läsarfrågor… VAXSPRAY, FÄRG-INPACKNING & BÄSTA HÅROLJAN

Inlägget innehåller annonslänkar.

Vaxspray, hur funkar det? Blir känslan mindre ”krispig” eller vad är skillnaden? Jag är inget fan av hårspray då jag inte riktigt gillar känslan av produkter i håret. Gillar att kunna dra fingrarna genom håret osv men lockarna hålller förstås aldrig utan. Jag behöver något som gör att lockarna håller bättre men ändå inte känns så tydligt som hårspray kan göra. Finns det ens? Haha. Borde jag testa vaxspray eller har du några andra tips?

– Hej!

Precis, känslan blir lite mjukare och den går in i håret bättre så stylingen håller längre – upplever jag det i alla fall. Jag älskar hår som är luftigt och det ska gå att dra igenom fingrarna i håret utan att förstöra stylingen, därför älskar jag vaxspray eller textur-kräm. Bästa tipset är att locka igenom håret, spraya lätt med saltvattenspray och låt håret svalna. Dra igenom håret med lite textur-kräm i händerna och sedan avsluta med vaxspray – då håller lockarna kan jag lova. Här under har du dunder-receptet! Kram Elin

 

Hej Elin, tack för en superbra blogg! Jag skulle vilja fråga dig vad du tycker om dry-conditioner? Har ett som jag brukar använda, men undrar om det verkligen är så bra, det står att den ska återfukta håret och håret blir verkligen mjukare när jag använder det (har ganska torrt hår). Men jag undrar om det kanske inte är så bra för håret som det känns, försöker spara ut mitt hår och vill inte utsätta det för onödigt slitage. Tack på förhand! Du är bäst <3

– Hej!

Men tusen tack , så snällt sagt <3 Det är nog en smaksak, jag har svårt att tro att det ska skada håret men jag hör till dom som vill ge så mycket vård (fukt) till håret när det är fuktigt – efter dusch. När håret är torrt så vårdar jag endast håret med argan-olja. Dry-conditioner upplever jag är som en spray/kräm som liknar en leave-in produkt som appliceras i torrt hår. Då kan jag lika gärna applicera leave-in, värmeskydd och vårdande olja i handdukstorkat hår istället. Så ser jag på det men om du tycker om produkten och du upplever att den hjälper dig så ska du självklart fortsätta använda den. Men det är ingenting som är skadligt för håret, så kör på bara. Kram Elin

img_1545

Om jag väljer att använda något uppfräschande för längderna så tycker jag bäst om denna från Amika (länk-adlink)

Hej! Jag undrar om man kan använda Maria Nilas färginpackningar när man har hairtalk i? Eller tvättas det inte ut ifrån löshåret sen på samma vis som det gör på sitt egna?

– Hej!

Ja, absolut kan du det. Det du ska tänka på är att löshåret drar åt sig mer av produkten än ditt egna. Jag har ett grovt och tjockt hår i mig själv så när jag använder en färg-inpackning så drar (båda) håren åt sig lika snabbt. Men har du ett tunnare/finare hår än löshåret så skulle jag först applicera färg-inpackningen på ditt egna hår och avsluta med löshåret. Ett annat bra tips är att först lägga lite balsam på löshåret och sedan applicera färg-inpackningen 🙂 Man får hålla lite koll på hur ditt vs löshåret reagerar. Lycka till! Kram Elin

IMG_2351

Jag brukar använda Maria Nila ”Vanilla” (länk – adlink) och blanda 50/50 tillsammans med Maria Nila ”Pearl Silver” (länk – adlink)

Hej Elin!
Tack för en super bra blogg för oss hårnördar!
Jag undrar vilken hår olja du tycker är absolut bäst och vilken du skulle rekommendera. Mitt hår är verkligen illa behandlat med blekningar, färgningar och slitage av fön, plattång och volymtång, så att det behöver extra kärlek är jag väl medveten om! Tack för tips och må gott kram Matilda!

– Hej!

