FRIZZIGT HÅR, ROOTLIFT/MOUSSE – ALLERGI HÅRFÄRG?

Inlägget innehåller adlinks.

HEJ MINA UNDERBARA MÄNNISKOR!

Hur mår ni? Jag mår bara bra, fullt upp som vanligt. Men det var längesedan jag hade ett ”Läsarfrågor” inlägg så det tycker jag vi börjar morgonen med idag. Nu kör vi: 

Hej fantastiska Elin! vet att du brukar rekommendera Redken extrem serie, men jag är så nyfiken på deras all soft serie! Har super super torrt lockigt hår som verkligen tagit stryk nu i vinter känner att jag behöver en ny rutin! Har du någon erfarenhet av denna serien och kan rekommendera den? Eller finns det någon annan serie för extremt torrt hår som du skulle vilja tipsa om? Kör nu Lanza tsm med Redkens diamond oil, tvättar 1 gång i veckan och använder aldrig värme eller slingar osv what 2 do? börjar bli galen.

– Hej underbara du!
Ja precis, men vet du vad: Jag tycker du kan använda ”Redken Frizz Dismiss”. Hela serien är helt magisk på torra, lockiga och frizziga hår. Jag använder serien på alla mina frizziga kunder och tillsammans med ”Leave-in” krämen blir håret väldigt mjukt och följsamt. Tipset är också att föna ut håret med en paddelborste så kommer du få en finare finish.
Lycka till nu 🙂 KRAM ELIN

Hej Elin, behöver verkligen din hjälp! Jag var hos frisören i augusti och färgade mitt hår blondare och gjorde det till en kall färg. Men nu är det mycket gula toner samt en utväxt. Vilken hårfärg ska jag använda för att färga hemma? för behöver verkligen göra något nu. är intresserad av att få det lite åt det platina hållet helst utan gula toner.(har just nu typ (naturligt) blont hår. Är det enda rådet att gå till frisör eller ? :/

– Hej du!
Absolut, im all yours – jag förstår. Efter 5 månader så förstår jag att håret har gulnat och självklart att du fått en utväxt. Men som jag alltid säger och alltid har predikat om – GÅ TILL FRISÖREN! Jag är enormt emot hemmafärg och ser absolut inget positivt i det alls. Du som också vill ha ett platina-blont hår med kalla toner så är det ännu viktigare att du låter en frisör ta hand om ditt hår. Jag vet att alla inte har råd att gå till frisören men om du har väntat i 5 månader så tycker jag att du sparar ihop dom pengarna det kostar och låta en frisör göra dig 100% nöjd.
Lycka till! KRAM ELIN

IMG_2492

Underbara Johanna’s platinablonda bob 🙂 

Hej Elin! Vad är skillnaden mellan rootlifter och mousse? Vilken hårtyp passar bäst till vilken av dom två produkterna? Och hur använder man dom på bästa sätt?

– Hej på dig!
En rootlift kommer i en förpackning med en ”pip” som gör det lättare att direkt fokusera på spraya produkten i hårbotten. Den är lösare i konsistensen och aktiveras hårdare tillsammans med värme än mousse. Mousse är lättare, fluffigare i konsistensen ock passar bättre till längderna än till hårbotten.

Jag brukar alltid kombinera dom två, rootlift i hårbotten och mousse i längderna. Har man ett jätte tunt/fint hår så brukar mousse räcka, då masserar jag först in i hårbotten och sedan drar ut på längderna. Men annars tycker jag man kan använda båda på vilket hår som helst. Det handlar mycket om hur stor mängd du använder: Har du ett tunnare/finare hår desto mindre mängd produkt tar jag. Det låter lite konstigt kanske men jag tycker det fungerar bäst. Har man för mycket produkt i ett tunnare/finare hår så brukar det bli motsatt effekt och produkten kommer tynga håret istället.

PS: Glöm inte att all typ av styling i vått hår måste värme-stylas. Antingen föna håret upp och ner med en paddelborste eller med rundborste.

KRAM ELIN

IMG_1398

Tips på ett riktigt bra mousse – Oribe Surfcomber (länk-adlink)

Hej!

