såhär lyser du upp håret inför hösten & hur får vi ihop vardagen?

Hej underbara ni!

Igår hade jag en underbar dag på salongen, det var fullt ös som vanligt. Jag tänker nästan varje dag hur jag ska få ihop mitt liv. Ni vet när man känner att man vill ha fler timmar på ett dygn. Vi frisörer jobbar oftast mellan 09.00-18.00 eller 10.00-19.00 plus övertid som händer ibland. När man går från salongen efter 19.00 så ska du hem, tar i snitt 30 min dörr till dörr. Du stannar på vägen hem för att handla mat, vissa dagar tränar jag kl 19.00. Innan ens middagen står på bordet så är klockan 21.00 (22.00 vi träningsdagar). Då efter det –  i mitt fall ska jag sköta mitt andra företag, blogg och andra sociala medier. Därefter ska jag umgås med den viktigaste personen – min fästman. Ni hör ju, det går ihop men det är svårt att få till alla moment man vill hinna med – eller rättare sagt så att man känner sig nöjd.

Det får mig att tänka på hur andra har det, hur fasen får vi vardagen att gå ihop? Vissa jobbar 08.00-17.00, då är min fråga – hur fasen orkar ni gå upp 06.00? Jag förundras så mycket över hur vi människor får ihop vardagen, jag förstår någonstans när jag tänker efter varför vi får enorm prestationsångest – på livet. Vi ska vara så duktiga, prestera på jobbet – vi ska vara veganer/äta hälsosamt/laga egen mat, träna på spännande gym och testa nya saker för att vara ”med”. Vi ska vara en bra förälder, pojkvän/flickvän och samtidigt ta hand om oss själva. Igår kom jag hem sent, orkade inte tänka på att göra den där nyttiga middagen så vi lagade makaroner och köttbullar istället – soo what?! Nej, jag är nyfiken

– HUR får ni ihop det? Är det bara jag som blir knäpp utav vardagen?! Tänk dom som har barn, alltså – ni är mina hjältar!!!


Men nog om det, nu ska vi prata om min solstråle – Johanna. Livets tjej, hon är magisk den här kvinnan. Det började att hon var kund hos mig och vi fann varandra vid ett drinkbord på WALL och sedan har vi varit vänner. Jag har visat Johanna miljoner gånger, både i video och inlägg men jag kan inte sluta skriva om att hennes hår och personlighet är som gifta för varandra.

Jag slingar hennes hår så att mina fingrar blöder, nyanserar kallt. Klipper en bob med ett litet sluttade framparti och fönar med rundborste för snyggast fall. Många plattar sin bob-klippning men jag tycker att värmeborste (ad-link) eller fön & rundborste (ad-link) blir snyggast som styling. Sen vill jag verkligen att ni ska observera att helheten är glödhet. Johanna stövlar in i dessa jeans (ad-link) som jag tipsade er om förra veckan. Svart topp till tå, en röd väska, röda örhängen och på toppen av det en frisyr/hårfärg som lyser upp vilket trist höstväder som helst. Jag är såld, totalt klar.

Jag roffade åt mig några bilder på henne innan hon gick från salongen. Jag såg hennes jacka och ba: ”VART ÄR DET IFRÅN?” – hon köpte den från Zara förra veckan. Nu har jag visserligen redan köpt min höstjacka men alltså denna är skitsnygg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jag pluggar på heltid. Har kompisar som jobbar vid sidan av plugget och många verkar så sönderstressade. Glad att jag inte behöver göra det. Min sambo övertalade mig att jag inte skulle jobba extra för att utbildningen är så svår och det är det bästa valet jag gjort. Det blir tråkigare ekonomisk att inte kunna unna sig saker men så länge betygen rullar in och stressen är på lagom nivå är jag glad.

  Min vardag består därför helt enkelt av plugg, föreläsningar och lite fritid på eftermiddagen. Jag går upp klockan 6 om jag ska på föreläsning, annars går jag upp klockan 7 för att börja plugga kl 8. Jag slutar plugga när jag känner mig för trött och när jag gjort tillräckligt. Under vissa perioder med svåra beräkningskurser får jag tvinga mig att räkna sent på kvällarna, men annars brukar min pluggdag vara över vid 17-tiden. På kvällen umgås jag med min kille, lagar mat, kanske städar lite. Går till gymmet typ två gånger i veckan. Men känner ingen ångest över att inte göra så mycket! Det är skönt.

