31 saker ni inte visste om mig

Hej hopp vänner!

Jag hoppas ni mår bra, jag mår hur bra som helst. Min lillasyster har kommit hit från Gävle och ska spendera några dagar med mig och babyboo, som jag längtat. Men hur som, i och med att jag gör bloggen lite mer personlig så tänkte jag köra en typisk blogg-lista. Om ni har andra förslag på inlägg som jag inte haft med tidigare så får ni jättegärna skiva det.

31 saker ni inte visste om mig:

1. Jag började rida på ridskola när jag var 6 år och jag har haft egen häst under hela min barndom. Jag fick välja mellan att gå frisörgymnasiet eller ridsport-gymnasiet  – jag valde såklart det förstnämnda.

2. Jag var med om en ridolycka när jag var 14 år. Jag bröt revbenen och punkterade en lunga, jag var uppe på hästen efter en månad igen.

3. Jag flyttade hemifrån när jag var 16 år. Jag kom inte in på frisörgymnasiet i Gävle men fick en plats i Halmstad. Det var ett av det jobbigaste men roligaste jag varit med om. Det gjorde att jag växte upp väldigt fort och jag är så glad att mina föräldrar gav mig den chansen. Jag flyttade direkt från Halmstad till Stockholm när jag tog studenten.

4. Jag är väldigt pedant, jag måste ha struktur på allt jag har runtomkring mig. Jag måste alltid ta undan disken och göra rent på alla bänkar innan jag går och lägger mig. Jag vill ha allt på ett visst sätt, alltid varit så. Om någon annan plockar ur diskmaskinen och sakerna ligger inte som dom ska i skåpen blir jag galen.

5. Jag är en enorm tävlingsmänniska. Jag är också en extremt dålig förlorare och en ännu värre vinnare (för dom som förlorar). Det går inte att spela t.ex minigolf, sällskapsspel eller utmana mig i någonting – börjar alltid bråka med alla.

6. Det allra värsta jag vet är människor som går sakta, jag blir galen bara att skriva det.

7. Jag började extrajobba på Max Hamburgare när jag gick i 8an på högstadiet. Jag jobbade också på en grekisk restaurang under hela gymnasietiden.

8. Jag har ett väldigt bra tålamod. Jag biter ihop väldigt länge innan bägaren rinner över. Det gäller allt ifrån människor till att försöka göra t.ex en övning på gymmet – jag ger mig inte förens det sitter. När jag spelade ”21” basket på rasterna i skolan så stod jag där tills jag satte varenda boll i korgen. Det hänger ihop väldigt mycket med att jag är envis, jag ger mig aldrig.

9. Jag är väldigt punktlig med tider. Jag skulle aldrig, aldrig låta någon sitta och vänta på mig, jag kommer alltid minst 15 minuter innan utsatt tid.

10. Som ni kanske vet vid det här laget är att jag är en nattuggla. Jag älskar att vara uppe sent, sitta vid datorn eller att plöja avsnitt efter avsnitt av en serie hela natten. Jag tål lite sömn och hur trött jag än är så kommer jag alltid upp och fullföljer det jag ska göra.

11. En sak som jag alltid har gjort är att tvätta bort sminket och borsta tänderna innan jag går och lägger mig. Oavsett om jag kryper hem från krogen så tvättar jag ALLTID bort sminket och rafsar igenom munnen.

12. En sak som ni kanske har märkt så bär jag aldrig smycken. Dom gångerna jag gör det så har jag en klocka på armen, örhängen eller ett armband – oftast åker det av på vägen hem i taxin. Jag vet inte varför men jag känner mig instängd i smycken.

13. Jag har väldigt mycket saker hemma, det ligger grejer överallt. Inte att jag är stökig men jag har så mycket saker – allt från kläder, smink eller krimskrams. Men det sjukaste är att jag har stenkoll på vart allt ligger och försvinner det lilla minsta så märker jag det direkt.

14. Jag är en väldigt kärleksfull människa mot dom jag tycker om. Jag skulle kunna ge allt jag äger och har till dom jag älskar. Jag älskar att kramas och att få se den man älskar bli glad är det bästa jag vet.

