KALL HAVRE – KIND OF BLONDE

HEJ VÄNNER!

Hur mår ni idag? Herregud vad kallt det är ute, jag blir galen. Men hörrnii, jag har ju en magisk kund att visa er. I veckan var Emelie hos mig för att snygga till håret. Jag älskar att göra Emelie’s hår, det är ett magiskt hår som gör både färg och form rättvisa. Vi skulle inte göra något speciellt egentligen mer än att fräscha upp det blonda, färga utväxten och göra botten djupare och kallare.

img_1693

Så fin färg på hennes tröja som verkligen lyfte fram den blonda tonen. 

Jag lägger alltid en väldigt mörk bottenfärg, när jag färgar dom mörkaste brunetterna så använder jag samma färg. Sedan möter jag upp med slingor och målar i en balayage-teknik. Jag har tagit upp det tidigare när jag färgat Emelie att det är inte lätt alla gånger att få färgerna att smälta ihop snyggt. Det kommer alltid bli en varm övergång hur mycket du än försöker, deppa inte ihop för det – det är en kemi vi inte kan påverka. Jag har testat många gånger att addera en extra färg emellan för att skapa en softare övergång mellan mörkt och ljust. Men ska jag vara helt ärlig så tycker jag inte det blir lika snyggt som att låta färgerna gå ihop naturligt. En smaksak, men man ska alltid testa sig fram för att kunna jämföra 🙂

img_1711

Det jag brukar mixtra med är den blonda tonen. Ibland satsar jag på en mer ”klar” kall blond ton, ibland blandar jag in mocca/guld och ibland en mer nude/råg:ig blond. Jag valde det sistnämnda och helheten blev verkligen jättebra tycker jag.

img_1712

emelie

En jättebra färg att möta våren med. Den är full med kontraster, pigment men ändå ljus och fräsch 🙂 Jag volymfönade håret med två rundborstar samtidigt och lät det vara så. Ibland behöver man inte fylla ut med locktången, håret får svalla som det är.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Gud vad fint håret blev!

  Stina 2017-02-14 08:44:29
  Svara
 • Hej Elin!

  Tack för en bra blogg, får mycket bra information här.

  Jag har precis klippt av håret till en lob, 35cm rykte. Är supernöjd ovch känner mig piffig. Jag är ute efter en ”messy lob”. Jag har asiatiskt tjockt hår. Vilket gör det ganska tungt. Jag skulle inte vilja säga att det saknar volym. Men skulle vilja ha Mer volym. Framhäva den. Jag har precis lärt mig fönborsta håret, tjoho! Tar lite tid bara men antar att det blir bättre.

  Jag vill att det ska hålla, bli luftigt och få volym i luggen då jag ”flippar” över håret till ena sidan. Som en snedbena. Jag upplever att mitt hår är bäst några dagar efter tvätt. När man grott in lite torrschampo och sådana läckerheter. Men, problemet är att det känns ofräscht och har märkt att jag får dålig hy av produkter (använder olika).

  Min fråga är om du har några tips för att få min lob att hålla sig snygg med textur. Sedan om du har några tips för mina hyproblem pga hårprodukterna. Eller om det kanske är mer OK att tvätta håret oftare då jag ”måste” använda mer produkter. Det behövde jag aldrig innan med mitt långa hår. hade bara torrschampo när det började bli fett. Jag är ganska enkel av mig och vill att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt! 🙂

  Tack på förhand.

  Hanna 2017-02-09 13:15:06
  Svara
 • Hej Elin!! Jag har kollat runt på internet ang balsammetoden. I somras så blekte jag mitt hår (gick från mörkbrun till blond inom loppet av en vecka) och mitt hår är sååååå torrt och skadat. Dock är jag brun nu igen, jag brukar ha kokosolja i håret några gånger i veckan. Tvättar håret every single damn day haha, men har börjat försöka dra ner på det och använda torrschampoo mellan tvättarna. Tillbaka till balsammetoden, tror du att det skulle kunna vara ett alternativ för mitt hår?

  Jessica 2017-02-09 10:26:00
  Svara
 • Hej Elin jag har en fråga som jag hoppas du vill svara på! Jag har varit hos frisören två omgångar nu för att avfärga/nyansera första gången och igår va det omgång två med blekning och nyansering igen. Jag blev rätt ljus igår men det skiftar i gröna toner(?!). Jag vill ha mörk botten så i övergången där är det dessutom röda pigment kvar, vissa orangea nästan. Ska det bli såhär? Och kan jag testa att ta silverschampo tills nästa besök? Eller är det dåligt om det är grönt? Jag var brunett och vill bli blond. Hoppas du orkar svara! Kram!

  Minna 2017-02-09 10:05:07
  Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Hej Minna!
   Hoppas att det är ok för dig om jag svarar på varför jag tror att ditt hår skiftar i grönt :))
   När man bleker ett hår så drar man ut pigmenter från håret (ett helt vitt hår saknar liksom pigment) och när man gör det kommer undertonerna på din naturliga ton fram. Om du är brun i dig själv så kommer det komma fram röd/orangea och för att neutralisera det använder man sig av grön/blåa nyanser. Det kan då hända att din frisör använde sig av för mycket grönt (som neutraliserar rött) när hen kanske skulle lägga på lite mer blått, eller om korrigeringen satt i liiite för länge. Hursomhelst så är det kalla pigmenter och dom försvinner snabbt så jag tror att det mesta kommer att släppa efter några tvättar :))

   Carro 2017-02-10 04:43:37
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!