Vad är rätt eller fel? – Pastellfärg i håret – Hårborstar – Tjocka toppar

Inlägget innehåller annonslänkar…

Hej Elin! Tack för en superblogg, sträckläst nästan hela nu på min semester! En fråga som inte rör inlägget men hoppas du vill svara.. Är det olämpligt att använda inpackning som ”styling”? Jag har den blåa ”minu” och brukar ta pyttelite (doppa fingertoppen) och gnugga i händerna o dra över längderna för att tämja håret lite. (Låter håret vila från fön o tång just nu, kör naturlig stil). Vet att det finns massa leave in osv men detta funkar SÅ BRA! Har mkt tjockt o grovt hår. Är det dumt att göra så? Tack!

– Hej du! Men åh, vad roligt. Måste tagit sin lilla tid, haha.

Absolut inte. Jag brukar alltid tänka att man ska använda det som fungerar och inget är rätt eller fel – så länge du tycker om det. Just serien ”Minu” har en leave-in kräm (länk) men om du tycker inpackningen fungerar bättre så kör på det. Jag använder t.ex saltvattenspray både som fönprodukt och även som spray på lockarna. Jag använder vissa vanliga hårvax som stylingkräm när jag vill ha mer stadga än vanlig textur-kräm för lockar. Så kör på känsla, inget är rätt eller fel. KRAM

Jag har till och med använt denna fuktbomb från CODAGE (länk) som är tillför ansiktet på mina hår-längder – fukt som fukt 🙂 

Hej Elin, tack för en superbra blogg! Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Jag har platinablont hår sedan november förra året och nu har utväxten blivit ca 5-6cm lång vilket jag tycker börjar se väldigt fult ut. Så jag tänkte lägga i manic panic violet night blandat med vanligt balsam för att få lila/lavendelfärgat hår. Jag har hört från vänner att håret kan bli grönt ifall jag vill bleka det igen och gå tillbaka till platinablont. Är det sant? Och vad ska jag använda istället, funkar det att blanda tex revlon färgbomb med balsam för att få ett semipermanent resultat? Hoppas du förstår och att du vill svara.

– Hej! Tusen tack, så glad att du tycker om bloggen.
Jag är väldigt emot att mixtra med hårfärg hemma. Jag skulle aldrig rekommendera att du gör någonting själv mer än att underhålla den färg hemma som du redan har. Mitt tips är att du går till din frisör och ber honom/henne att göra grovjobbet till dig. Sedan om du vill använda en färginpackning som underhåll hemma så är det toppen. Eftersom du har två olika utgångslägen, alltså din egna utväxt samt blonda längder så kommer resultatet bli olika. Lycka till nu 🙂 Kram Elin

Det som är bra att göra förändringen hos en frisör är att dom vet hur färgen ska läggas och blandas i håret. Man vill allltid ha en mörkare, djupare lila mot botten och ansiktet samt ljusas upp mot längderna. 

FRÅGA!
Jag har läst igenom typ heeela din blogg!
Men jag har mörkblont hår och brukar (själv) för blonda slingor (balayage).
Jag ska nu sluta med de och undrar om det finns någon färgbomb/toning/DIY som jag kan göra för att få min mörkblonda färg att bli kallare?
Vill liksom inte bleka eller färga mörkare så jag får ljusare utväxt, vill bara få min vanliga hårfärg att ”POP”!

– Hej du! Haha, gud vad roligt. Hoppas du lärt dig något!

