Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

vår förlovningshelg i Paris

Hej underbara ni!

Nu är det dags, inlägget som jag har väntat med att skriva för att det har varit så känslosamt för mig att skriva om. Ni har frågat så mycket och jag har inte glömt det, hur ska jag kunna gör det? Men jag ville verkligen skriva detta inlägget i lugn och ro, för jag vet att det kommer bli långt. För lite mer än en månad sedan fick jag uppleva den mest romantiska och kärleksfulla helgen i hela mitt liv. Ska jag vara helt ärlig så har det tagit en månad att kunna smälta allt och reflektera över vad vi var med om. Ni som följde hela Paris resan kommer ihåg vissa delar men för er som inte var med: Sök på ”Paris” i sökfältet på bloggen och inlägg från 2017 så kommer ni kunna följa upp.

Det började redan på torsdagen att jag fick en rebus av A för att jag skulle lista ut vart vi skulle åka. Det tog mig en hel dag plus flera personers hjälp för att lista ut vart vi skulle, vi skulle åka till Paris. Det är den stad i världen jag älskar att vara i, den har allt och jag mår väldigt bra när jag är där. Jag fick inte reda på någonting mer utan vi åker till Arlanda på fredagen och landar på kvällen i Paris. Vi åker till första hotellet, The Peninsula Paris som är mitt drömhotell. För att förtydliga så älskar jag dyra hotell, jag är en hotell-torsk som går igång på fina hotell. Jag känner mig som en drottning i en Disney-film när jag får bo på fina hotell. Jag lägger gladeligen mycket pengar på hotell än att shoppa när jag är utomlands.

Jag blev helt stum när jag fattade att vi skulle bo här. A hade snappat upp att detta var mitt drömhotell och bokade taksviten, helt otroligt. Vi bytte om snabbt och åt en fantastisk middag på ”The Beef Club” som jag verkligen kan rekommendera. Det hände någonting den kvällen, vi pratade så mycket och fördjupade oss i varandra mycket mer. Vi pratar väldigt mycket med varandra i övrigt, båda tycker att nyckeln till en bra relation är kommunikation och försöker förvalta det så mycket det går.

Vi vaknade tidigt på lördagsmorgonen, åt en underbar frukost på sängen och bara njöt utav varandras sällskap. Vid lunch sa A att jag skulle börja packa ihop mina saker för vi ska åka vidare?! Ehh. okej? tänkte jag. Vi sätter oss i en taxi och åker till Shangri-La Hotel Paris som är ett av Paris lyxigaste hotel. Jag har inte ens hört talas om stället tidigare vilket är konstigt i och med att jag knarkar sidor med lyxiga hotell på google. Så som folk är om Hemnet, så är jag med lyxiga hotel i världen.

Jag blev helt stum men en blandning utav nervositet och dåligt samvete för jag vet hur mycket dessa hotell kostar. Jag vet inte varför jag kände så men jag har aldrig riktigt blivit uppvaktad någonsin, jag har aldrig känt att någon vill göra något för mig utan att ha någon egen vinning utav det. Under detta dygn så hade A en blick mot mig som jag har svårt att förklara, allt var med så mycket kärlek och han ville verkligen att jag skulle vara glad.

Efter vi hade checkat in på taksviten på Shangri-La Hotel Paris traskade vi mot alla shoppinggator. Det var riktigt varmt i Paris, det var nästan jobbigt att gå runt. Vi drack massor med vatten och inne i butikerna var det svalt och skönt. A ville pront att vi skulle gå in på Chanel, jag vägrade inte direkt så vi traskade in där. Han tog fram en väska, sa till en tjej från personalen att ta fram alla färger på just en speciell väska. Jag står där som ett fån och vet inte riktigt vad som händer. När hon kommer fram med alla väskor säger A till mig:

 • ”Älskling, fucka inte ur här inne nu men jag tänker köpa en väska till dig”

Jag höjer rösten och säger ”nej, nej, nej – det får du inte göra – då köper jag den väl själv”. Här fick jag panik, total panik. För jag vet att har A bestämt sig för något så går det inte att rubba det. Jag frågar efter toaletten och får åka upp två våningar i hiss och glider in på den lyxigaste toaletten jag varit på – och börjar hulka i toaletten?! Det handlade inte om själva den materiella saken i sig utan mer den omtumlande situationen jag var i. När jag hade repat mig åkte jag ner och ser att A betalar och en i personalen kommer ut med väskan snyggt paketerat i en Chanel påse.

