Få långt hår snabbt – Snaggat hår – Spänstiga lockar – Textur i håret

innehåller annonslänkar…

Hej Elin!
Hur gör man för att få så långt hår som möjligt på så kort tid som möjligt?
Hur bra är nashi hårprodukter egentligen? Rekommenderar du att man använder nashi hårprodukter?

– Hej du!

På första frågan så finns det inga genvägar. Vi glömmer oftast att håret växer inifrån vilket då handlar om vår kropp. Det är samma sak som att säga ”Hur går jag ner 10kg så snabbt som möjligt” – alla vet att det inte riktigt fungerar så. Vi kan lura kroppen mycket men när det kommer till hår så får man tålmodigt vänta. Hade det funnits några medel som just gör att håret växer 10 gånger snabbar så vore den personen rikare än Mark Zuckerberg. Det bästa tipset jag kan ge dig är att ta hand om längderna som kommer bli din längd till slut och att ge din kropp dom bästa förutsättningarna – utsidan speglar insidan.

På din andra fråga så har jag faktiskt inte testat produkter från Nashi så kan inte uttala mig om dom. Men det jag vet är att dom är riktigt rika på argan och bra ämnen för håret. Köp hem ett schampo, balsam och arganolja och testa i 2-3 månader och se om du tycker om produkterna. Lycka till 🙂 Kram Elin

Hej! Du måste ta upp trenden att alla klipper av sig håren! Jag fick en chock igår när jag såg att kristen stewart har rakat av sig allt hår och har blont stubb och att cara delevingne har kapat allt och är platinablond!
Wow hårmoments!
Kram!

– Heeeej!

Jag veeeeeet, det är svårt att hinna med att ta upp alla stora förändringar i kändisvärlden. Jag älskar att Cara har klippt av sig håret och förändrat hela hennes look. Dock så är det ingen WOW grej eftersom 20 pers gjort samma sak, färgat tillbaka och sedan blivit platinablond igen. Kristen tycker jag blir jätte-konstigt, jag tyckte hennes vanliga korta hår var magiskt fint på henne men att ta steget att snagga av sig hela håret – då är man en superwoman! Kram Elin

2

Vad tycker ni? Gillar ni Cara eller Kristen’s förändringar?

Hej !
Har ett tjockt och lockigt hår naturligt. Men karaktären på mina lockar förändras olika årstider osv allt från riktiga korkskruvar som håller genom allt utan produkter till vad som nu efter sista graviditeten blivit fina lockar efter dusch då det får Självtorka men när timmarna går är det som att håret inte orkar fortsätta vara lockigt och som om lockarna faller/dras ut. Har du något tips på någon produkt som kan tänka sig hålla kvar mina lockar under dagen?
(I dagens läge är det olja efter tvätt annars inga andra produkter)
Tack på förhand! Och tack för en bra blogg:)

– Hej! Tack snälla 🙂

Åh, din lyckost – jag vill också ha naturliga lockar. Du har helt rätt, lockarna förändras med tiden och framförallt när vi byter årstider. Ju kallare det blir ute desto mer fukt behöver håret så håret bibehåller sin spänst – vi märker det speciellt när det ena dagen är 2 minus och nästa dag 8 plusgrader. Sedan om du har fått barn så är det en stor orsak också, men grattis till lillen.

Tips: Mitt tips är att tvätta håret som vanligt. Krama i vårdande olja och spraya i ett värmeskydd. Därefter tar du en ”Curl Creme” och drar igenom hela håret med fingrarna. Därefter fönar du håret upp och ner med kall-luft i ca 1-2 minuter (beroende på tjocklek på håret). Du vill endast att produkten ska kicka igång och få lite luft mellan lockarna. Därefter låter du håret självtorka och du kan krama i en texturgivande kräm då och då, när du känner att lockarna inte orkar vara definierade.

Hoppas du får iordning på lockarna och nedanför finner du dom produkterna som jag tycker fungerar jättebra!
Stor kram

Hej Elin,
Älskar din blogg och inspireras mycket av den. Har en fråga till dig:
Jag har ett vanligt skandinaviskt hår (om man kan säga så?) som är väldigt platt och väldigt långt. Tvättar håret var 4:e dag med redkens all soft serie sen ett tag tillbaka. Mitt hår är väldigt starkt, tjockt och i bra skick. Nu till mitt dilemma:
Jag sätter alltid upp mitt hår i toffs då jag inte orkar ha det slängandes i ansiktet då det ofta slickar mina kinder i och med att de är så platt. Har sparat till långt länge och vill inte riktigt klippa mig kort. Men hur ska jag styla de så jag kan ha de mer utsläppt?!! Blir tokig och känner mig som tråkigt som ständigt springer runt med en toffs eller bulle på huvudet. Tacksam för svar. Kram

– Hej du! Åh vad glad jag blir, tusen tack 🙂

Det låter som att du inte har rätt klippning för din hårtyp eller ditt ansikte. Sen är det så att ju längre hår du har desto tyngre och mindre spänst får du. Det är jättesvårt när jag inte känt på ditt hår men mitt tips är att gå till frisören för att klippa en frisyr som passar dig och ditt hår. Att få en lätt uppklippning kan gör en stor skillnad. Att t.ex klippa av 4cm istället för 2cm gör att du får trubbigare toppar och stylingen håller längre. Men att våga håret lite lätt med en tjockare locktång samt spraya lite texturgivande spray kan göra mycket. Jag har gjort en video (nedan) där jag visar hur jag lockar håret samt vilka produkter som ger textur till håret.