Jag har blivit allergisk mot hårfärg, reagerade när jag färgade mitt hår i svart färg. Blev akuten med adrenalinspruta och massa mediciner.
Nu har jag iallafall blekt upp det så har snart nått min ursprungliga hårfärg. Men skulla vilja slänga in en mellanblond hårfärg, alltså ingen blekning och undrar om det går?
Är det bara mörka hårfärger man reagerar på eller jag tål inga hårfärger då? Detta är värsta djungeln ?
När jag blekte det första gången så blev jag ljus i botten och mörkare i längderna och valde då att slänga i en varm mörkbrun färg, tänkte amen jag testar väl, reagerade med utslag i nacke och hårbotten men inte i närheten av hur jag reagerade utav svart hårfärg!
Tack på förhand, och tack för en fantastisk blogg!
Mvh Amanda

– Hej Amanda! Tusen tack, åh vad glad jag blir 🙂

MEN NEJ – Åh, jag lider med dig – jag har varit med om samma sak. Min första fråga är: Gick du till frisören eller använde du hemmafärg? Använde du det sistnämna så förstår jag att du fick utslag. Idag finns det väldigt många alternativ att använda sig av. Det finns frisörsalonger som endast fokuserar på hårfärg/vård för allergiker och dom flesta uppdaterade salongerna använder ammoniakfri/oljebaserad hårfärg. Jag är själv allergisk och därav alltid varit blond för då behöver inte färgen komma i kontakt med huden – dock så krigar jag ändå igenom 20 min i färg när jag vill ha en ombre, tyvärr.

Antingen kollar du upp hos läkaren exakt vilket ämne du reagerade på och frågar runt på salonger om deras färg innehåller just det du inte tål. Det finns så många olika märken som frisörer använder sig av och det gäller bara att finna det som passar dig. Eller så får du testa dig fram hos olika frisörer, det skulle jag inte rekommendera men vissa märken kan du klara av och vissa inte (vi är alla olika). Kolla upp vad du inte tål och handla därefter – alltid bra att vara på den säkra sidan så du och ditt hår ser flawless ut.

PS: Om du vill läsa lite mer om allergi mot hårfärg så kan du läsa på Läkemedelsverket’s hemsida HÄR (LÄNK)

KRAM ELIN

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Hej ! Jag gjorde ombre för ett par månader sedan. När jag gjorde detta hade jag min naturliga hårfärg i botten som är en 6a och som är väldigt kall i tonen, mina längder var då med något varmare nästan lite kopriga i solljus.
    Jag fick mitt hår slingat upp till kronlinjen och sedan frihandpenslades resterande, vi la en kall askig ton som blev jättefint ! Nu har nyanseringen släppt väldigt mycket vilket jag vet att den gör, men mina längder känns väldigt guldiga och är jag ute så är det så guldigt att det nästan ser lite orange/gult ut. Jag undrar om du har någon färginpacking att rekomendera som kan få det kallare/askigare? Trovs inte i så här guldigt/orange.
    Silverinpackning funkar ju endast på blonda hår och mitt hår är inte direkt blont, kan tänka mig att det är en 8a i längderna som är väldigt guldiga. Men du kanske vet någon färginpackning som skulle funka bra.
    Kram !

    Natalie 2017-02-07 15:05:25
    Svara
  • Hej Elin!
    Jag har ett par frågor som jag desperat behöver hjälp med. Jag har börjat tappa en massa hår och dessutom har mitt hår blivit så himla slitet. Jag har inte använt värmeverktyg mer än vanligt så känns som det bara blev skitdåligt helt plötsligt. Min fråga är.. om jag färgar håret mörkare, tonar dvs, mår håret bättre då? Nu är det liksom lite haft blekblont i längderna.

    Supertacksam för hjälp!!
    Tack för GRYM blogg!

    Ebba 2017-02-07 15:00:51
    Svara
  • Hej Elin! Förra veckan satte jag in haritalk och är än så länge mest positiv. Så skönt att kunna sova de första nättern utan att vakna när man vänder på sig! (haft microringar tidigare ..aj aj..). Dock är jag lite besviken på att inte lockarna håller sig en hel dag när man stylat det. Jag var hårmodell på en hairtalkkurs och hörde vad som inte rekommenderades osv. Det rekommenderades inte att använda hårspray vilket förstör håret och speciellt fästena. Det kan jag förstå men hur ska då lockarna hålla en hel dag och speciellt en kväll när man är ute och dansar och låter svallet flyga omkring :). Vet att du använder hårspray, hur rekommenderar du kring hårspray och hairtalk? Nåt märke som är bättre?

    Anna 2017-02-07 10:44:01
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!