Han såg så nöjd ut och jag helt överväldigad och det enda jag ville göra var att gå ut från butiken och storböla. Nu ska jag lägga till att det är inte själva väskan i sig som var mest överväldigande utan själva sättet han gjorde det på. Sen ska jag inte ljuga och säga att vem faaaaan vill inte ha en Chanel väska? Efter den känslomässiga stunden inne på Chanel så ville jag tammefan bjuda karln på lunch – det fick han gå med på kände jag.

Vi fixade iordning oss och tanken att vi skulle äta middag på vår egna terass. Vi var tvungen att lämna rummet i en timme för att dom skulle göra iordning rummet. V i passade på att ta bilder, drack drinkar och verkligen bara nöjt utav varandras sällskap. 

Vi traskade upp mot rummet igen och jag möts utav detta… Jag trodde bara dessa saker hände på film, om ens det. Ni som följer mig på Instagram såg min enorma chock på storyn och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. A bara står och ler och säger att han älskar mig.

Så går vi upp mot terassen!

Möts utav ett glittrande Eiffeltorn och en man som står och ser helt fantastisk ut, herregud vad jag älskar honom!

Här började mina följare skriva att ”Han kommer fria till dig” – ”Det luktar frieri”. Ska jag vara helt ärlig så hade jag inte det på känn förens jag såg alla rosblad över hela rummet. Saken är den att när vi hade satt oss och maten började komma in så sa A att ”Detta var överraskningen, hela resan, hotellen och Chanel väskan” – då släppte jag frieriet-tanken för allt var redan så överväldigande nog. Men under middagen tycker jag att han var lite stressad och åt väldigt fort. Men jag tänkte att denna helg måste ju vara lika intensiv för honom som för mig. Äta fort gör han hemma också samt är A väldigt romantisk i vardagen också. Han kan överraska mig med allt möjligt, allt från mina favoritgodisar en tisdag till en köttfärssås på en fredag. Han är väldigt kärleksfull som person så någonstans tyckte jag inte detta var konstigt, mer otroligt påkostat och planerat.

Under middagen pratade vi om oss, vår kärlek och verkligen nöjt utav varandras sällskap. Vi åt massor med smårätter som kom upp och vi hade en egen butler som såg till att vi hade glasen fulla och hade en bra kväll. Strax innan 23.00 och precis efter efterrätten sa A att vi skulle passa på att ta en bild när Effieltornet glittar, det gör det nämligen varje hel timme. Han gick ner för att hämta en högtalare så vi kunde lyssna på musik samt sa åt butlern att var redo med att ta en bild.

Jag satt där och väntade på att A skulle komma upp, Eiffeltornet hade redan börjat glittra och jag började bli stressad och sa ”hallå, kom nu då – det glittrar ju på som fan nu”. Han kommer upp med vår låt i högtalaren, ”Ed Sheeran – Perfect” och jag säger ”Nej men åh, vår låt ju”. Han är tyst, börjar ta av sig kavajen och hänger den på stolen samtidigt som han skjuter in stolen. Där blir jag ba: ”Meh, hallå – vi ska ju ta en bild” haha ni tjejer vet hur man blir.

Efter det blir allt svart…

Han sätter sig ner på knä, säger dom finaste orden en tjej kan få höra från en person man älskar så enormt mycket. Jag brister ut i gråt, skriker nej nej nej vad händer och i samma stund  frågar A, ”Vill du gifta dig med mig?”. Jag bara gråter, flyger ner i hans famn, mina lösögonfransar flyger ner bland rosbladen på golvet, mascaran har hamnat i bh:n och jag säger självklart JA efter att ha skrikit ”nej, nej & nej” flera gånger – haha.

Den här bilden säger så mycket, jag gråter bara att kolla på den. Efter ett tag så kommer jag på: ”Just ja, ringen” haha. Då har A satt på den för längesedan och jag kollar på fingret och ser den mest underbara ring som någonsin har skådats.

Det är en ring i 18k vitt guld med en smaragdslipad akvamarin sten och diamanter runt om. Ringen är från Efva Attling och jag har velat haft den här ringen så länge jag kan minnas. När jag och A gjorde vår första resa, när vi var på Gotland i våras – kommer ni ihåg? Så pratade vi om bröllop, bara för kul skull. Då sa jag att jag hade en önskering, just denna – så han snappade upp det och fem månader senare sitter den på mitt finger.

