FRÅN HEMMABLEKT HÅR TILL DETTA…

HEJ VÄNNER!

Hur mår ni denna lördag? Jag är lite sliten från gårdagens bravader men herregud vad kul vi hade. Men ni som följer mig på Instagram (StyleElin) såg min brutala makeover i veckan. Denna underbara människa är en av mina äldsta kunder och hela hennes familj betyder väldigt mycket för mig. Jeanette har inte varit hos mig på flera år, hon har mixtrat hemma med hemmafärg och ni kommer förstå hur jag menar. Det blev många mail från er som trodde jag tagit emot en ny kund i smyg, men jag vill verkligen säga det en gång till – nej det gjorde jag inte 🙂 Håll i er, nu kommer bilderna!

img_1656

Jag tror många kan känna igen sig i detta hår. I detta hår finner ni alla nyanser på kartan, fläckar, gammal färg, hår som gått av, tuggummi-liknande delar och delar av hennes egna färg. Hon har ett långt, helt magiskt hår som verkligen måste förvaltas. Jeanette är en av dom snyggaste kvinnorna jag vet och det måste komma fram – med hjälp av håret.

img_1659

Här har vi henne efter 🙂 

Jeanette ska bära varma nyanser. Jag krigade för att få slingorna att fästa på hennes sönderblekta längder och att hela håret skulle bli jämt och få ett liv igen. Jag valde att lägga en bottenfärg, målade slingor i olika nyanser och jobbade med dom gamla ljusa delarna så jag slapp bleka håret så mycket. Jag klippte av 1dm på håret, klippte upp och formade en längre frisyr för fyllighet och form. Jag volymfönade, lockade vissa delar med en 32mm locktång och därefter borstade jag ut lockarna med en svinborste.

efter

Jag höll på i 4 timmar, använde varenda cell i mitt huvud och varenda muskel min kropp kunde arbeta med för att lyckas rädda detta hår. Jag blev nästan tårögd när jag var klar för allt bara klaffade och det var längesedan jag fick göra denna typ av behandling. Det vill jag att ni ska tänka på, om ni gör någonting bra eller någonting ni blir stolta över – VISA DET. Säg det till er själva och ta med er erfarenheten av det. Att kunna visa att man misslyckats är lika stort som att visa att man lyckats 🙂

efterj

Underbara människa! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Alltså Elin darling, du har överträffat dig själv!

  Mikaela Nilsson 2017-02-07 15:42:56
  Svara
 • Du är så otroligt duktig!

  Linda 2017-02-07 00:57:08
  Svara
 • Wow vad fint håret blev! Du är GRYM!!!! Men vad jag blev chockad när jag läste att folk mailat dig för att dom trodde att du tagit emot någon ”i smyg”?! Alltså va? På riktigt?! 1. Har folk ”koll” på vilka som är dina kunder? 2. Du får väl ta emot vem du vill, hur, när, ny, gammal som du vill? Inte ska du behöva förklara dig!!
  Jag förstår ju att du är eftertraktad, men alltså tyckte det var över gränsen!
  Men du verkar ha ”skinn” på näsan för att säga till! Rörig kommentar här, men är fortf chockad haha..
  Hur som, du är grym & älskar din blogg!!!! 🙂

  S 2017-02-06 20:49:46
  Svara
 • Hej! Jag var till en ny frisör idag, och vi kom fram till att färga mitt hår i en väldigt ljus brun färg. Innan var jag väldigt blond.
  När vi är klara har mitt hår blivit så mörkt att de nästan ser svart ut. Min frisör säger då att det blev lite mörkare än vad vi kom överens om, men om jag vill ha det ljusare så ska jag köpa brusvitaminer och blanda med balsam. Sedan ha det i håret i ca 4 timmar för att dra ur färgen. Ska jag verkligen behöva göra detta? Vi kom ju överrens om en ljusbrun färg tillsammans, borde inte hon fixa till håret då istället för att jag ska hålla på och experimentera hemma själv?
  Så tacksam om någon som är utbildad frisör skulle vilja svara på min kommentar 🙂
  Tack för en fantastisk blogg! Kram

  Jennifer 2017-02-06 14:51:36
  Svara
 • Hej!
  Appropå detta med att ta emot nya kunder… TYVÄRR gör ju inte du det, men har du andra frisörer du kan rekommendera? Gärna om du känner någon grym frisör i Malmö/Skåne, men Sthlm också såklart. TACK för världens bästa hårinspiration och blogg! <3