Som jag svarade på frågan tidigare så gäller det samma sak för dig. Mixtra inte hemma, det är så värt att gå till en frisör en gång och få det du vill. Sedan om du vill använda en glansgivande färginpackning hemma så kommer hårfärgen hålla längre. Frisören kan utgå från din hårfärg och justera så att den träder fram snyggare men oftast så måste pigment till eller bleka för att få ett jämt resultat. Boka en tid hos din frisör, jag lovar att det kommer bli bäst. Kram Elin

Här har jag bara använt mig utan min kunds egna hårfärg och byggt upp glansen och ljusat upp vissa delar. Jag lovar dig att frisören kommer göra sig då nöjd och att resultatet kommer hålla längre 🙂

Är ny läsare här på bloggen!
du kanske skrivit inlägg om det förr.. men vilka hårborstar tycker du man bör ha hemma som en bra bas. Har du några favorit hårnålar, snoddar mm du rekommenderar? Finns ju stor variation i kvalite känner jag
har du nå smarta förvaringslösningar för alla hårprodukter och tillbehör. Tycker jag har dem överallt o ingenstans

– Hej! Åh, men välkommen – vad roligt att du hittat hit.

Vilken bra fråga, jag tycker man ska ha en utredande borste, en rundborste, en svinborste och en tuperingsborste. Man kan tänka lite olika med kvalité, det är klart att en Mason Pearson borste är bättre än en billigare svinborste. Men en av mina favoritborstar är en av dom billigare varianterna och man får antingen byta ut ofta eller investera i en dyrare variant som håller längre. Jag använder hårsnoddar från Blax (länk) och matta hårnålar från Sibel (länk). Ett tips är att sätta upp en metallplatta i badrummet som hårnålarna dras till, då kommer dom inte hamna överallt.

Jag brukar använda förvaringsskålar från Muji (länk) som är jättebra att ha snoddar och olika hår-tillbehör. Här under tipsar jag om mina favorithorstar. Kram Elin

 


Hej Elin! Hur ska man göra för att få sina toppar tjocka? Mina toppar är jätte tunna och man jämför med längre upp på håret. Jag har klippt det när dom blivit riktigt tunna men efter ett kanske 2, 3 veckor så är dom jätte tunna igen. Jag vill gärna ha samma tjocklek på mitt hår men topparna är alltid super mycket tunnare. Jag använder varken värme eller utsätter det för något som riktigt sliter på håret, kan det vara att jag har tofs för ofta? har du några tips?? Stora kramar <33

– Hej du!

Det är jättesvårt att säga men vi har naturligt tunnare hår ju längre hår man har. För att få tjocka, trubbiga toppar gäller det att klippa en längd på håret så topparna hamnar i den längd där håret är dom tjockast, hänger du med? Ju tunnare topparna är desto skörare är dom och nöts lättare. Det är jättebra att du inte utsätter ditt hår för slitage i onödan men jag tror att nyckeln sitter i klippningen. Att endast klippa två cm på topparna då och då kommer inte göra att du får tjockare hår. Ditt hår kanske också är extra skört så tänk på vilka tofsar du använder.

Lycka till nu! Kram Elin

Här kommer några varianter som jag har gjort. Allt är lite beroende på vilket typ av hår du har men håret lär kapas en bit för att få fylligheten. Men din frisör kommer hjälpa dig 🙂 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin, du är så grym och snygg och girl power rakt igenom !
  Har en superfin, stor Mason person borste sedan typ 2 år men hur rengör jag den? Har googlat och kollat deras hemsida men tycker inte det funkar och är så försiktig med den. då den var så dyr så vågar inte prova vad som helst. Det fastnar ju fett, oljor, osv på den
  Tack på förhand 🙂

  E 2017-04-03 12:35:26
  Svara
 • Hej Elin! Vill börja med att säga att jag älskar din blogg så mycket, jag har blivit mycket mer intresserad av hår på det sistonde och av din blogg får jag mycket inspiration. Jag har plattat mitt hår i ungefär 1,5 år eftersom att jag har väldigt lockigt hår och hade tjockt tills det började gå av. Mitt hår hår var verkligen i sitt värsta skick. Överhåret går kanske bara till käkbenen medan resten går lite över brösten. Eftersom att mitt hår gick av på många ställen så slutade jag plattade det och har gjort de i snart 4 månader. Jag vill nu efter 4 månader gå till frisören och bleka det, jag är blond men vill ha det blondare. Tror du att mitt hår kommer klara av det efter all värme mitt hår gått igenom? Jag vet att det är jätte svårt för dig att svara på men jag vill verkligen frsächa upp min hårfärg men tänk om det inte klarar av det. Kram på dig<3