Det tog 1,5 h innan vi kunde sätta oss ner och bara andas. A hade fixat fotografer, hela frieriet finns på film och jag fick reda på att han köpte denna ring och resan precis efter Budapest, i mitten på juni. Han berättade att han endast köpte väskan för att ”vilseleda mig”, haha vem gör så? Alla gånger han skulle ”gå och beställa upp saker till rummet” så roddade han med hotellet och personalen för att allt skulle gå som planerat.

När denna bild togs, på min födelsedag 8 juni i år visste jag att detta är den man jag vill leva med hela livet.

Jag är världens lyckligaste tjej just nu. Jag har varit lika lycklig från dag ett när jag första gången gick på dejt med honom. Jag är snart 28 år, jag har vuxit upp väldigt snabbt och la fem år på ett förhållande som gick käpp rätt åt skogen. Fem år är väldigt lång tid, det har kostat mig mycket smärta och jag tänker inte göra om samma sak igen. Jag vill leva lycklig varje dag, försöka i alla fall. Jag vill släppa allt med ”redan, för tidigt, ta det lugnt” vill jag gifta mig imorgon eller skaffa 14 hundar nästa vecka så ska jag göra det – för jag mår bra utav det.

Jag trodde aldrig att den här typen av kärlek fanns, jag trodde aldrig att man kunde känna såhär för en annan människa. På toppen av det är att båda känner samma sak, det har aldrig varit något spel mellan oss, jag har aldrig frågat ”vad känner du?” inte han mot mig heller. Allt har fallit sig så naturligt och vi har aldrig tvivlat på varandra. Jag sa till mig själv när allt skit hände, ”jag kommer aldrig lita på någon kille igen” men ett år senare finner jag en person som gör att jag inte ens behöver ifrågasätta tillit – den finns bara där.

Jag har gett mig själv hopp om människor och kärlek. Jag har valt att vara öppen och låtit er tagit del utav min kärleksresa för att jag vill ge hopp till alla sårade hjärtan där ute. Allt handlar om personlighet, det handlar inte om vad man jobbar med, vart man bor eller vilka kläder man har på sig . Allt handlar om att finna en person som du älskar att vara med, en person som lyfter DIG och tillsammans mår så jävla bra ihop. Jag vill att alla ska få uppleva denna kärlek, jag visste inte ens att den fanns innan – därför säger jag till alla tjejer där ute: VÅGA!

Nu har vi en ny lägenhet att flytta in i tillsammans om några månader, ett bröllop i Italien nästa år och ett förhoppningsvis långt och lyckligt liv tillsammans. Vi bara kör, vi struntar i lagar och regler kring kärlek för båda tycker att det inte finns några. Kärlek är mellan två personer, ni sätter reglerna och jag tänker leva ut till max tillsammans med den finaste personen som nu är min blivande man!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
40kommentarer
 • Alltså tack för detta fina inlägg. Det får mig att få hopp om kärlek igen. Finaste ni, fick rysningar flera ggr om!! ??

  SOFIa 2017-10-25 20:07:36
  Svara
 • Wow, vilken helg, vilken man du har! Stort grattis och all lycka!

  Caroline 2017-10-09 11:46:16
  Svara
 • Men gud ? vilket underbart inlägg och vilka bilder. Ni är verkligen superfina tillsammans. Verkligen glad för din skull!

  Isabelle 2017-10-05 21:22:25
  Svara
 • Stort G R A T T I S❤️❤️❤️ Det strålar lycka och kärlek om er båda! Önskar er allt gott och passar samtidigt på att tacka för bästa bloggen? Du är så inspirerande och duktig. Lycka till med allt!?❤️???

  Anna-Karin 2017-10-03 22:33:06
  Svara
 • men fyfan va fint!! Blir ju heeelt tårögd, är så glad för din skull! Vet hur det känns att älska någon sådär okrystat och villkorslöst och kan inte tänka mig en bättre känsla än att den människan går ner på knä framför en, i PARIS dessutom!!! heeelt sjukt ju, grattis!!

  Marie 2017-10-03 20:34:15
  Svara
 • Vilket fantastiskt frieri, klart du ska gifta dig med mannen som anstränger sig så mycket för att göra dig glad 🙂 Tycker inte det går att säga att det är för tidigt om det känns helt rätt. Jag gifte mig med min man 10 år efter att vi träffats, men hade vi gift oss efter ett år tillsammans hade vi ju ändå suttit här nu. Det går ju inte att vänta för väntandets skull om man känner sig redo.