15. Som jag nämnde innan så är jag väldigt envis. Jag vill oftast ha rätt och jag ger mig aldrig – i vad jag än gör. Vissa klarar inte av min envishet, vissa har lärt sig att hantera det – ”aja, blir bra det” är det bästa man kan kontra med.

16. Att vara spontan eller göra impulsiva saker är inte min grej. Om jag ska boka en nageltid så måste den tiden vara planerad och gå ihop med mitt schema så det inte blir strötid emellan. Jag kan köpa en väska för 25 tusen bara sådär på impuls men jag skulle aldrig åka iväg på en sista minuten.

17. Jag har alltid ätit två stekta/kokta ägg tillsammans med kaffe på morgonen så länge jag kan minnas.

18. Jag har sovit med sovmask i säkert 10 år. När jag var i Thailand och märker när jag ska gå på bussen till flygplatsen så har jag glömt min sovmask på rummet – bussen får vänta för att jag var tvungen att springa upp och hämta sovmasken.

19. Jag är i stort behov att få egen tid någon stund på dagen. Oftast sker det när jag sitter vid datorn eller när jag går ut med Torsten. Men jag måste få skärma av mig och inte prata med någon under en tid på dygnet.

20. Jag tycker inte om kycklig, klarar inte av det.

21. Jag lägger pengar på dyra kläder. Det behöver inte vara märken speciellt utan jag tycker om kvalitén på dyrare kläder. Jag skulle lätt kunna köpa en vanlig vit t-shirt för 1000 kr.

22. Jag lägger också mycket pengar på dyra råvaror. Jag köper alltid ekologiskt, bra kött/fisk och framförallt dyra ägg från fria höns. Jag köper allt svenskt som jag kan och det har jag alltid gjort – även när jag inte hade så mycket pengar.

23. Jag har alltid, så länge jag kan minnas inte åkt tunnelbana eller buss efter kl 22.00. Dom 300 kr det kostar för mig att ta mig hem med taxi är värt allt för mig.

24. Jag har alltid fallit för killar med brunt hår och bruna ögon. Det viktigaste för mig hos en kille är humor, driv, självsäkerhet och ärlighet.

25. Jag pratar aldrig i telefon när det är folk runtomkring mig, t.ex på tunnelbanan eller i köer. Pratar jag i telefon går jag ut eller någonstans där jag är själv.

26. Jag är sämst på att ringa upp. Jag svarar och säger ”Jag ringer upp snart” – det kan ta tre dagar innan jag ringer upp.

27. Jag är mest nöjd med mina ögon och mitt ansikte på min kropp.

28. Jag är ingen barnälskare. Jag bokar alltid hotell som är barnfria, jag bokar allt som är barnfritt och jag får panik av barnfamiljer. Ouppfostrade barn är det värsta jag vet… tyvärr.

29. Jag är en person som har väldigt svårt att förlåta. Har man gjort mig besviken, ledsen eller svikit mig en gång så kan jag nog med handen på hjärtat säga att jag är klar med den personen helt. Det är självklart från person till person men tyvärr så kan jag inte glömma och förlåta. Kan man göra en person som man tycker om illa en gång så kan man lätt göra det igen – så tänker jag.

30. Jag är sämst på att ta en powernap. Om jag råkar somna på soffan vid 18.00 så vaknar jag i panik kl 01.00 och är som ett vrak.

31. Jag klarar inte av notiser på telefonen. Jag måste alltid ha en ren mail-korg och dom små röda notiserna på varje app skrämmer mig. Jag raderar t.ex alltid gamla bilder på mobilen eller gamla sms som jag inte vill ha kvar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Nummer 6 blir jag ledsen av att läsa. Det finns dem som inte kan gå snabbt hur gärna de än vill. Man ser inte på alla som går sakta att det inte kan det, respektlöst och elakt skrivet.

  Nellie 2017-07-25 19:43:27
  Svara
  • Svar på Nellies kommentar.

   Hej Nellie!
   Självklart menar jag inte så du tolkar det. Är helt medveten med att alla inte kan gå snabbt pga vissa omständigheter. Men jag tror alla förstår hur jag menar i vissa situationer 🙂
   Kram Elin

   Elin Johansson 2017-07-25 20:04:00
   Svara
 • Underbart inlägg. Älskar personliga inlägg. Blev lite nyfiken, vill du ha egna barn nån dag? Har för mig att trots att du inte är så förtjust i barn så avgudar du dina syskonbarn så därför blev jag lite nyfiken på hur du tänker kring egna barn.

