så tar du hand om din irriterande hårbotten

Hej mina favoriter! 

Det är måndag och jag är fortfarande i Gävle. Mitt tåg tillbaka till Stockholm avgår i eftermiddag så jag sitter på altanen i solen och jobbar framför datorn. Såhär, jag får torr hårbotten både på sommaren och på vintern – mest på vintern dock. Jag peelar kroppen mycket mer på sommaren och smörjer in huden regelbundet men jag gör ingenting med min hårbotten. Självklart använder jag inpackning och oljor men inte direkt i hårbotten. Dels för att jag har Hairtalk och dels för att jag inte tänker på det.

Men då satt jag och googlade och försökte finna passande produkter för detta och kolla här:

Om vi börjar till vänster med: KIEHLS – Deep Micro Exfoliating Scalp Treatment (klick) som är en produkt jag har missat helt. Det är en hårbotten-peeling kan man säga som exfolierar och tar bort döda hudceller i hårbotten så du enklare kan rengöra hårbotten med ett detox schampo direkt efter. Vi använder så mycket torrschampo och speciellt killar som använder så mycket vax, denna tub måste vi ha hemma känner jag. Även fast jag har torr hårbotten så behöver min hårbotten bli helt ren för att andas ordentligt.

Om vi sedan går över till mitten: PHILIP KINGSLEY – Flaky Itchy Scalp Toner (adlink-klick) som är en hårbotten-toner. Precis som en toner man använder i ansiktet, men för hårbotten. Om din hårbotten kliar och är irriterad så kan den här vara någonting för dig. Efter dusch, i handdustorkat hår gör du sektioner (ca 3cm mellanrum) med pipen som är på flaskan och applicerar i hårbotten. Massera lite lätt i hårbotten och sedan föna håret som vanligt.

Sist men inte minst, till höger: The Organic Oil Co. Macadamia & Sunflower Body Oil (adlink-klick) som är nyckeln till allt – olja. Jag ville ha ren 100% jojoba olja men jag hittade bara massor med konstiga hemsidor så jag struntade i det. Men är det någonting som hjälper mot torr och irriterad hårbotten så är det olja. Allt handlar om att peela, få bort alla döda hudceller och produktrester för att sedan återfukta. Jag tycker att alla organiska oljor fungerar jättebra och mitt bästa tips är:

 1. ”På kvällen” Schamponera håret med detox-schampo (adlink-klick) tre gånger på raken, alternativt använd produkt ett (ovan) först.
 2. Använd lite balsam endast i topparna för att du ska kunna borsta ut håret lättare.
 3. Föna håret helt torrt
 4. Massera in olja i hela hårbotten. Gör ”skåror”, sektioner med fingrarna för att finfördela oljan.
 5. Dra ut det sista av oljan på topparna och fläta en lös fläta på sidan.
 6. Gå och lägg dig och sov sött
 7. Du tvättar igenom håret två gånger med ditt vanliga, återfuktande schampo och följer upp med balsam.
 8. Styla som vanligt

PS: Glöm inte att byta kuddfodralet så du inte lägger dig med nytvättat hår dagen efter på en oljig kudde 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Loelle.se och organicmakers.se har också jojobaolja och massa andra att välja på.

  Sara 2017-07-03 21:02:49
  Svara
 • Finns ren jojoba på apotea som är bra ? Kostar en hunka 🙂

  Mighaela 2017-07-02 02:57:52
  Svara
 • Jag har verkligen problem med torr hårbotten så dessa tips uppskattades!

  Josefine 2017-06-27 13:44:17 http://finatander.se/
  Svara
 • Hej Elin! Vänder mig till dig nu för du ger trots allt bäst svar när det handlar om hår.. ?
  Mitt hår blir väldigt snabbt fett i hårbotten, redan dagen efter tvätt. Tvättar dock håret varannan-var tredje dag. Tänker nu att jag ska vänja av håret att tvättas hela tiden, men nu är min fråga: Kan jag använda torrschampo då? Eller förstör det processen, om du förstår vad jag menar ?
  Tacksam för svar! ??

  Jenny 2017-06-26 20:10:58
  Svara
 • Hej!
  Tack för en underbar blogg!
  En fråga som jag hoppas du vill svara på.
  Jag har Hairtalk sen ett par veckor tillbaka men har sedan dess fått nåt som liknar skorv (som barn har) i hela hårbotten. Misstänker att det är hairtalk-schampot som gör det. Jag vet att det är vad man ska använda men om man vill vara lite busig och använda nåt annat än deras produkter, vad rekommenderar du då?

  Josefine 2017-06-26 16:02:14
  Svara
 • På apoteket finns ren jojoba (och argan, mandel mm) olja. Billigt med!

  http://www.apotea.se/jojobaolja-kallpressad-100-ml

  Elsa 2017-06-26 13:53:24
  Svara
 • Men Gud vilket dröm inlägg!!! Jag som lider av EXTREM irriterad hårbotten kan inte använda parfymerad schampo och undviker sulfater. Tips på ett grymt schampo för mig? Jag har även väldigt fet hårbotten som jag trots hundra försök aldrig blir av med ? Upplever att jag tappar massor med hår så snabbt håret blir fet, och får som äcklig ”belägg”/ porer i hårbotten. Har du en susning om vad dessa ”hårda kulor” som ser ut som ”porer”, är för något?? Är det fet? Jag har varit hos hudläkaren, ingen seborre har jag men bliv rekommenderad av läkaren att tvätta håret varje dag! Vilket så klart är väldigt jobbigt!

  Tusen tack för en gryyyym blogg!

  Sanna 2017-06-26 13:47:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!