  Lina 2017-10-03 14:32:43
  Svara
 • Kortfattat: han har köpt din kärlek. Materialistiskt värre.

  Hh 2017-10-03 12:26:43
  Svara
  • Svar på Hhs kommentar.

   Men fy vilken tråkig kommentar om att han köpt hennes kärlek! Jag ser det såhär: om Elin älskat att campa och äta vita bönor hade han nog gjort det med henne istället just för att han verkar vara väldigt lyhörd och vill göra henne lycklig, sen råkar Elin ha dyr smak och där är ju alla olika. Det är otroligt extravagant och sagolikt, men betyder det att det inte är äkta kärlek för det? Hade jag haft pengar hade jag definitivt gjort samma sak för min sambo, alltså tagit honom till hans drömställen i världen och skämt bort honom för att han är så fantastiskt och ger mig så mycket tillbaka på alla möjliga sätt. Bara för att Elins fästmän har pengar och spenderar dom betyder ju inte det att det inte är kärlek.

   Jennie 2017-10-03 16:17:39
   Svara
 • Man med stort M! Tänk om alla män kunde vara som han. LYCKA!

  M 2017-10-03 12:01:21
  Svara
 • Har han en bror? Skämt åsido fick tårar i mitt morgonkaffe..Vilken man! Alla kvinnor förtjänar att behandlas som en prinsessa dvs med omtanke och kärlek. Må solen skina på er väg.

  Marlene 2017-10-03 09:45:29
  Svara
 • Stort grattis! Börjar nästan gråta när jag läser ditt inlägg, så romantiskt… Lycka till fina ni!

  Maria 2017-10-03 08:47:18
  Svara
 • Här sitter jag i min och killens lägenhet, äter frukost och försöker vakna till tisdagens jobb. Så läser jag det här. Känner verkligen pirret i magen och lyckan när du skriver! Kärlek är så himla fint. Och jag älskade de sista meningarna. Det är så sant.
  Har läst din blogg et tag och som en trogen bloggläsare kan jag bara säga stort grattis!! Hoppas du berättar mer om er resa, den är så fin att följa <3

  Natalie 2017-10-03 06:53:21
  Svara
 • Du har verkligen fått vara med om det alla tjejer drömmer om! ? så himla fint.. kan du inte berätta om hur ni träffades osv? ☺️

  Rebecca 2017-10-03 02:15:58
  Svara
 • Underbart! GRATTIS!! <3

  Kattis 2017-10-02 23:33:54
  Svara
 • Åh det är det vackraste och mest romantiska jag läst! Underbart att du är lycklig!! Det är du verkligen värd! Ni strålar och är ett mycket vackert par!!

  JessicaE 2017-10-02 22:18:59
  Svara
 • Tack för att du delar med dig. Jag sitter o gråter efter ha läst din berättelse och är så otroligt glad för er skull. Det krävs så otroligt mkt mod att våga älska en annan människa fullt ut och jag är oändligt tacksam att du sprider kärlek och hopp ❤️

  Jonna 2017-10-02 22:18:08
  Svara
 • Oh jag gråter av lycka, har följt dig i flera år och jag är så himla glad för din skull. Jag blir så himla glad att se att man faktiskt kan hitta någon. Jag gjorde slut med min sambo efter fem år förra hösten efter flera svek och har fortfarande inte hittat den rätte efter en rad med idioter. Men tillslut hittar man väl honom ”prinsen”. Jag älskar att se dig så lycklig <3

  Josefin 2017-10-02 21:32:38
  Svara
 • Jag blir så innerligt glad av att se er kärlek! Stor kram och lycka till

  Anna 2017-10-02 20:30:35
  Svara
 • Så otroligt fint! Ni är ett superpar utan dess like, helt fantastiskt att få se alla bilder och läsa om er nästan overkliga förlovning. You are a Queen❤ Så stark, vacker och varm är min uppfattning genom bloggen! Kram och lycka till er!!

  Åsa 2017-10-02 16:46:14
  Svara
 • Fantastiskt äventyr för dig, med lyxhotell och allt! Jättekul! Helt rätt att satsa allt nu när det känns så underbart. Det kan gå precis hur som helst, men man vet ju inte om man inte provar! =)

  Ronja 2017-10-02 16:27:51
  Svara
 • Tack för att du delar med dig av er kärlek ??Så underbart, jag vill ochså ? Lycka till ?