  Hilda 2017-03-31 17:21:51
  Svara
 • Hej Elin! Har följt din blogg i evigheter och tokälskar både dig och alla tips du delar med dig av. Jag har en fråga… Jag har precis flyttat till Australien (varmt och fuktigt klimat). Jag hade lockigt/krulligt hår redan hemma i Sverige men nu är det helt brutalt haha. Använder givetvis inga värmeverktyg till vardags utan låter håret lufttorka med olja och kraven in. Håret ändå går bananas så fort jag kliver utanför dörren. Behöver tips på produkter/frisyrer och styling både till vardags men framförallt när jag vill vara lite fin! Använder Redken extreme dchamo och balsam just nu men vet inte om jag borde byta och till vad i såna fall? Sen undrar jag även om du har några tips på hur jag kan styla håret (ibland vill jag ju få känna mig lite fin när jag ska ut på middag (dejt eller något) Om jag lockar håret med plattång-hur får jag det att hålla trots fukten? Alltså att det inte blir mega frostigt efter 5min… Finns det någon magisk spray. Hatar att se ut som ett penntroll på finmiddagarna. Försåt om du kanske prioriterar andra frågor som passar mer läsarna i Sverige… Men det kanske finns flera krulltottar som vill ha tips inför semester eller svenska sommaren 😉

  Kramar

  Ebba 2017-03-31 01:24:08
  Svara
 • Hej Elin! Grrrym blogg, alltid. Jag har en fundering kring en sak – silikondroppar. Mitt hår är superslitet och skadat från färgningar hit och dit, för tillfället har jag rödfärgat hår och jag trivs i det, men mitt hår är ganska trött på mig nu haha. Många frisörer och experter har sagt att silikondroppar är bra för håret för att det ”ser mindre slitet ut”, men jag undrar om det överhuvudtaget hjälper hårets hälsa? Har ävrn hört att silikon liksom klistrar sig fast och efter ett tag sliter av hårstrået.. jag vill verkligen få tillbaka min naturliga mjukhet och glans, och jsg klipper till och med topparna oftare än behövligt. Så, rekommenderar du silikondroppar??

  Cecilia 2017-03-30 22:39:24
  Svara
 • Hej Elin!

  Tack för att du har typ världens bästa blogg!! Jag har ett problem som jag hoppas att du kanske kan hjälpa mig med. Jag har nämligen börjat att tappa otroligt mkt med hår och jag tror att jag under en längre period har haft mjäll/ flagnig och kli i hårbotten. Jag tvättar håret 2 ggr per dag och har nu använt Fungeoral från Apoteket som ska motverka mjäll. Men det fungerar inte riktigt 🙁 vad kan jag göra? Jag vill inte direkt gå till frisören med mitt äckliga hår.. finns det något schampo som kan lösa detta? Använder Marila Nilas Head serie också.

  Så tacksam för hjälp!! Kram

  Sofie 2017-03-30 12:13:26
  Svara
 • Hej! Hoppas det funkar att ställa en fråga här i kommentarsfältet? Jag undrar om du kan rekommendera något torrschampo eller liknande produkt som är anpassat för fint hår? Tyvärr är alla torrschampo jag har testat alldeles för kraftiga för min hårkvalitet, även om jag doserar försiktigt osv. Skulle behöva ha ett som kanske har motsvarande 1/4 styrka av ett vanligt!

  Problemet med fint hår (dvs väldigt tunna hårstrån) är att det inte har någon tyngd och därför räcker det oftast med en natt på kudden för att man ska se ut som ett penntroll. Enda lösningen är att tvätta och återfukta med balsam och olja. Att applicera olja i topparna mellan tvättar funkar inte, hur lite man än tar. Helt klart en utmaning kan jag lova! Alla tips på produkter mottages tacksamt!

  Anna 2017-03-30 09:22:06
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!