  Pernilla 2017-07-17 19:15:42
  Svara
 • Haha. Rolig lista. Jag blir också extremt stressad av folk som går långsamt och jag tycker barn är svinjobbiga, skulle aldrig semestra på ett hotell som har barnpool.

  Cami 2017-07-17 18:59:10
  Svara
 • Hur träffades du och din pojkvän? 😀 ni ser så drömmiga ut ihop!!:*

  Angelica 2017-07-17 14:35:18
  Svara
 • småbarnsmamma här o ja kan ju säga att ja får panik ibland själv när ja är ute med mina barn haha. så förstår vad du menar. Varför du tycker de är jobbigt:)
  Men kan säga såhär, paniken du känner av ouppfostrade barn ute, själv känner ja den paniken gånger tio när ungarna inte lyder…och ibland bara går bananas…:/ typ handla en tröja o prova kläder med en 16 månaders o 3 åring…ingen dröm exakt.:( man bara stressar svettas försöker komma förbi med vagnen som knappt går att svänga i de trånga gångarna i butiken.
  när barnen är lite större drömmer ja om att åka på en barnfri andas ut semester.
  Innan ja hade kids tyckte ja många borde uppfostra sina barn o hålla koll på dom bättre, fast nu så här me facit hand, ja gör mitt bästa för att dom inte ska störa, säger till dom , sätter konsekvenser..men vissa dagar har de bara fnatt:( lyssnar inte vad man en gör, o andra gånger är de exemplariska o skitgulliga när vi är ute och jättekärleksfulla, andra dagar bråkar o skriker de bara.
  Är typ rysk roulett om ett ikeabesök blir lyckat eller katastrof…ibland bara dryper svetten…och jag som annars är en väääldigt envis människa med bra tålamod innan barnen..och ändå kan de gå en på nerverna rejääält ibland.
  🙂
  roligt me såhär personliga inlägg. kul att du bjuder på dig själv:) Kan säga att dina hårtips har gjort vardagen lite lättare:) En god volymföning håller för de svettigaste dagarna med ungarna.
  kraaam

  emma 2017-07-17 11:12:23
  Svara
 • Håller med om nr6 ?

  Jenny 2017-07-17 10:08:24
  Svara
 • Nr 15 låter mer som att du ät besserwisser än envis ;-). Och med det sagt kanske du inte håller med mig nu men jag sätter massor av pengar på att du kommer ändra dig om barnen när du får egna. Det är liksom en egen liten värld som man måste få in en fot i för att förstå.

  Cissi 2017-07-17 07:59:00
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Cissi. Jag har faktiskt flera kompisar som inte gillar andras barn även om de har egna. Men självklart blir man mer tolerant.

   ErikaJ 2017-07-17 11:22:35
   Svara
 • Vilken rolig lista 🙂

  Carola 2017-07-16 22:47:47
  Svara
 • Ucsh jag tycker inte heller om ouppfostrade ungar. Tyvärr så verkar majoriteten av barn nu för tiden vara små ligister som fått fri uppfostran, vilket gör att jag inte gillar barn förutom några få jag känner som är artiga, snälla och beter sig som folk. Mardrömmen är att hamna på flyg med skrikande ungar, mitt blodtryck blir skyhögt och jag blir otroligt stressad av det.

  Maria 2017-07-16 22:33:28
  Svara
 • Håller med om uppfostrade barn eller barn i övrigt som springer omkring och skriker och lever om. Jag kan inte tycka att de är gulliga. Bara när de sover.

  Och jag förlåter inte heller. Pålitlighet är det viktigaste för mig gällande vänskap.

  ErikaJ 2017-07-16 19:19:35
  Svara
 • Med tanke på att du verkar tänka på miljön och äter ekologiskt undrar jag om du funderat på att bli vegan? Kan tipsa om what the health på netflix där forskare förklarar vad animalistiska produkter gör för både miljön och våra kroppar, hade du sett den hade du skippat äggen på morgonen 😉 Den fick mig att ändra mina matvanor helt, fantastisk dokumentär!

  Jenni 2017-07-16 17:55:01
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!