bättra på hårfärgen själv efter sommaren

inlägget innehåller annonslänkar.

Hej vänner! 

Jag satt och drömde mig bort på Pinterest och jag försöker mentalt förbereda mig att börja jobba på måndag. Jag har saknat salongen så mycket och det kliar så mycket i fingrarna. Men jag satt och letade inspiration och konstaterade att hösten kommer bjuda på mjuka, glansiga hårfärger – oavsett om du är blond eller mörk.

Hösten brukar alltid bjuda på mörkare nyanser men denna höst tror jag vi kommer kräma på lite extra. Om ni tar en titt på Kendall Jenner (ovan mitten) så ser ni en kortare frisyr som förmodligen är lagd på spolar och sedan urborstad. Då fick jag en tanke att hösten kanske kommer bjuda på sofistikerade, old looks – fattar ni vad jag menar?!

Dom neutraal bruna möter intensiv guld vilket jag tycker är så snyggt. Jag tycker man kan satsa på små förändringar, bara öka pigmenten på det man redan har!

Dom korta frisyrerna dominerar fortfarande på röda mattan och höstens blonda hårfärg sitter på Blake, herregud vad jag är sugen på att färga mitt hår som henne. Jag älskar dom små slingorna med mörkare underhår och den guld/persiko tonen.

Om man vill bättra på hårfärgen själv efter sommaren så tänkte jag kommer med några tips. Ni vet att jag älskar färginpackningar som både gör håret och hårfärgen gott. Som jag alltid säger så är det ingen färg som ”färgar” över en hårfärg utan den fyller på med pigment på ett hår som har samma ton som färginpackningen. Den lägger sig som en hinna på hårstrået och sedan tvättas successivt bort.

Mina favoriter kommer från Maria Nila och är du blondin och vill få in mer pigment i ditt beiga-blonda hår så tycker jag ”Sand” länk eller ”Vanilla” länk är dom bästa.

– Är du brunett färgad eller ofärgad så tycker jag ”Cacao” länk eller ”Brown Hazel” länk  är sjukt snygga.

– Om du är lite mörkare brun och vill få in lite varmare nyanser så tycker jag ”Cacao Red” länk ger en riktigt snygg ton.

– Om du är svart-hårig men vill få en glansigare ton så passar vanliga ”Black” länk perfekt. Tricket är att låta just den svarta sitta i länge, upp till en timme.

– En bra mix är att blanda ”Bright Copper” länk & ”Sand” länk i ett blont/blekt hår för att få en varmare guldig/persiko ton. Den mixen blir så fin, vill man avancera så kan man blanda i vanlig ”white mix” länk för att blanda ut pigmenten lite.

– Den vanliga ”Pearl Silver” länk tycker jag inte ger så bra kall ton på ett blont hår tyvärr. Men jag har testat att blanda den med ”Vanilla” länk och då tycker jag den ger mer effekt. Håret blir kallare men med en mer naturligare ton. För att ”Pearl Silver” ska fungera som bäst så måste håret vara helt vitt, blekt men håret ska också vara väldigt välmående. Ju torrare hår desto mer fäster den sig och kan bli blå/lila. Den blonda hårfärgen måste också vara helt jämn, så det är lite svårt att få den snygg.

Det finns så många olika blandningar man kan testa sig fram. Dom finns nu i 100 ml om man vill testa sig fram, dom vanliga är på 300 ml. Vill man mixa i lite ”White” så kan man köpa en 100 ml utav den och en större utav den man använder mest.

MINA BÄSTA TIPS: 

 1. Schamponera håret, gå ur duschen, handdukstorka håret, borsta igenom (ha lite balsamspray på längderna om det är svårt att borsta).
 2. Använd handskar på händerna, speciellt om du använder dom mörka färgerna eller röd.
 3. Applicera färginpackningen med händerna, använd fingrarna och naglarna för att få inpackningen jämn.
 4. Beroende på resultat och hårets utgångsläge så tycker jag den kan sitta i minst 15 minuter (blont) och upp till 1 timme (mörkt). Jag satt med ”Vanilla” över 1h en gång, blev perfekt och tonen höll sig längre.
 5. In i duschen, skölj ur inpackningen. Applicera balsam, låt sitta i 1-2 min och sedan skölj ur.
 6. Var noga med att återfukta håret med olja. Ju torrare håret är desto sämre resultat och hållbarhet.

Här har vi min underbara kund Jannike. Här är hon nyfärgad men om hon vill underhålla färgen hemma så kan hon använda både ”Cacao Intense” länk, ”Cacao” länk blandad med ”Autumn Red” länk. 

