Hairtalk håret blir orange/persiko färgat i solen…

inlägget innehåller annonslänkar…

Hej finaste ni! 

Vet ni, jag tänkte ta upp en sak som många ställs inför nu på sommaren – framförallt er som bär Hairtalk. Varför blir håret orange/persiko färgat i solen? Detta gäller även ett hår som inte har Hairtalk men jag kommer fokusera på för er som har det. Jag tog mig mig ett snack med Emelie som är tekniker för Hairtalk extensions så ska vi gå igenom varför.

1. Varför blir håret orange/persikofärgat i solen? 

– Det är för att håret är väldigt preparerat sedan innan och när sommaren kommer utsätts håret för sol/bad intensivt under en kort period. Tänk i olika länder där man inte vill dricka kranvattnet, det innehåller vattnet mycket metaller/klor osv vilket gör att endast duscha kan ge håret missfärgningar. Det räcker att bara duscha eller bada EN gång så är det kört.

2. Ska man ta ur löshåret innan en sol semester?

– Om man är blond eller har dom allra ljusaste Hairtalk nyanserna så rekommenderar Emelie att ta ur löshåret inför en solsemester. Jag har tagit ut väldigt mycket löshår nu inför sommaren just för att ett löshår från Hairtalk är inte billigt och det är så onödigt att chansa tycker jag. Det har varit över 40 grader varmt i t.ex Grekland/Spanien – det är rätt oskönt att ha löshår i då? Att få doppa huvudet vid varje bad, att kunna tvätta ur sanden ur håret varje kväll och bara låta det självtorka är rätt härligt ändå?!

3. Om håret redan har blivit orange/persikofärgat – vad ska man göra?

– Man tror att det är kört men det finns en chans att lösa det. Kontakta din frisör som satte in ditt Hairtalk hår, hon/han kommer kunna rensa håret med ”Hairtalk Color Remover” och därefter använda ”Color Plus” för önskad nyans på håret. Om du inte har tillgång till din frisör och HAR PANIK så kan citron fungera men det är helt på egen risk.

Rensa håret med citron: 

 • Tvätta håret två gånger (längderna)
 • Ta en hel citron och pressa över längderna eller där håret blivit missfärgat
 • Låt sitta i 30-60 minuter
 • Tvätta ur och låt håret sitta i fuktgivande inpackning
 • Väldigt viktigt att åkterfuka håret mer efter en citronbehandling då håret torkar ut av citronen

OBS: Silverschampo kommer INTE att fungera, vart ni än läser eller hör det så testa inte – håret måste rensas först.

4. Vad ska man göra för att motverka att håret blir orange/persikofärgat?

Svaret på den frågan är enkel, FUKT är nyckeln. Om vi ger håret massor med fukt så kommer håret inte dra till sig missfärgningar. Använd fuktgivande inpackning minst en gång i veckan, avsluta med balsam för att vara säker på att håret försluts. Emelie rekommenderar självklart att du ska använda Hartalks produkter så det ska vi ta till oss. Hairtalk har en ”Conditioner Spray” som är perfekt att ha med sig i strandväskan och spraya i håret under dagen på stranden.

TIPS: 

 • Doppa inte håret vid varje bad
 • Spraya i vårdande leave-in spray med uv-skydd och fläta håret under dagen på stranden. På så sätt får håret både fukt och missfärgningar har svårare att tränga igenom. 
 • Fläta håret med snälla snoddar, helst i tyg.
 • För att garantin på Hairtalk måste man använda deras produkter. Har du inte gjort det, håret har blivit missfärgat så får du betala för en rensning/infärgning. Det är inte frisörens fel att håret exponeras utav solen, därav ska inte frisören stå för rensning av håret. 

Här har ni produkter som är riktigt bra att använda under sommaren. Det finns bland annat en kräm som jag använder varje år, jag rekommenderar den till alla. Den är vattenavvisande (klor/hav), skyddar mot solens strålar och jag brukar använda den på morgonen innan man drar ut i solen och sedan på kvällen. Den kostar 269 kr och finns HÄR (ad-länk). Hoppas ni fick lite kött på benen, om ni undrar över någonting annat så är det bara att kommentera. Puss & Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej! Grymt bra inlägg. Vi delar detta på vår FB sida, för att uppmärksamma våra kunder om detta. Tar såklart bort om du inte tycker det är okej 🙂

  Rebecca 2017-08-03 11:14:22 http://www.salongwillarp.se
  Svara
 • Ett dopp i medelhavet gav mig också persikofärgade toppar. Kom hem i dag och provade citronbehandlingen. Blev perfekt!!!! Tack för tipset. Tycker dock också det är synd att det inte klarar ett havsbad. Ang silverschampo så sätter det sig i fästena så är ni rädda om erat hår så sluta direkt. Be din hairtalk frisör blanda i en droppe färg i ditt hairtalk schampo istället.

