Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

varför gör hårbotten ont när du har haft tofs?

inlägget innehåller annonslänkar

Hej vänner! 

Hur mår ni denna regniga söndagskväll? Många som har ångest över att börja jobba imorgon? Jag har inte det, jag längtar efter att få börja på livet igen. Men en sak som slog mig idag är att jag alltid får så ont i hårbotten efter att jag har haft uppsatt hår. Jag har länge tänkt att skriva om det men jag har glömt bort det med tiden. Jag vet att det har med att hårsäckarna växer nedåt och när vi tvingar dom uppåt så gör det ont. Men jag har googlat på detta och tänkte berätta varför.

Varför gör hårbotten ont när man har haft uppsatt hår?

 1. Hela hårbotten är full utav nerver och det är nerv-ändarna som gör ont och inte håret i sig.
 2. När vi tvingar upp håret skapas ett tryck på hårsäckarnas nerv-ändarna och ju längre tid du går med uppsatt hår desto mer ömma blir dom.
 3. Det gör mer ont på vissa personer och mindre på andra, det kan ha att göra med att man kan bli ”van” och det gör inte lika ont.
 4. Jag är väldigt håröm och har en känslig hårbotten så på mig gör det jätteont. När jag släpper ner håret känns det precis på samma sätt som när armen har somnat och när sedan blodet får rinna ner – det kittlas.
 5. Andra orsaker till att man får ont i hårbotten är t.ex luftföroreningar, stress eller till och med starka hårprodukter.

Vill du veta hur jag gjorde denna uppsättning – klicka HÄR

Är det farligt?

Det är egentligen inte så jättefarligt men i vissa fall kan det leda till håravfall och håret blir tunnare. Det är en stor påfrestning på håret när man drar upp håret samt spänner med en hårsnodd. Vissa kan få migrän eller väldigt ont i huvudet efter man har haft uppsatt hår. Har man stora problem så skulle jag rekommendera att endast ha en låg tofs. Ett annat bra tips är att varje gång man har haft uppsatt hår – massera hårbotten i några minuter.

Här kommer tips på jättebra snoddar som är lite snällare för håret 🙂

Det bästa man kan tänka på är att inte ha uppsatt hår varje dag. Variera mellan hög, låg, mellan tofs. Du kan piffa till med en fläta eller något typ av hårband. Jag kikade in ett magiskt hårband från Gucci (länk) som jag blev så kär i – eller den från Fendi (länk). Hoppas ni fick lite mer info, känner någon igen sig kanske?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Allt jag tänker på nu är dig, och hur mycket värre du egentligen hade det än vad jag har det nu. Det tog precis slut. Efter 3 år tillsammans och 2 år som sambos. Hur kommer man över någon? Vill kräkas, svimma, gråta och skrika samtidigt. Får ingen luft. Hjälp. Hur gjorde du?

  anonym 2017-08-08 20:32:16
  Svara
 • Ja får ont och migrän så kan inte ha det uppsatt mer inte värt det.

  Maria 2017-08-07 18:02:56
  Svara
 • Precis som du beskrev i punkt 4, så känns det för mig också!

  Josefine 2017-08-07 10:35:06 http://direktflytt.se
  Svara
 • Jag kan få extremt ont i håret där bak mot nacken så att säga. Jag får också hemsk huvudvärk fram i tinningen av diadem.

  ErikaJ 2017-08-06 22:43:33
  Svara
 • Men ja, helt galet ont i hårbotten får jag, och tappar mycket hår efter att det varit i t.ex. hög knut. Har endast fläta eller en lös klämma bakpå huvudet (mer i hårets riktning).

  Elsa 2017-08-06 22:01:22
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!