Har du en ombre så kan du applicera den ljusa färginpackningen på längderna och låta botten vara. Lycka till nu, har ni några funderingar så är det bara att kommentera. Jag tänkte ha en frågestund snart, är ni YEY till det? PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Hej Elin! Jag har en undrar vilka färger av färginpackningar från Maria Nila jag kan använda? Jag har ljusbrun hårbotten som blandas ut med både ljusbruna och blonda slingor i längder (Jag har hairtalk i). Vill stärka på färgen efter sommaren och strävar efter persiko/guld hållet. 🙂

  Hälsningar Johanna

  Johanna 2017-08-16 15:06:45
  Svara
 • Hej Elin, har du tips på stylingprodukt till lockigt hår. Hälsningar Christina

  Christina Johansson 2017-08-09 15:06:27
  Svara
 • Jag har en varm brun ton på mitt hår men vill ha en kall ton, mitt hår är mörkare i hårbotten än i längden. Vilken ska jag använda?

  Angelica axelsson 2017-08-09 07:27:11
  Svara
 • Om man är blond och vill ha en askig och lite kallare ton, vad rekommenderar du då? Har provat med revlon men tycker inte jag ser någon skillnad över huvudtaget…

  Tack på förhand!!

  Moa 2017-08-06 10:56:33
  Svara
 • Hej,

  Vilken burk passar oss som har naturligt ”rött” hår?

  Sofia 2017-08-04 17:29:51
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia!
   Det finns en so heter ”Autumn Red” – tycker du den blir för mörk så kan du blanda ut den med lite ”white” 🙂 Beror helt på vilken typ utav röd du är. Kram Elin

   Elin Johansson 2017-08-05 13:15:54
   Svara
 • Vilket bra inlägg! Tack!

  Jenny 2017-08-04 10:51:37
  Svara
 • Kan man använda denna när man har hairtalk? Kram!

  A+ 2017-08-04 08:58:25
  Svara
  • Svar på A+s kommentar.

   Hej 🙂
   Ja det kan man, se till att inpackningen inte kommer på fästerna bara.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2017-08-05 13:16:27
   Svara
 • Kan du göra frågestunden i en video istället? 😀
  Mina frågor är:
  – Hur träffade du din nya pojkvän?
  – Vad gjorde du för att komma över ditt ex?

  Du är bäst, pok <3

  h 2017-08-03 11:35:01
  Svara
 • Så bra tips, och jag som älskar Maria Nila! Jag undrar, precis som Lena, om du har tips på någon bra olja för håret som är vårdande?

  Josse 2017-08-03 08:48:49 http://drottcompany.se
  Svara
  • Svar på Josses kommentar.

   Jag tycker Moroccanoil är jättebra, sen tycker jag Living Proof samt Redken ”Soft Oil” är toppen 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2017-08-05 13:17:32
   Svara
 • Jag har ett blont hår som är ljusfärgat och därefter nyanserat. Känner att mitt hår känns torrt i främst topparna/yttre delen av längderna och förstår att du förordar olja. Har du tips på någon bra olja? Har provat några varianter men upplevt antingen att mitt hår blir gult av oljan eller känts kladdigt.

  Lena 2017-08-02 21:25:41
  Svara
 • Hej Elin! Vilka bra tips!
  Jag har varit superblond tidigare men under mitt senaste frisörbesök tonade vi ned håret ganska rejält. Hon använde Maria Nila och vad jag vet blandade hon i toningen både en 9, 8 och typ någon mer mocca ton (säger man så?). Mocca tonen tror jag gjorde att jag blev rödbrun i botten på min vanliga hårfärg (har inte så täta slingor plus en del utväxt). Nu efter några tvättar med vanlig inpackning o silverschampo är håret mer guldiga upptill. Är supernöjd med färgen annars men botten är varm men allt annat kallt… kan jag lösa det själv med en färginpackning? Beige? Sand? Tack på förhand!!

  Sara 2017-08-02 18:15:20
  Svara
 • Hej Elin! Kan man använda dessa även om man aldrig har färgat håret? Kommer färgen fästa ändå?

  Ofärgat hår 2017-08-02 17:02:24
  Svara
  • Svar på Ofärgat hårs kommentar.

   Hej 🙂
   Jajamen, låt inpackningen sitta i lite längre bara. Det är ett jättebra alternativ om man inte vill färga håret men ändå få den där glansiga känslan på ett ofärgat hår. Den går ur efter några tvättar så det passar perfekt. Kram Elin

   Elin Johansson 2017-08-05 13:18:43
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!