”Privata Elin” & ” Elin på sociala medier”

elins

Hej fina ni!

Hur mår ni? Jag mår bara bra, är fortfarande lite trött sedan helgen men är mitt uppe i jobb så det rullar på. Jag har börjat fundera, vad jag håller på med?! Jag har fortfarande svårt att skilja på ”Privata Elin” och ”Elin på sociala medier”, den gränsen är väldigt hårfin. Jag har alltid varit noga med att separera dom två delarna för att inte tappa bort mig själv i denna ytliga värld jag jobbar i. Jag är egentligen tjejen som älskar att gå osminkad, älskar att vara ute i skogen med Torsten och vill hellre umgås med mina nära och kära i en avskalad miljö. Nu när jag varit ute mycket på sista tiden så märker jag hur jag mer och mer agerar som ”Elin på sociala medier” än ”Privata Elin”. Jag träffar så mycket människor som har en viss bild av mig och då blir det automatiskt att jag kopplar på den Elin jag tror människor vill se – förstår ni hur jag menar?!

Det handlar absolut inte om att jag försöker vara två olika personer eller att jag inte är mig själv, ni som känner mig vet att jag alltid är mig själv. Men det handlar mer om hur jag känner mig för den jag är. En speciell sak är att dejta, eftersom vi träffas mer på sociala medier än in ”real life” så blir det ännu svårare. Många killar har en viss bild av mig utav det dom ser på sociala medier och försöker ”charma” upp mig på ett sätt som jag oftast tycker är så avtändande. Jag tycker det är enormt roligt med människor – jag tycker att ett genuint självförtroende, intelligens/driv, omtänksamhet och bra värderingar i livet och för andra människor är det finaste man kan bära med sig. Jag imponeras inte av pengar eller materiella saker, helt värdelöst i mina ögon. Att en person är genuint snäll utan en baktanke är väldigt ovanligt med så vackert. Jag är trött på att sociala medier egentligen gör oss mindre sociala och vi blir betydligt sämre på att kommunicera mellan varandra ”i verkligheten”, hänger ni med?! En kommentar eller en ”like” ersätter inte ett samtal mellan två personer. Hur många har inte menat ”hon/han hörde av sig med en kommentar på min senaste bild” – och det ska då ersätta ett sms/samtal där personen i fråga faktiskt frågar hur du mår?! Bara där tycker jag vi förlorar värdet med att kommunicera med varandra. Men det blir lite dubbelmoral för jag älskar sociala medier för andra syften, det är en värld som gjort att jag har chansen att göra det jag brinner för. Visst är det konstigt?!

Men det som stör mig ännu mer är att jag är totalt fokuserad på mitt jobb, jag gör allt väldigt bestämt och försöker alltid göra det jag vill göra – går inte det så löser jag det alltid. Men när det kommer till mig själv (utanför jobb), hur jag mår eller hur jag värderar mig själv blir jag som en 15 årig tjej som vill ställa mig och skrika. Jag är expert på att skyffla allt under mattan och så fort någonting blir jobbigt då blockerar jag situationen och leker att det aldrig hänt. Har jag problem på jobbet så löser jag det inom 2 minuter, vilken diskussion eller vilket möte jag ens måste ta – hur kan det skilja sig så mycket?! Det stör mig, verkligen stör mig. Det får mig också att upplevas som en hård, känslokall och självisk person – men så är verkligen inte fallet. Jag blir enormt glad när det är så många som kommenterar så fina saker om mig när jag vloggar. Att ni verkligen ser mig som ”Elin”, helt helt vanlig människa.

Jag ville bara skriva av mig denna morgon, hade egentligen ingen poäng med detta men om ni känner igen er så får ni gärna dela med er hur ni ser på saken. Jag tror många kan känna igen sig i att oavsett om man jobbar på sociala medier eller har ett privat konto så vill vi alltid visa den fina sidan och framställa oss själva som den bättre människan.

