ATT LJUSA UPP ETT BRUNT HÅR TILL SOMMAREN

Hej vänner!

Förra veckan hade jag underbara Emma på besök och hon är den den ultimata brunetten –  jag vet nog ingen som passar så bra i mörkt hår som henne. Hon ville ljusa upp hennes mörka hår lite till våren och det finns många sätt man kan göra det på så jag tänkte bara tipsa er brunetter om hur det kan gå till.

Nu glömde jag ta en förebild men Emma var en mörk brunett innan, så ni hänger med 🙂

img_1751 img_1750

När man ljusar upp ett mörkt/färgat hår så kommer det komma upp varma pigment vare sig man vill eller inte. Jag brukar tänka att det får hellre ta lite längre tid och kunden ser snygg ut i håret mellan gångerna än att bleka upp för kung och fosterland. Det gör också att man har mer kontroll och processen blir roligare. Nu är inte tanken att Emma ska bli blond men till slut vill jag ha henne lite ljusare och mer beige/ljusbrun på längderna.

Jag valde att måla ljusa delar i hela håret, ta hellre tjockare delar så övergången blir mjukare. Jag la en mocca/brun ton emellan samt en mörkare bottenfärg för djupet. Jag håller koll under verkningstiden så dom ljusa delarna endast bleks upp till hälften av det man kanske borde.

img_1747

Sedan tonade jag in hela håret med en ljusbrun/guld/mocca ton som jag blandar till själv efter önskemål – använder mig också utav dom varma partierna som kommer fram under blekningen. Hon blir betydligt ljusare men jag håller mig ändå i den bruna naturliga skalan – hopppas ni förstår hur jag menar. Nästa gång jag färgar henne så gör jag samma sak men allt blir 1-2 steg ljusare och hon är snygg i håret efter varje gång.

Ett jättebra tips för brunetter som vill förändra och ljusa upp håret till sommaren. Ett tips är att börja processen redan nu så hinner ni med två besök innan sommaren börjar. Sedan när hösten kommer så kan man lägga en mörkare toning över slingorna och den bruna färgen får en mjuk, skiftande lyster 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Elin,

  Hittade till din gamla blogg där du gav tips om olika önskemål man hade till frisören. Där skrev du om ”Askig ljusbrun” och min fråga är, går det på ett hår som är så mörkt som Emmas (tror att hon och jag är rätt lika i färg). Jag älskar att ha lite ljusare toner nu till vår/sommar men jag gillar den askigare färgen än den här koppar/guld/bruna tonen som jag alltid får hos frisören. Vet att det är en svår fråga men jag tänkte att jag chansar och frågar <3

  Carmen 2017-02-22 20:45:45 http://citas.blogg.se
  Svara
 • Hej! Tycker det är så himla svårt att förklara för frisören vad jag vill ha. Jag har aldrig gjort något med mitt hår, aldrig färgat, tonat eller slingat. Har alltid haft väldigt tjockt, rakt brunt hår (inga smålockar eller lite självfall till min stora besvikelse). Skulle verkligen vilja göra något med mitt hår, till exempel som att ljusa upp det lite till sommaren och så! I alla fall få in lite toner i håret. HUR förklarar man det här för sin frisör? Är det bilder eller vad är ditt tips? KRAM!!

  Elin 2017-02-22 19:03:27
  Svara
 • Ser så snyggt ut! Det vore så intressant att få veta hur kunden och du vill ha som slutresultat. Kanske en inspirationsbild som visar hur färgen kan se ut i sommar! Jag är själv brunett och önskar ljusare skiftningar till sommaren men vet inte om jag vill gå åt tiger eye hållet eller bara ljusare. Kram!

  Nadja 2017-02-22 16:04:29
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en super bra blogg för oss hårnördar!
  Jag undrar vilken hår olja du tycker är absolut bäst och vilken du skulle rekommendera. Mitt hår är verkligen illa behandlat med blekningar, färgningar och slitage av fön, plattång och volymtång, så att det behöver extra kärlek är jag väl medveten om! Tack för tips och må gott kram Matilda!

  Matilda 2017-02-22 09:38:47
  Svara
 • Superfint, speciellt längden och formen på håret

  ErikaJ 2017-02-21 21:15:12
  Svara
 • Jättefint! Är själv lite sugen på att bli mörkare men vet inte om jag vågar riktigt ?
  Jag är ute efter en inpackning som ger massivt med fukt till mitt torra blekta hår men det är en djungel av produkter där ute och det är svårt att veta vilka som är riktigt bra, har du något tips om vilken inpackning jag borde testa?

  Marie 2017-02-21 21:02:40
  Svara
 • Såg ett inlägg där du skrev att ett mörkbrunt hår är det vackraste du vet. Jag som alltid trott att du ogillat mörkt hår och därför mest färgat blont haha.. Jag som har ett mörkbrunt hår blev ju såklart nyfiken på HUR proffset skulle ta hand om ett sådant. Skulle vara så roligt med ett långt inlägg med allt från vård till styling och ”behåll den mörka glansiga hårfärgen”. Om vi tänker lite Megan Fox med sitt långa glänsande mörkbruna hår så tror jag du vet precis. Håller tummarna. Kram!

  Maja 2017-02-21 18:15:43
  Svara
 • Hej! Du är verkligen min förebild när det gäller frisör branchen! Är så imponerad av dina resultat och får verkligen inspiration. Själv ät jag trainee och behöver lite mer fördjupade förklaringar 🙂
  Min fråga är. Hur går din ordning när du färgar?
  Ljusar du upp slingorna osv först… sedan sköljer.. fönar, och lägger i bottenfärg?
  Vill veta hur du fpr den mjuka övergången samt den slingade känslan. Lägger du mörkt emellan blekningen? Du har inte velat göra en video på hur man gör en perfekt sombre, som innehåller bottenfärg, ljusa slingor med skiftningar! Hade hjälpt mig supermycket 🙂

  Erika 2017-02-21 16:05:53
  Svara
 • Hej Elin! För det första tack för en underbar blogg fylld med fina hår och bra tips!
  Jag har en fundering och vänder mig såklart till dig 😉
  Hårnörd som jag är, och samtidigt ett stort fan av Maria Nilas produkter så mailade jag dem nyligen ang att deras egna olja innehåller silikoner medan deras shampoo är sulfatfritt och kan därav inte rensa ur silikoner då såklart. Så jag frågade dem om jag har missat något eller om jag faktiskt borde ta och köpa mig ett shampoo och använda mig av då och då för att faktiskt få håret 100% rent. De svarade mig att ja, köp ett djuprengörande shampoo och använd ca en gång i månaden.

  Då får jag ju såklart min andra fråga som jag ställer till dig: Vilket djuprengörande shampoo rekommenderar du om jag annars använder mig av sulfatfria shampoon?

  Vendela 2017-02-21 10:12:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!