Tusen tack, åh vad glad jag blir. Jag förstår, oj vad svårt. Alla hår drar åt sig olja på olika sätt och man måste nästan testa sig fram. Men allt hänger ihop, från schamponering till vårdande olja. Men jag har alltid tre favoriter som jag alternerar med, samt en rå arganolja som jag dränker håret med på kvällen och sedan tvättar håret på morgonen. Kram Elin

Jag har en till som jag älskar, den är från Living Proof (länk) – älskar denna olja. 

Min frisör så sist till mig att hårfärg skyddar håret. Stämmer det? Och hur gör man då om man är mörk och vill vara ljusare. Hur kan man då skydda håret, eftersom man måste bleka? Kram!

– Hej!

Det beror helt på vilken typ av färg frisören använder. Mörka hårfärger innehåller oftast mycket oljor och mycket pigment för att hårfärgen ska bli så glansig som möjligt. Jag skulle inte säga att hårfärg (mörk) vårdar håret eftersom det är en oxidations-process men skyddar gör den absolut. Att bleka håret gör inget hår glansigt utan det är toningen efteråt som ger glans och mjukhet till håret. Om du är mörkhårig och vill bli ljusare så står du inför stor process och det är bäst att du konsulterar med din frisör vad som är bäst – gör upp en bra plan. Stor Kram

IMG_1160

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej !
  Har ett tjockt och lockigt hår naturligt. Men karaktären på mina lockar förändras olika årstider osv allt från riktiga korkskruvar som håller genom allt utan produkter till vad som nu efter sista graviditeten blivit fina lockar efter dusch då det får Självtorka men när timmarna går är det som att håret inte orkar fortsätta vara lockigt och som om lockarna faller/dras ut. Har du något tips på någon produkt som kan tänka sig hålla kvar mina lockar under dagen?
  (I dagens läge är det olja efter tvätt annars inga andra produkter)
  Tack på förhand! Och tack för en bra blogg:)

  Millan 2017-03-08 00:33:00
  Svara
 • Hej Elin! Jag gillar att läsa din blogg och drömma mig bort för min verklighet ser inte riktigt likadan ut. Jag låter oftast mitt hår självtorka av tidsskäl/okunnighet, jag jobbar på förskola där vi är ute i alla väder, oftast med mössa. Inomhus får man någon slags hårinpackning bestående av dagens lunch eller annat kladd. Och efter jobb väntar gym med svettfest. Försöker att inte tvätta d alltför ofta men d blir snabbt läbbigt av barnkladd och svett och då känns tex torrschampo som grädde på moset.. :/ Kan inte du ge lite tips och berätta lite om hur jag (och säkert många andra) kan tänka kring mitt hår när man har en vardag som ser helt tvärt emot din?

  Ha en härlig söndag! Kram, Leona

  Leona 2017-03-05 11:11:06
  Svara
 • Tycker torr balsam kan vara Nice för längderna när man tagit torr schampo typ dag-4 efter tvätt. Mitt hår blir så torrt! Och tar jag olja blir det tungt istället. Har inte använt på länge men ska köpa ett nytt 🙂 försöka hålla mig ifrån att tvätta och hålla ut 2 ggr i v minst

  Johanna 2017-03-05 07:41:10
  Svara
 • Hur gör du med färginpaclningarna på hairtalkfästena?

  Tilde 2017-03-03 17:45:15
  Svara
 • Hej Elin och tusen tack för en givande blogg, jag blir så inspirerad och pepp på att sköta om mitt hår!
  Jag har en fråga, vad tycker du om denna serie https://www.lyko.se/kevin-murphy/kevin-murphy-smooth-again-rinse-paket, jag funderar på att köpa den då jag alltid kört med hydrate me och vill prova någonting nytt.

  Har du testat denna?

  Ha en fin helg!

  Josephine 2017-03-03 11:58:01
  Svara
 • Tack snälla för att du tog upp mina frågor i inlägget och svarade på dem! Bästa! Kram!

  Katrin 2017-03-03 10:22:52
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!