CHOKLAD BRUN HÅRFÄRG

Inlägget innehåller annonslänkar!

GOD MORGON!

Hösten är kommen hörrnii, jag är så taggad – ni anar inte. Det var så kul att vara tillbaka på salongen igår efter semestern. Jag har fått in jättebra sov-rutiner under semestern och jag har gått och lagt mig innan 00.00 vilket är väldigt ovanligt för att vara mig. Även fast jag är förkyld så känner jag ändå att gårdagen gick bra. Men att få ha denna sköna böna hos mig igår var ju ren och skär lycka. Jannikes hår har vuxit som ogräs och det var längesedan hon var hos mig. Jag klippte en längre bob med ett framåtlutat framparti för fem månader sedan och igår hade håret vuxit så mycket.

Jannike ville få bort framåtlutningen och forma om håret så det kan växa sig stadigt längre. Men det vi måste prata om färgen, intensiv choklad dröm. Jag har alltid sagt att ett mörkt, brunt hår är det finaste jag vet och även fast blondinerna ligger mig varmt om hjärtat så personligen älskar jag att färga brunetter.

Det som jag tycker är viktigt att förmedla till frisören är att en mörk hårfärg är intensiv, inte bara mörk. Många gör fel att inte jobba med intensiva nyanser. Jag har blandat in både rött, mocca och koppar för att få fram en intensiv brun färg. Den ser varken röd eller orange ut, utan neutral intensiv choklad. När man väljer en brun hårfärg så måste det in mycket varma pigment för att den ska bli levande, ett bra tips att tänka på inför ett frisörbesök.

Jag klippte bort framåtlutningen samt en delad lugg så hennes magiska ansikte kommer fram mer. Dom gamla ljusa slingorna ligger under och skiftar i något ljusbrunt – gahhhhhhhhhh. Sen har jag ett sista tips, det är viktigt att använda färgbevarande schampo och balsam och jag måste få tipsa er om en serie som doftar himmel och gör håret glansigt.

Hela denna serie från Redken är magi när det kommer till mörka, färgbehandlade hår. När jag schamponerar mina kunder med detta schampo så säger alla ”Men herregud vad gott det luktar”. Jag la till min favoritolja från Living Proof, använder den varje dag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin,

  Först vill jag bara tacka för en så bra blogg. Du är så inspirerande och verkar så ödmjuk. Jag fullkomligt älskar sättet du skriver på, att till och med en som inte finner något intresse av hårvård blir intresserad.

  Något jag uppskattar med din blogg är att du verkligen verkar älskat ditt yrke. Alltid när du lägger upp bilder på kunder så beskriver du vad du tycker att personen passar i utseendemässigt och varför du valde att klippa eller färga det på ett visst sätt. Jag är bosatt i Norrköping och jag har sett på din Instagram att du inte tar emot nya kunder, vilket jag tycker är synd då jag hade kunnat tänka mig att åka till Sthlm enbart för att bli klippt av dig, haha.

  Det är nämligen så att jag är såå trött på mitt hår. Känns som det sett likadant ut hela mitt liv och jag vill bara att någon utomstående ska säga åt mig vad jag skulle passa i eller borde göra med det. Idag har jag mittbena, min naturliga guld/ljusbrunafärg med inslag av rött(?) i axellängd. Någon uppklippning i luggen men inte så mycket mer än det. Inte jättetjockt, lite halvlockligt naturligt.

  Jag skulle verkligen önska om du kunde göra ett inlägg kanske utifrån ansiktsformer, hudton, hårfärg etc, vad passar det bra till, eller mindre bra? Vad som framhäver vad? Jag har ex fräknar, höga käkben, inte jätteframhävande. Vad skulle jag passa i? (Såklart svårt utifrån en kort beskrivning, men förhoppningsvis förstår du någorlunda vad jag menar….)

  Tack på förhand! <3

  Matilda 2017-09-14 01:02:44
  Svara
 • Hej Elin!
  Grym och inspirerande blogg! Kan du länka till hårserien från Redken för brunetter som du pratar om i inlägget?

  Sandra 2017-09-13 21:06:28
  Svara
 • Hej Elin!

  Du kanske redan skrivit ett inlägg angående detta, isåfall får du gärna kanske länka det här. Men min fråga är om du skulle kunna göra ett detaljerat inlägg till the perfect blowout hemma? Typ vilka produkter, borstar, hårfönar och kanske klipp hos frisören som är bäst? Jag personligen har asiatiskt hår, lite längre än axlarna, ganska tjockt och jag fönar sällan håret då det blir så sjukt risigt och bara rakt och fluffigt typ utan låter det alltid lufttorka. Skulle så gärna vilja komma åt den där salongfinishen på egen hand. Tack på förhand, älskar din blogg <3

  Jennifer Falk 2017-09-13 11:35:43 http://www.nouw.com/jennifalk
  Svara
 • Hej Elin,
  KAn inte du tipsa om ett bra balsam som man kan använda i sitt hairtalk? Hairtalks egna balsam har blivit så dåligt sen de bytte förpackningen?! håret känns flottigt och blir tungt och eländigt. Har både provat att ha det kvar och skölja ur det.

  Madde 2017-09-13 10:02:48
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!