  Malin 2017-10-02 15:12:47
  Svara
 • Grattis! ”Kärlek är mellan två personer, ni sätter reglerna” är en mening jag tänker jag med mig!

  Jenny 2017-10-02 13:07:22
  Svara
 • Så härligt att läsa!

  Josefine 2017-10-02 10:57:10 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • ❤️

  Sara 2017-10-02 10:25:39
  Svara
 • Äkta kärlek har inget datum att förhålla sig till… Är det rätt så vet man bara. Jag visste för 16 år sedan och är fortfarande lika lycklig med min man och våra tre barn.
  Så njut av varandra och erat liv tillsammans!
  Grattis och lycka till!

  Annelie 2017-10-02 09:35:05 http://balayage.se
  Svara
 • Önskar er all lycka <3

  Stina 2017-10-02 09:21:14
  Svara
 • Fantastiskt, som en saga.
  Sååå nyfiken hur ni träffades?
  Hur gick allt till?

  Kan du inte skriva en story om allt från början ?

  Marie 2017-10-02 00:12:28
  Svara
 • Åh vad härligt att läsa! ?❤️

  Fanny 2017-10-01 22:49:10
  Svara
 • Åh va romantiskt! Knappt man kan tro det är sant. Du är så värd detta! Vad jobbar han med?

  Carola 2017-10-01 22:37:19
  Svara
 • Åh, jag fick gåshud när jag läste detta inlägget! Låter helt underbart och fantastiskt och som taget ur en dröm! Wow! Fint att du delar med dig Elin! Genuint glad för sin skull (och drömmer mig iväg lite själv också) 🙂

  Anna 2017-10-01 22:23:36
  Svara
 • Gråter av lycka för er skull! Har sagt det förut men säger det igen, DU ÄR SÅ VÄRD DETTA! Jag är så glad för din och för er skull att ni har hittat kärleken! Ta vara på den och bara NJUT av varandra för fan vad underbart det är att ha hittat den rätta! Drömmer om när jag hittar min framtida man men tills sålänge får jag leva på hoppet att få uppleva en kärlek lika stark som er! Önskar er ALL lycka nu och i framtiden! PUSS PÅ DIG FINASTE ELIN!! ❤️❤️❤️❤️

  karin 2017-10-01 20:35:41
  Svara
 • ❤❤❤

  Mia 2017-10-01 20:31:26
  Svara
 • Fina Elin! Mina tårar rinner när jag läser ditt inlägg. Är så lycklig för er skull!
  Håller med er helt att om man vill förlova sig eller skaffa barn ska ingen säga något. Ett förhållande är mellan två individer inte med hela världen.
  Stor kram!

  Madeleine 2017-10-01 20:05:48 https://nouw.com/madeleinefh
  Svara
 • Gråtfest här , haha!
  Såååååå fint ❤️

  Rebecca Lindberg 2017-10-01 20:01:23
  Svara
 • Sitter o lipar . Så otroligt vackert! Älskar att ni kör ert race, helt rätt! Du förtjänar allt och lite till. Grattis till er!!! ❤️

  Silvi 2017-10-01 19:41:37
  Svara
 • Blev lite blödig här fast jag knappt tror på kärlek (för min del).

  ErikaJ 2017-10-01 19:37:04
  Svara
 • Tack för att du vill dela din stora lycka med oss! <3 ni är så fina tillsammans.

  Jessica 2017-10-01 19:35:32
  Svara
 • Gaahhh så fint inlägg! Du/ni har gjort så att jag kan börja tro på kärleken igen ❤️ Tack, tack, tack!

  Helen 2017-10-01 19:33:08
  Svara
 • Börja nästan böla jag med. Kör!! Jag och min nuvarande skaffade barn efter 6 månader. Ligger här med nr 2 nu 🙂 men tips, vänta med det och res och sov innan haha 😉 😉 zzzz

  Johanna 2017-10-01 19:18:15
  Svara
 • Men jösses vad fint!!! Mina gravidhormoner är helt ur balans och jag grinar som en tok här hemma i soffan. Ni två är ju så fina tillsammans. Önskar er verkligen all lycka i världen!!

  Hannah 2017-10-01 19:00:07
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!