jag har målat övergången mjukare utan att lägga en ny bottenfärg. Jag har använt mig utav den gamla bottenfärgen samt hennes egna utväxt som var ca 3cm. Om ni tänker en lob med den är längre, en lång lob helt enkelt. Visst blir det snyggare än att endast klippa av längd och inget mer?

img_1636

Hon passade så sjukt bra i hela looken, fina tjej 🙂

Vill ni också ha denna look?

Nu utgår jag från att du som kund har ett långt hår (under brösten)

– Du vill att håret klipps på samma sätt som en lob
– Du vill ha en skarpare linje bak och mjukare ju längre fram du kommer
– Du vill att håret ska vara framåtlutat
– Du vill ha en lätt uppklippning 
– Du vill ha en delad lugg

Håret kommer upplevas betydligt fylligare och stylingen kommer hålla bättre än när du hade superlångt. Min kund har inte alls ett tjockt hår utan det går att klippa håret så det upplevs fylligare. Jag volymfönade tillsammans med ett mousse (adlink) och avslutade med en 32 mm locktång (adlink). Allt bara klaffade, så otroligt kul att göra dessa typer av förändringar. Nu har vi två gånger kvar innan hårfärgen är ON FLEEK!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin!

  Jag undrar om du och Celina kan berätta om hur det var att vara nybörjare som frisör/nagelterapeut. Alltså om ni gjort några jobb som inte alls blev som ni tänkt er. Går själv tredje året frisör på gymnasiet och är så rädd att göra fel med färgen och få en besviken kund även fast jag vet att man aldrig blir helt färdigutbildad frisör…

  Kram <3

  Michelle 2017-02-02 00:26:31
  Svara
 • Håller med. Jag och mina vänner kallar mellanlängden för meningslösa längden men med denna klippning blir det ju två längder och mycket bättre

  ErikaJ 2017-02-01 18:39:10
  Svara
 • Om jag förstår rätt. Stämmer det att man aldrig kan färga över en ombre och tro att färgen blir jämn och bra. Jag hade nämligen en ombre med koppartoner och ville bli mörkare och frisören färga allt hår i samma färg. Men i mitten av håret går det ett ännu mörkare parti typ som en linje

  Evelinn 2017-02-01 17:14:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!