KÄRLEK & BLONT HÅR TILL SOMMAREN

Hej fina ni!

Hur mår ni? Jag hoppas ni har haft en bra vecka och att ni verkligen fått sova ut denna morgon. Jag har haft en hektisk vecka och jag tackar för att det är långhelg. Igår hämtade jag Torsten och jag måste bara berätta en sak som händer varje gång jag hämtar honom – då har vi varit ifrån varandra lite mer än en vecka.

Varje gång han kommer in i lägenheten så ger jag honom ett ben och lägger mig på mattan och bara myser med honom ett tag. Han brukar alltid äta direkt och sedan har vi alltid myskväll. Torsten sover alltid med mig i sängen men det finns en sak som är annorlunda men bara första natten efter han varit hos aset i en vecka. Han ligger med huvudet på min axel hela natten, eller när jag sover som en sked så borrar han in sig vid min mage och huvudet under min haka. Annars sover han alltid nere vid fötterna eller i knävecket. Hur kommer det sig att han bara gör det förstnämnda första natten?! Jag vaknade tidigt i morse och jag känner hans snarkande under min haka, jag blev nästan tårögd för den här hunden är verkligen det viktigaste som finns i mitt liv. Jag ville bara få ur mig det, det kommer alltid vara jag och Torsten – alltid.

Före

Men hur som, från en kärlek till en annan – hårfärg. I veckan var min fina kund Sofie hos mig för att rusta upp hennes hår. Hon har inte varit hos mig på 8 månader och det var verkligen dags att fixa till hennes hår. Här ovan ser ni hur hon såg ut innan.

Här har vi hennes hår efter!

Under 3 år (tror jag) har jag färgat hennes hår. Hon var då svarthårig, nu ser hon ut såhär med ett hår att döda för. Hon tar hand om håret så exemplariskt hemma. Vi ses 2-3 gånger per år och jag har verkligen krigat som ett djur med att få till den perfekta (slingade) blonda håret. Jag slingar hennes hår med bleking med olika tekniker så som balayage, babylights och vanliga slingor i olika storlekar. Hon tar mig fyra timmar och kilovis med färg – men det är en fröjd att göra hennes hår.

Jag vill ha henne nude-blond kan man säga. Jag vill att hon ska se slingad ut och helheten ska kännas så pass naturlig en blondin kan göra. Men framförallt lyfta fram hennes magiska hår 🙂 Visst blir man avundsjuk?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej!
  Hoppas du som frisör kan hjälpa mig, jag börjar bli desperat nu, HATAR mitt hår.

  Jag kan inte färga mitt hår sedan 1999. Det började med att jag skulle färga håret rött, hemma som vanligt.

  Sedan, vid varenda hårtvätt, så blödde den röda färgen ut ur håret extremt. Det var värre än om jag hade använt en toning och detta var ett av de vanliga kända märkena och permanent hårfärg.

  Nästa färgning blev hos min frisörsalong. Samma sak där, färgen som skulle vara permanent bara tvättades ur väldigt snabbt ur håret vid varje tvätt.

  Frisörerna säger att jag har ”glashår” och
  inget, förutom blekning, tar på håret.
  Plattar jag håret eller lockar det så syns knappt ingenting efter 2 timmar, oavsett produkter. Särskilt lockarna raknar och tidigare hade jag ganska självlockigt hår som nu nästan har raknat till 100%.

  Jag är mörkblond och flera frisörer har under årens lopp sagt att det är svårt att bleka mina folieslingor till rätt nyans, tillräckligt ljusa och kalla, eftersom jag har så mycket rött pigment i håret.
  Jag har alltid fått sitta länge, ibland med värme, för att få rätt nyans, ofta var jag tvungen att gå tillbaka dagen efter för att ljusa upp det ännu mer.

  Går fortfarande till samma salong och gör fortfarande folieslingor.
  Men nu går det extremt snabbt med själva blekningsprocessen och det är tydligen inte längre något problem med mitt röda pigment.

  Nu senast frågade jag om de hade ett nytt märke på ”blekningskrämen” eftersom det går mycket snabbare. Frisören ville inte ge mig ett orderntligt svar på frågan (och jag har ändå gått dit ca 4 ggr/år i ca 20 år!) utan typ låtsades som om hon inte hörde mig.

  Det allra värsta är dock att jag inte längre blir nöjd med mina folieslingor. Jag har kort, tunt hår så det behövs inte många folieslingor.

  De kan inte fixa en snygg övergång mellan utväxten och de gamla slingorna (jag har rätt många men tunna).

  Det blir ofta blekta små ”punktområden”, som om de bara hade duttat dit lite blekning på ett ställe på det mörkblonda håret.
  Alltid längst fram vid tinningarna och runt pannan, så att dessa gul-blonda punkter syns väldigt tydligt. Gula dessutom! 🙁 Så jag kan aldrig sätta upp håret framtill, för när jag drar undan de yttersta slingorna så syns dessa fula gula områden. Det känns som frisörerna medvetet har gömt undan dom, el bara pga slarv/tidsbrist.