Lycka till nu! Stor Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Elin och tusen tack för en givande blogg, jag blir så inspirerad och pepp på att sköta om mitt hår!
  Jag har en fråga, vad tycker du om denna serie https://www.lyko.se/kevin-murphy/kevin-murphy-smooth-again-rinse-paket, jag funderar på att köpa den då jag alltid kört med hydrate me och vill prova någonting nytt.
  Har du testat denna?
  Ha en fin helg!

  Josephine 2017-03-15 15:28:55
  Svara
 • Hej! Sist jag var hos frisören rekommenderade hon mig att spraya torrschampo i hårbotten direkt när det är nytvättat, för då håller det sig rent längre. Jag har testat några gånger nu och har gått från att tvätta håret från var tredje till var fjärde dag. Men då jag redan innan mitt frisörbesök hade rätt torr hårbotten känns det som att det nästan blir värre när man sprayar i torrschampo direkt? Kan hitta mycket större ”flagor” som faller ut nu än innan tex. Det måste väl vara bättre att låta håret vara i 2-3 dagar, innan man använder torrschampot? Eller vad tycker du? Tacksam för svar! 🙂

  Emma 2017-03-15 09:22:54
  Svara
 • Åååh vad jag blir glad av dig Elin!! Riktig glädjespridare är du!

  Malin 2017-03-14 14:01:10
  Svara
 • Hej, jag var hos frisören i fredags och blev så otroligt missnöjd. Hon klippte av det jättemycket men värst är att hon har klippt upp det så mycket och klippt upp det vid luggen. Jag har tjockt vågigt hår så det är bara så fult och jag har varit ledsen sen dess. Hon frågade alltså inte hur jag ville bli klippt. Jag skulle vilja göra en hårförlängning men upptäckte att det är sinnessjukt dyrt?!? 6500 för att sätta i det och sen 1500 var sjätte vecka högst 3 ggr. Det skulle innebära en årskostnad på typ 25 000 + färgning och klippning. Jag förstår inte, har folk råd med detta? Och även om man har råd- lägger man verkligen så mycket pengar på håret? Jag känner inte att det skulle vara ok för mig att lägga de summorna på något så flyktigt så jag får väl ge upp den drömmen. Men min fråga är då, har du något tips på hur jag ska få det här fula översta lagret av håret att smälta in mer med resten av håret eftersom det nu är så mycket kortare än det andra? Eller om du har några andra tips på vad jag kan göra? Tack på förhand från en uppgiven tjej 🙁

  Elsa 2017-03-13 22:46:27
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej! Nu är jag inte Elin men svarar ändå 🙂 Tror inte du behöver en hel förlängning men kanske lite hairtalk för att dölja det uppklippta? Sätter du 1 paket kostar det ca 2400 kr och 500 kr i omsättning var 6-8 vecka och du kan sätta om samma hår 3 ggr, vilket innebär att du kan ha det i ca 28 veckor för 3900 kr. Årskostnaden blir ca 7300 kr och efter ett år har troligtvis det uppklippta växt ut 🙂

   Annie 2017-03-15 13:42:13
   Svara
 • Hej Elin! Hur ska man göra för att få sina toppar tjocka? Mina toppar är jätte tunna och man jämför med längre upp på håret. Jag har klippt det när dom blivit riktigt tunna men efter ett kanske 2, 3 veckor så är dom jätte tunna igen. Jag vill gärna ha samma tjocklek på mitt hår men topparna är alltid super mycket tunnare. Jag använder varken värme eller utsätter det för något som riktigt sliter på håret, kan det vara att jag har tofs för ofta? har du några tips?? Stora kramar <33

  Hannah 2017-03-13 20:34:41
  Svara
 • Hej. Jag behöver tips gällande torrschampoo. Jag hittar inget som passar. Jag är ljusbrun och tycker att alla torrschampoo blir som vitt puder. Jag har lagt ner en halv förmögenhet nu men hittar inget som är bra. Nu senast köpte Moroccanoil dark tones. Den var ett av de sämre jag testat. Håret blev väldigt dassigt. Jag börjar fundera på om det överhuvudtaget finna nåt som passar. Har du nåt tips på en produkt som kan passa?

  sara 2017-03-13 18:20:39
  Svara
  • Svar på saras kommentar.

   Prova Oribe! Dyr men värt varenda krona. Jag har mörkt hår och den blir inte alls konstig på mitt hår och den är jättedryg oxå

   Kattis 2017-03-13 21:53:18
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!