  Rebecka 2017-02-06 09:54:39
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Hej du 🙂 Tack snälla!
   Nej tyvärr 🙁 Jag brukar aldrig rekommendera andra frisörer just för att jag besöker inte andra frisörer själv (Förutom Emelie på Hairtalk). Jag kan inte ta det ansvaret om det skulle gå snett. Men sök på Instagram, leta bilder och hör med folk som du själv tycker ser bra ut i håret 🙂 Tack för din kommentar och hoppas du finner en bra frisör. Kramar

   Elin Johansson 2017-02-07 19:05:01
   Svara
 • Alltså det här kanske är en lite underlig fråga men du har tidigare skrivit att du gått ner i vikt och har PT (?) så undrade bara vad du tränar och vad du äter ? Försöker själv gå ner lite i vikt och tona kroppen för jag har gått upp i vikt det senaste året efter att ha haft väldigt mycket ångest/panikångest, nu är min ångest i princip borta och det enda som jag stör mig på nu är just min kropp…

  Sandra 2017-02-05 18:52:34
  Svara
 • Vad fint det blev! Du är så sjukt duktig <3

  Chanapha 2017-02-04 20:09:48 http://nouw.com/Chanapha
  Svara
 • Underbart vackert!! Superfin tjej dessutom! ?

  Nathalie 2017-02-04 13:48:38 http://naatly.se
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har ett problem som hemsökt mig sedan puberteten egentligen – FETT HÅR. Jag har, enligt konstens alla regler, försökt vänja av mig hår vid konstant tvätt och duschar håret ca 2 gånger i veckan. Detta har dock inte givit något som helst resultat för mig del. Torrschampoflaskorna går åt fortare än kvickt. Jag försöker att inte använda för mycket torrschampo heller, då min hårbotten blir torr och ful där den blir som mest utsatt. Men, jag gör verkligen vad som helst för att bli av med mitt feta, stripiga hår.
  VAD SKA JAG GÖRA??
  Detta är något som faktiskt ger självkänslan en törn, då mitt flottiga och tunna hår ser rent ut sagt förj*vligt ut.. Jag skäms över kalufsen på huvudet..

  Fanny 2017-02-04 11:57:56
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Fantastiskt fint resultat!

   Jag har också problem med fett hår just nu, vid hårbotten. Dåliga schampon, avlusningar (barn i skolåldern, jag tackar..) och jag vet inte vad, men det är som att jag är fuktig i hårbotten vissa dagar. Högst obehagligt.

   Provat bl a Kevin Murphys Maxi Wash och håret blev om möjligt ännu äckligare!

   Annika 2017-02-06 10:05:54
   Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Jag hade faktiskt tvättat håret när det blev fett om det inte har hjälpt att försöka vänja av håret från tvätt. Det är inte värt att må dåligt för man är fet i hårbotten… Låt vara att man får tvätta håret varje dag, men då får man i alla fall känna sig fräsch och fin! Den känslan är viktigare än att behöva tro att det skadar håret att tvätta det ofta. Se till att ha inpackningar ofta istället, och inte värmestyla håret jämnt.

   Sanna 2017-02-05 18:56:08
   Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Åh… Samma problem här.. Fet hårbotten.. Jag har verkligen försökt att få det mindre fett… Tvättat det 1-2 gånger i veckan i över två år nu med det hjälper inte…. Det ser bara äckligt ut. Dessutom har jag Sveriges torraste toppar. Fet hårbotten och torra toppar, sämsta kombon 🙁

   Christine 2017-02-04 15:05:39
   Svara
   • Svar på Christines kommentar.

    Jag har verkligen exakt samma! Torrt och slitet hår, med världens flottigaste hårbotten.. Man känner sig inte direkt fin i håret om man säger så..! 🙁

    Fanny 2017-02-05 00:56:00
    Svara
 • Goda råd för fettigt hår mottages… ? less på håret som är som smör efter 2 dagar… ett problem som dykt upp nu på senare år ?

  Sanna 2017-02-04 10:29:16
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Prova antingen Redkens eller Kérastase’s schampo som är just för oljig hårbotten. Sen tar det även tid innan man ser skillnad. Stå ut, det kommer bli bättre. :)?? Kram!

   Louise 2017-02-04 22:51:52
   Svara
 • Wow. Vilket djup håret fick!

  ErikaJ 2017-02-04 08:46:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!