  Marlene 2017-07-30 00:06:15
  Svara
  • Svar på Marlenes kommentar.

   Men det räcker ju att använda silvershampo i längderna, inte uppe i fästena. I hårbotten använder jag mitt vanliga schampo, givetvis! =)

   Malin 2017-08-19 14:47:20
   Svara
 • Jag har samma problem med att mitt hairtalk blir gul/orange. Detta trots att jag inte har varit utomlands, badat och solat. Håret blir även ”missfärgat” när det inte är sommar. Har länge funderat vad det beror på, eftersom jag haft hairtalk i flera år och jag har aldrig tidigare haft problem med att det blir orange. Kan det vara så att hairtalk håret är mer preparerat nu än tidigare?

  Susanna 2017-07-26 23:49:23
  Svara
 • Förstår heller inte varför ”garantin” bara gäller om man använder hairtalks egna produkter. Det hjälper inte, blir lika orange ändå! Nu har jag dock tvättat håret med Fudge Clean Blonde silvershampo, och det det har blivit en mkt bättre kall ton, och klart mindre orange än innan, stor skillnad iaf. Men tycker att det här problemet inte ska finnas ändå med ett så pass dyrt löshår. Andra löshår blir ju ej så här. =(

  Malin 2017-07-26 12:55:02
  Svara
 • Hej Elin! Jag har också lagt märkte till detta. Du nämnde att kloret utomlands (dvs i duschvatten) skulle kunna påverka färgen. För en badkruka och solkruka, som aldrig har huvudet i varken solen eller vatten bortsätt från duschen – skulle dricksvattnet funka att tvätta håret i? Dvs de vattnet som man köper/får på hotellet i flaskor? Kram!!

  Maja 2017-07-26 12:05:01
  Svara
 • Hej fina Elin. Jag hade verkligen velat få tips av dig vilka schampon och balsam som fungerar när man har hairtalk i. Gärna lite biligare och dyrare varianter.
  Kram

  Evelina 2017-07-25 22:06:02
  Svara
 • Har också erfarenhet av att mitt hairtalk blivit gått från blont till orange på flera utlandssemestrar, detta trots att jag använt deras produkter, aldrig doppar håret vid bad och alltid har solhatt för att skydda håret. Konstigt att de inte kan göra så att detta inte händer då jag tidigare haft både peaks hair och rapunzel hair utomlands utan några problem med missfärgningar och då har jag till och med kunnat bada i havet…

  A 2017-07-25 17:43:35
  Svara
 • Hej! Har en fråga till dig, har genomgått en cancerbehandling och tappat nästan allt hår, men det har kommit nytt. Det är tjockare än förut men endast ca 2 cm långt nu till frågan hur lång tid tar det innan man kan göra nån slags frisyr. Nu ser mest ut som det är snaggat med rakapparat hoppas att du kan svara på detta. Kan man göra nåt så att det växer snabbare. Tack för en bra blogg.

  Jen 2017-07-24 23:57:34
  Svara
 • Nä… tacka vet jag au naturel…. orka gå runt o inte få tvätta håret ordentligt efter en dag på stranden… synd att kasta så mkt pengar i sjön, men snyggt är det!

  Kattis 2017-07-24 17:39:03
  Svara
 • Jag har hairtalk som blir orange/persiko/kopparfärgat väldigt lätt. Även fast jag använder deras produkter och det inte ens är sommartid med sol o bad, har det blivit så. Jättedåligt, håret måste vara extremt preparerat. Nu när jag varit vid medelhavet och haft det uppsatt i fläta, så doppades topparna i havet o det blev orange direkt.

  Jag har haft olika märken av extensions under somrarna (microrings/keratin) och inget av de håren har blivit orange på sommaren, faktiskt!!

  Ändå fortsätter jag med hairtalk eftersom jag gillar tapemetoden, men funderar på att prova ex rapunzels tape hår ist.

  Silver shampoo hjälper dock visst, men behövs använda åtminstone 4-5 tvättar i rad för att ha effekt.

  Malin 2017-07-24 16:23:55
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!