  Och även om min riktiga hårfärg är rätt mörk till mina ljusblonda slingor: ska det verkligen behöva se ut som jag redan har 1-2 mån utväxt i hårbotten när jag har blekt nya slingor den dagen?

  Har haft folieslingor i flera år nu och det känns som de vågade lägga blekningskrämen väldigt nära hårbotten tidigare, så jag inte hade så mörk hårbotten.

  Det var ju därför jag bytte från en plastmössa med hål i, där man drar ut slingor med en virknål, till folieslingor: för att slippa få en mörk ”utväxt” direkt.
  Men numera ser det för jävligt ut! 🙁

  Har sett flera foton av dina kunder som blekt sitt hår och det ser ut som blekningen går ända in i hårbotten, eller har jag fel?!

  Snälla hjälp mig med detta! Frisören säger bara att det inte går att lägga blekningen närmare hårbotten. 🙁
  Är det sant?!
  Vore tacksam för svar!

  Linda 2017-05-02 07:31:24
  Svara
 • Åh. Det låter som om Torsten saknat dig samt söker trygghet. Kanske är det inte så bra hos aset?
  Även om det ”bara” är ett djur så har de också känslor Och T finner en trygghet hos dig. Dessutom är djur experter på att snappa upp känslor som människor utsöndrar.

  Tack för en fin blogg.

  Annsofie 2017-05-01 11:34:35
  Svara
 • vääldigt fint!
  jag fattar inte hur du lyckas få håren o se så friska ut efter, det är riktiga makeover även i det minsta.
  Och du, älskar dina uttryck, krigat och hörrni, det känns så hemtrevligt och man får så roliga bilder i huvudet hahaha, så målande och klockren beskrivning på det engagemang du visar för det du åtar dig.
  fortsätt va du!
  //hormoneländigt amningshår
  men jag ”krigar” på<3

  emma 2017-04-30 21:08:07
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Hej Emma!
   Men åh, vilken underbar kommentar – tusen tack. Jag lovar, det ska jag fortsätta med – jämt.
   Massor med kramar

   Elin Johansson 2017-05-01 13:55:42
   Svara
 • Hej fina fina Elin! Tack för en superbra blogg. Jag undrar över pris på hairtalks showroom för hel hairtalk nyomsättning? Vad betalar du ungefär när du går till Emelie för en nyomsättning med säg, ca 4 paket + färgning av utväxt? Undrar då jag själv vill boka tid hos henne!
  Kramar!

  Isabelle 2017-04-30 21:05:49
  Svara
 • Hej! Har du hört nånting om hair jazz? Är de för bra för att vara sant eller funkar de tror du?

  Sara 2017-04-30 11:51:21
  Svara
 • Hej, har en fråga…
  Ska äntligen ta tag i håret efter att i princip inte rört det under ett år (har vart gravid och enbart klippt det. En gång!). Dock så ska jag utomlands till sol och salta bad under två veckor i juni – bör jag vänta att göra något åt håret tills jag kommer hem i stället?
  Har någon slags brun nyans nu, men vill göra det blondare.

  Tess 2017-04-30 11:20:36
  Svara
 • Hej!
  Jag är ute efter en ny hårfön och har siktat in mig på GHD. Men de finns ju olika där också, så hur ska man tänka när man väljer fön? 🙂
  Tusen tack för en så inspirerande blogg!
  Kram

  Jennifer 2017-04-30 09:10:48
  Svara
 • Superfint!
  Du skrev innan att du blandar vanilla och pearl från Maria Nila i ditt eget hår. Vad skiljer de båda tonerna åt?

  Sanna 2017-04-29 21:22:51
  Svara
 • Har också en hund som jag skaffade ihop med mitt ex. Efter mycket om och men är hunden nu mera bara ”min” även om de elaka mejlen strömmar in (obs det var han som sa ”allt eller inget” om att dela på vårdnad av hund som var mitt förslag, tog givetvis allt). Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan min lilla Tage, trots att man blir mer låst än andra och det kostar osv så finns det inget som är mer värt än att känna kärleken från sin hund <3 Så fantastiskt.

  Erika 2017-04-29 17:47:17
  Svara
 • Hej Elin! Jag hade velat ha dina bästa tips på en leave in spray/kräm, något för volym i blont hår och sen någon till när man ska ha slarvig men hållbart backslick? Tacksam för svar för har köpt en massa produkter utan något vidare resultat.. Älskade ditt tips från living proof instant protection!! Kram och ha en grym helg <3

  Elin 2017-04-29 10:20:16
  Svara
 • Väldigt vackert! Och kul att se en efter-bild UTAN lockigt hår ?

  ErikaJ 2017-04-29 08:37:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!