Att träna för att må bra

Hej och hopp alla glada! 

Hur mår ni denna regniga tisdag? Jag har varit på möte på morgonen och sitter nu på salongen och inväntar kund. Men hörrnii, igår var jag hos Emelie och tränade. Det är många som frågar mig hur jag får ihop det och träna i det stressiga liv jag lever. Jag kan säga helt ärligt att hade det inte varit för Emelie, att jag hade uppbokade tider med henne i veckorna så hade jag inte valt att träna kan jag säga. Eller jo, nu förtiden hade jag nog det – men jag hade varit betydligt mer stressad och sagt ”Fan, jag måste hinna träna idag” – istället som nu: ”Åh, ikväll har jag tid hos Emelie för att träna”.

Det är alltid så lugnt att komma ner till Emelie och Sebbe. Jag tycker inte om att stå på ett gym med massor med folk så personlig träning passar mig så bra. Jag tränar med Emelie två gånger i veckan och om jag hinner så tränar jag själv en gång på gym. Det som jag också älskar är att varje gång jag kommer dit så har Emelie ett upplagt pass åt mig, hon har koll precis vad/hur jag ska göra och framförallt – hon säger till om jag gör någonting fel.

Nu känner jag mig stark i hela kroppen men jag håller på att fokusera på mina armar. Jag tränar väldigt mycket rumpa, ben och mage men nu vill jag fokusera mer på armarna under sommaren.

Så peppande sällskap 🙂

Så trött!

Jag jobbar hemifrån två dagar i veckan och försöker få in ett pass på en av dom dagarna. Sedan varierar det men jag tränar alltid efter jobbet, alltså kl 19 eller 20. Det är tungt när man står med sin sista kund och vet att dagen inte är slut än, men på något vis så blir det en vana också. Så fort jag kommer till Emelie så blir jag nollställd och hur trött jag än må vara så tycker jag det är så skönt att komma dit. Jag tränar inte för att nå något kroppsideal eller tvinga mig till saker som inte ens är roligt. Varför ska jag lägga min tid på att må dåligt över min kropp och sedan döda sig själv på gymmet? – För vem – för Instagram? Kan någon förklara den ekvationen för mig?

Jag ser träning som min ”Elin” tid, den tid jag lägger för att må bra. Jag tränar för att få unna mig god mat och framförallt för att orka med mitt jobb och att i framtiden inte få besvär för att jag har valt att arbeta med det jag gör. Lova mig hörrnii, man ska lägga sin tid på någonting som är roligt. Tänk inte så mycket, det blir man inte gladare utav 🙂 Vore så kul att höra hur ni tänker kring träning? Kommentera gärna 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Inspirerande inlägg! Vart har du köpt dina träningstights? så himla snygga! kram.

  Jonna 2017-06-16 20:56:53
  Svara
 • Jag tränar för att inte få ont i kroppen. Igen…
  Gör några år sedan fick jag väldigt ont i ryggslut/höft/ben. Iblandngjirfe det så om så att jag haltade. Uppsökte läkare/naprapater/sjukgymnaster you name it. Ingen kunde hjälpa mig.. tillslut började jag med yoga och nu slipper jag värken och eländet. Så skönt..har haft känning någon gång men då yogar jag lite extra.

  Annsofie 2017-06-14 22:50:38
  Svara
 • Hade jag råd med PT skulle jag lätt köra det en gång i veckan för att få till styrketräning. Jag kan inte och jag vägrar att stå och dra i maskinerna på Sats själv så jag går på Bodypump för att få inte lite styrka i min träning i alla fall.

  Annika 2017-06-14 10:43:48
  Svara
 • Detta inlägg gör mig så glad! Jag kommer ihåg då du berättade att du tränar en gång i veckan och att du nu är upp till 2-3 ggr i veckan är otroligt! Du är ett bra exempel på att man hinner träna, om man bara bestämmer sig. Många har en fel uppfattning om att man måste dra till gymmet 6 ggr i veckan, men det är verkligen inte sant. Man kan bli mycket starkare och lyckligare av mycket mindre träning? hejaheja

  Lise 2017-06-13 20:24:49
  Svara
 • Skulle behöva det med. O sen kul med hunden som är där. Har inre stress och det är jobbigt. Kram fina.

  Maria 2017-06-13 19:57:15
  Svara
 • Så inspirerande! Jag gillar inte heller att stå på gym och har tyvärr inte råd med en PT, annars hade jag gärna också gått till en. Just nu tränar jag bara hemma, gör övningar som jag fått av en sjukgymnast för min onda höft efter 2 st graviditeter. Sen har jag hittat övningar för ben, rumpa, armar osv. på olika hemsidor. Jag ser verkligen träningen som min egen tid, där jag gör något bara för mig själv som jag mår bra av. Dock börjar mitt minsta barn röra sig väldigt mycket så det blir många ”pauser” för att springa efter honom.. ? Tyvärr gör det att jag börjar tröttna lite.. Vilket jag absolut inte vill, jag mår så bra av att träna!

  Malin 2017-06-13 14:55:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!