när varje centimeter räknas

Hej mina underbara vänner!

Alltså, tusen tack för all underbar feedback på min sminkvideo. Det är inte riktigt min marknad men jag tycker det är så otroligt roligt med smink och skönhet. Ni är så många som frågar om just det så jag delar gärna med mig så mycket jag kan inom det ämnet också. Jag breddar bloggen successivt just för att det är roligare för mig, jag vill utvecklas och jag tycker det är så roligt att ni är med mig i allt jag gör.

Men hur som helst nu är jag tillbaka på salongen och jag är redan mör – haha. Att kriga på i samma, vanliga tempo direkt efter en tre veckors semester är tuff känner jag nu. Men det har kliat så mycket i fingrarna och jag har saknat mina kunder. Men igår kom min finaste kund Carro, en tjej som har hängt med mig i alla år.

Såhär är vi vana att se henne. Carro har ett fantastiskt hår, långt – tjockt och väldigt roligt att jobba med. Jag har färgat ombre, ljusa slingor, mörkt, ljus och alla nyanser i blond-familjen som går genom åren. Dom senaste gångerna har jag slingat upp en mörk ombre och varma mellan-partier. Nu kände jag att det mesta oönskade skulle jag få bort denna gång – MEN jag vill göra något åt hennes frisyr. Jag har tjatat på Carro F L E R A gånger att vi ska klippa av det, just för att jag vill att HON ska komma fram ur håret.

… och YEY jag lyckades. Carro själv har varit sugen på att klippa av en bit men hon har inte vågat ta beslutet riktigt. Men nu, snyggare och gladare än någonsin så vågade hon. Jag fick skräddasy längden för att en vanlig lob skulle bli för kort och en vanlig mellanlängd skulle bli för ”tung” och ”boxig” eftersom hon har ett hår som är väldigt tjockt. Jag klippte en frisyr som en lob men längden som en mellanlängd.

Det kanske inte ser ut som värsta förändringen men det är det, tro mig. Jag klippte fram denna vackra kvinna och hon blir mer ”sensuell” i mellanlängden. Jag älskar Carros svall men håret kommer ha vuxit tillbaka till jul (växer som ogräs). Varje centimeter räknas och en klippning gör så mycket för personen. Vi är uppvuxna med ”bara klippa topparna” – nej jag vill verkligen få fram att rätt klippning som är skapad till just kundens utseende och önskemål gör så mycket. Jag slingade upp ombren, tog bort resterna utav ett mellanparti samt nyanserade i en neutral, kall/beige ton.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Gud sa fint! Jag har alltid varit samma.. ”bara topparna!” men pa tisdag klipper jag av mig allt. Tanken var en lob forst men nu blir det nog bob! Super spannande 🙂

  Noelle 2017-08-11 16:09:54 http://bynoelle.co.uk
  Svara
 • Är så sugen på att inte se ut som alla andra och skulle vilja rama in ansiktet med en lång och tunn lugg men vet inte om det skulle bli bra på mitt tjocka hår. Har du några tips på vilken sorts lugg som skulle funka på ett långt, tjockt, hår med många tunna hårstrån och mycket volym från roten liksom? En kortare lugg ställer sig väl rakt upp?

  Cissi 2017-08-11 13:16:53
  Svara
 • Elin!! wow… vilken blogg… och vilken underbar person du verkar vara!!
  aldrig kommenterat innan tror jag inte.. men tänkte nu måste jag göra det..
  verkligen en superbra blogg.. alltid lika kul att läsa och se alla bilder.. love it!!!
  väldigt inspirerande…
  själv har jag krulligt hår.. har du något tips på vad jag ska sätta i det så att det inte bli frissigt utan bara snyggt krulligt? finns olika sorters mousse.. men tycker inte jättemycket om när det blir hårt.. (du kanske skrivit om det tidigare..men har inte sett något)

  <3 kram

  Victoria 2017-08-11 10:30:33
  Svara
 • Fina Elin! Dina resultat blir alltid så fina! En fråga angående att föna håret med rundborste. Jag har lockigt hår nedanför axlarna. Låter mitt hår självtorka till 70% innan jag sen fönar och plattar. Funderar på att enbart föna och sen köra finish med rundborste. Är det mer skonsamt än plattång? Jag tänkte köpa en rundborste och öva öva! Vilket sliter mest? Oavsett kör jag ju alltid värmeskydd (den från Living Proof) Tack för bästa bloggen och all lycka till dig och kärleken! Det är du värd!❤️

  Micaela 2017-08-10 22:11:11
  Svara
 • Såå snygg frisyr!

  Josefine 2017-08-10 09:50:05 http://svenskatrappsteg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!