TIPS PÅ FRISYRER TILL STUDENTMÖSSAN

Hej vänner! 

Snart är det dags för alla glada ungdomar att ta studenten och då ställs vi inför någonting som kallas – hår och klänning? Det är 8 år sedan jag tog studenten, förstår ni – ÅTTA ÅR? Jag kommer ihåg det så väl: Jag gick ut frisörgymnasiet i Halmstad och det spöregnande hela dagen och jag kommer ihåg det som en tuff dag. Jag satt på Facebook och fann gamla bilder från min student och bal, hur i hela friden såg jag ut?! Haha, det är tur att mycket har förändrats sedan dess och jag kom och tänka på frisyrer att ha under studentmössan.

 

Känner inte igen mig själv på någon bild, haha!

Att sätta på sig en studentmössa är inte det mest glamorösa för håret eller sminket. Det smartaste är att ha en låg knut, fläta eller en halvuppsättning. Håret blir varmt och platt under studentmössan och då är det smartast att bära en frisyr som är enkel. Då kan du ta av och på mössan under dagen och frisyren håller sig snygg oavsett.

En annan sak jag tänkte på är bakåtslickat hår. Håret blir ändå platt och man kan bli svettig, varför inte utnyttja situationen?

1. Håret ska inte vara nytvättat.
2. Börja med att dra igenom lite vatten med fingrarna genom hårbotten, spraya i massor med saltvattenspray.
3. Ta en svinborste och tillsammans med hårfönen kamma håret bakåt. Se till att håret blir helt torrt, från hårbotten. 
4. Dra i silikondroppar för glans tillsammans med en kam
5. Sedan tar du gel och formar håret bakåt för att få en backslick, använd fingrar och kam.
6. Om du vill vara säker på att håret håller sig på plats, kan du sätta ett hårspänne precis bakom örat.
7. Avsluta med vaxspray eller vanlig hårspray om så önskas. 

Eller så går du loss på ”skitig textur” – min favorit. Använd torrschampo med stadga och locka håret med en smalare locktång, ta olika stora delar hår och locka igenom håret. Lämna några raka delar för att få det separerat 🙂 Spraya saltvattenspray eller någon typ av gel för stadga och rufs. Så snyggt och det håller sig hela dagen/kvällen!

Sist men inte minst, sidbenan med lösa vågor. Jag tror att denna frisyr är den vanligaste att bära till sin studentmössa. Det som är bra att fläta på ena sidan är att ditt ansikte syns bättre så du syns på alla fina bilder 🙂 Nackdelen med denna frisyr är den kommer förmodligen hänga ut sig till slut. Jag skulle välja en låg knut på dagen och åka hem, byta om och locka håret till festen på kvällen!

Jag hoppas ni fick lite inspiration inför kommande student, en minnesvärd dag som ni kommer ha med er hela livet. Drick mycket vatten, inte för mycket alkohol och var rädda om varandra 🙂 PUSS & KRAM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Jag skulle jättegärna färga håret hos frisör men är bara 14 år. Jag undrar om du vet om det finns någon åldersgräns på det? Jag har aldrig tidigare färgat håret och skulle typ vilja bli blond eller balayage.

  Seelma 2017-05-31 19:23:40
  Svara
 • Ja du, själv hade man sönderblekt platinablont permanentat (!!) hår som dessutom hade världens utväxt på både blekning och permanent. DET var en syn 😀 typ gråter om jag ser mina studentbilder…haha

  Linda 2017-05-30 09:20:43
  Svara
 • provar igen 😉
  Hej
  Hoppas du kan hjälpa mig med svar börjar bli dsperat ? Jag är blond (inte äkta) men får alltod gula skiftningar och använder jag silverschampo får jag lila slingor …..inte alls kul Nu hörde jag dock att när det gäller revelon färgbomb 1002 som jag använder att man kan köra den i torrt hår….Funkar det
  Tacksam för svar Mvh

  Veronica 2017-05-30 09:14:11
  Svara
 • TACK så mycket! Tar studenten nästa vecka och dina frisyrtips är verkligen super! <3 Tror att jag ska köra på den mer "skitiga" looken, så fin!

  Sofia 2017-05-29 16:43:26
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!