NY TREND – ”Shadow Roots”

God morgon bästa ni!

Vet ni, jag har suttit och spionerat på Pinterest och funnit en ny trend eller en ny variant av balayage/ombre. Som ni vet så är det sistnämnda ristat i sten och kommer alltid finnas i huvudet på en frisör. Men amerikanarna har en förmåga att vilja byta namn och finna små kryphål till en ny trend av en redan dominerade trend. Jag tycker det är så underhållande och jag lyfter gärna nya namn på samma teknik (typ).

1

Nu undrar ni säkert vad jag snackar om och jag ska nu säga att balayagen byts ut till ”Shadow Roots” – alltså skuggade rötter. Vi ska alltså färgas som att vi har slingat bort utväxten och sedan två månader senare fått en utväxt – hänger ni med?!

2

Det är inte en ombre, det är inte en balayage utan min gissning är att du lägger en bottenfärg – precis som du ska påbörja en ombre och sedan slingar du ljusa slingor mot botten.

img_1630

Jag fick en feeling att det var ungefär så jag gjorde på min fina kund här (ovan). Jag har ändrat mitt sätt att färga ombre på sistone och jag kom på mig själv att jag skuggar mer och inte låter bottenfärgen komma så långt ner som jag tidigare brukade göra.

IMG_1134

Samma sak här. Jag har skuggat bottenfärgen ca 3-4cm ut och slingat hela håret. Så jag har konstaterat att jag följt en ny trend fast inte vetat om det – ni hänger med min ironi här va 😉 haha. Dessa skuggade rötterna kommer inte köra över ombren/balayagen men jag tycker det är ett jättebra alternativ för dig som vill vara ljus men ändå ha kvar pigment mot ansiktet.

Nu kör vi skuggade rötter till sommaren 🙂 PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Faktisk när man pratar shadow root då menas det, att man använder en icke täckande färg i botten EFTER man har gjort ljusa sligor. Man faider med pek och långfinger vid att drar fram och tillbaka på varje sida av håret.. oftast snabbfix vid schamponeringen och kortare invärkningstid. Då ser man nemlig dom blonda slingorna genom den ”skugga”färg. JFYI❤️☺️

  Heidi Klang 2017-03-15 19:00:07 http://www.byheidiklang.com
  Svara
 • Hej! Du måste ta upp trenden att alla klipper av sig håren! Jag fick en chock igår när jag såg att kristen stewart har rakat av sig allt hår och har blont stubb och att cara delevingne har kapat allt och är platinablond!
  Wow hårmoments!
  Kram!

  Elliea 2017-03-09 09:51:18
  Svara
 • Tack för din superblogg! Jag älskar den, jag saknar bara ett typ av inlägg. Lockigt hår, jag har typ 3a och önskar alla typer av inlägg. Allt från klippning till styling! Det vore fantastiskt att få känna sig mer ”hemma” i din blogg, nu är det nästan enbart raka skandinaviska hår och det lockiga burret saknas!

  Nadja 2017-03-09 08:29:40
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!