tips på den godaste grönsakssoppan

Hej vänner!

Hoppas ni njuter av solen och till er som har semester, hoppas ni tar det lugnt. Jag njuter till fullo, jag tränade igår, varit inne på salongen snabbt idag för att ta ur ett Hairtalk löshår. Jag var även och spraytannade mig hos Linda på Miss Fancy – jag är ingen person som har ro/lust att ligga på en gräsmatta och sola. Jag älskar att sola utomlands men här hemma är det inte mitt glas av champagne.

Men hörrnii, jag gjorde världens godaste grönsakssoppa som jag måste tipsa er om. Jag älskar soppor då det är enkelt att äta, man får i sig mycket nyttigheter på en och samma gång samt räcker det till middag/lunch i två dagar (beroende på hur mycket soppa man gör). 

Du behöver: 

2 morötter
1 kålrot
ca 100 gram rotselleri
ett litet blomkålshuvud
1 purjolök
3 potatisar
3 palsternackor
400 gram högrev med ben
2 grönsaksbuljonger
1 köttbuljong
Lagerblad
Salt och peppar
Oregano
10 kyddpepparkorn
Färsk persilja
2 små gula lökar
1-2 l vatten

Jag började göra köttet som gärna ska småkoka 1-1,5 timme. Jag köpte skivor istället för en stor högrev-stek, vilket går snabbare. Jag hällde i lite vatten i en mindre kastrull, la i två lökar som jag delade på två, la i en morot, kryddpepparkorn, lagerblad, salt och en grönsaksbuljong. Jag lät det koka i 1,5 timme och under den tiden tärnade jag alla grönsaker och la det i den stora sopp-kastrullen. Det som är kul med soppa är att man kan ha i precis vad man vill. Jag hade gärna velat haft champinjoner men min babyboo tycker inte om det så jag skippade det.

När köttet kokat klart la jag köttet på skärbrädan och skar dom i bitar. Sedan silade jag ner vattnet från den lilla kastrullen till den stora kastrullen och la ner alla grönsaker, kött, buljong och fyllde på mer vatten och lät koka upp. Jag la i blomkålen, persilja och den tärnade potatisen sist. Det går fort att få grönsakerna mjuka så jag brukar låta allt koka i ca 5 minuter och därefter får soppan stå och sjuda tills allt är klart. Jag gjorde också vitlöksbröd som vi åt tillsammans med soppan och det godaste vinet jag har druckit. Den bästa sommarmaten, även fast soppan är varm och man får värmevallaningar i hela kroppen så är det så gott.

Hoppas ni får en underbar fredag vänner! PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej härliga Elin! Jag har en liten fråga jag hoppas att du kan svara på. Mitt hår har blivit väldigt torrt och slitet ni av sol plus bad i saltvatten. Vad är bästs hårinpackningen för torrt ”solskadat” hår? Vill ju inte behöva kapa av allt! Kramar

  Hanna 2017-07-21 21:11:31
  Svara
 • För mig är det tvärtom. Att ligga utomlands kladdig med solkräm och med sand klibbande mellan tårna är avskyvärt. Msn känner sig svettig och ful.
  Hemma i Sverige blir det sällan så varmt så jag ligger gärna i soffan på balkongen i shorts och solar med en bok eller läser bloggar.
  Däremot har jag slutat att sola ansiktet, dels pga pigmentfläckar jag fått efter 30 års åldern men också för att undvika rynkor och hudcancer.

  ErikaJ 2017-07-21 15:04:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!