Sociala medier är ett stort pussel där du själv väljer mönstret, se då till att pusslet går att köpa i butik för personer som vill lägga pusslet tillsammans! Ha en underbar dag vänner, ni är bäst <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej Elin 🙂 jag vill först säga att jag verkligen gillar din blogg, tycker du gör ett superbra jobb! Jag har lite konstruktiv kritik gällande hur du utformar dina inlägg. Du fetmarkerar och understryker en del ord, när det, iaf enligt mig inte behövs. Du är väldigt bra på att utrycka dig, och behöver därför inte betona så många ord, hur du formulerar meningarna gör jobbet åt dig. Så missförstå mig inte, tycker du är så bra på att skriva att du inte behöver alla dessa markeringar. Tror du alla dessa fetmarkerade ord kan minskas, lite iallafall? Ha en fin kväll! 🙂

  Patricia 2017-02-10 20:23:39
  Svara
  • Svar på Patricias kommentar.

   Hej du 🙂
   Tusen tack, roligt att du tycker om bloggen. Ja, men det är ingen fara. Det är av gammal vana, jag har alltid gjort det och jag tänker inte på det. Haha, men ska tänka på det i framtiden. Kram Elin

   Elin Johansson 2017-02-11 19:28:34
   Svara
 • Wow, så glad att jag hittade hit! Skulle bli så himla tacksam om du ville svara på denna kommentar då jag är i dilemma om jag ska sätta i Hair talk eller inte… Jag har långt hår, typiskt tunna fina hårstrån och saknar därför volym ibland och tänkte lägga i lite hair talk. Vad är din erfarenhet? Blir håret ännu tunnare efter en ”hair talk tid”? Har du extansions i på bilderna ovan? You are a true beauty!

  Karolina 2017-02-09 21:33:36
  Svara
  • Svar på Karolinas kommentar.

   Hej Karolina! TUSEN TACK!
   Men åh, du är SÅ välkommen 🙂
   Nej, Hairtalk sliter inte alls på håret. Om du har ett hår som är tunt/fint så kommer du älska att ha Hairtalk. Du kan börja med att förtjocka håret för att få fyllighet och stylingen kommer hålla betydligt mycket bättre. Jag har Hairtalk (också på bilderna) och har i samma längd som mitt eget just för att få volym och att stylingen håller i flera dagar. Prata ordentligt med din frisör så hjälper hon/han dig för bästa resultat 🙂 Lycka till nu. Kram Elin

   Elin Johansson 2017-02-11 19:31:15
   Svara
 • Hej Elin!

  För ett tag sedan la du ut en text som du sen fick ta bort pgr av ditt ex. Kommer ihåg att du skulle lägga upp det igen, kommer du det?

  Rebecca 2017-02-08 09:38:08
  Svara
 • jag håller med dig till fullo, jag funderade på det i bilen till jobbet i morse senast. Min tanke handlade om dejting också, jag har samma tendens att yttra den lite glammiga sidan utåt, men egentligen väljer jag, precis som du, en skogspromenad med hunden och varm choklad framför vilken tjusig middag som helst! Hur som helst så yttrar detta sig i att helt fel killar är de som ”fastnar”, jag får ju ingen mysig skogsmulle genom att visa att man käka på michelinrestauranger.. Lite hårdraget kanske, men du förstår 🙂 Jag förstår dig precis!

  Tina 2017-02-08 09:08:21
  Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   Men åh vilken igenkänning! Har exakt samma ”problem” vilket har lett till att jag nu har varit singel alldeles för länge. Tar numera avstånd från sociala medier när det kommer till dejting och att träffa den rätta på dräggiga klubbar om helgerna känns rätt avlägset.. Men hur sjutton gör man? ?

   Anna 2017-02-09 10:51:43
   Svara
 • Hej Elin!

  Skulle du kunna säga vart du köpt din senapsgula kudde samt zigzag kudden ifrån som du visade upp i ett annat inlägg? kram

  hanna 2017-02-08 07:50:53
  Svara
  • Svar på hannas kommentar.

   Hej Hanna!
   Den är från märket Ceannis, här är länken 🙂 http://www.ceannis.se/sv/articles/2.85.2645/brown-elm-fake-fur-cc-50×50
   Kram Elin

   Elin Johansson 2017-02-08 10:19:25
   Svara
 • Du har en fantastisk förmåga att uttrycka dig Elin !

  Lin 2017-02-08 07:50:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!