  På helgerna undviker jag att plugga, så långe jag inte har tentaperioder. Så på helgen gör jag bara det jag känner för! Träffar vänner, reser, går på stan, myser med killen m.m. Det gör att jag faktiskt gör skillnad på jobb och fritid och att jag får möjlighet att bara ladda batterierna.

  Ibland tycker jag att mitt liv är rätt ospännande, men jag njuter av det ändå. Jag är avslappnad, vet att studierna går bra och att det är mitt stora fokus. När jag börjar att jobba sen ska jag fortsätta på samma bana. Fokusera på jobbet men planera in återhämtning med fritid. Tror inte på att stressa sönder sig med för många uppgifter, att träna för att man ”måste” eller försöka vara inne med kläder, uteliv, vänner etc. Vill man leva länge och lyckligt så måste man ta bort alla måsten som finns och bara fokusera på det viktigaste. Byt helt enkelt livsstil och njut mer. Ta bort alla måsten och behåll det nödvändigaste

  Natalie 2017-10-05 16:38:17
  Svara
 • Planera och prioritera, det är två gyllene ord. Låter kanske trist, men gör man det så underlättar det massor. Och tillåt dig att träna en morgon eller gå tidigare ibland och träna framför en bokning. Lättare sagt än gjort, jag förstår dig till 100%. Men där är det prioritering som gäller för ditt bästa, ditt egna välmående. Ibland kanske träning är bättre, eller tvärtom, en kund. Eller kanske gå hem en timme tidigare för att rå om varandra med middag och bio. Din blogg har verkligen blivit ett snäpp upp, stort gilla på det! Älskar när du skriver mer personligt, vettiga och vanliga tankar och man blir på riktigt tårögd av er kärlek! SÅÅ värd du är det.
  Blir så imponerad av dina läsare Elin, vilka superwomen många är då de hinner så mycket trots jobb 100%, familj osv. Och några peppande ord till dig, försök att reflektera mer ofta än vad du gissningsvis gör idag, se och känn dig stolt över ALLT du gör och inte det du inte gör. Är du med? 🙂 Du är GRYM och levererar på massvis av sätt genom ditt yrke, blogg, vloggar osv osv. Dessutom är du är jättefin flickvän, dotter, syster, vän osv. GLÖM ICKE DET! Stor kram till dig från en trogen läsare

  Åsa 2017-10-05 16:03:33
  Svara
 • Jag fick inte liv och vardag att gå ihop utan gick helt enkelt in i väggen. Är sjukskriven på 100% sedan snart två år tillbaka. Det blev för mycket med ett krävande, superstressigt jobb där det alltid skulle presteras på 100 punkter, att träna minst 4ggr/veckan för att man ”skulle” det, vara social och umgås och visa upp ett ”perfekt” liv för allt och alla. Vägen tillbaka är lång men jag har kommit en bra bit och mår sååå mycket bättre idag. Kom ihåg att du inte behöver vara PERFEKT! Ta hand om dig själv, gör saker för din egen skull och ta egentid för din egen skull att varva ner – det är det viktigaste. <3

  Malin Häggström 2017-10-05 09:34:27 http://mylifebymalin.blogspot.com
  Svara
 • ”hur orkar man kliva upp 6.00”- Man bara gör det =) haha, finns inte så många alternativ. Tror inte min chef skulle uppskatta att jag släntrar in vid niotiden… även om jag har flextid så är min ord arbetstid 7.30-16.30. Den mesta av min träning planerar jag in före eller efter jobbet, sen har jag jättebra friskvårdsmöjligheter, min arbetsgivare är väldigt generös med både motionstimme och träningsutbud. Försöker handla två gånger i veckan och alltid ha något att laga middag utav hemma om så bara en omelett eller fryst falafel. och matlådor, matlådor, matlådor! Men jag kan säga att när du äter middag, då har jag redan lagt mig i sängen… =) Men det passar mig.

  J 2017-10-05 07:42:16
  Svara
 • Jag förstår precis hur du menar med att få vardagen att gå ihop, lustigt nog lyckas man alltid oavsett hur mycket man har att göra. Själv har jag ett stort hus på nästan 200kvm, stor pool och tomt, jag är gift, har 2 barn, jobbar med mina sociala medier – instagram, blogg, youtube, jag jobbar även fulltid som flygvärdinna och är borta på jobbresa 5 dagar, sen hemma 4. Plus att jag tränar och tar vara på mig själv. Mycket ska göras men ändå går vardagen ihop konstigt nog 😉

  Susanna 2017-10-05 06:28:09 http://oslofru.com
  Svara
 • Hej! Just det där har jag tänkt mycket på på sistone och senast idag diskuterat med kollegorna. Jag jobbar heltid, 8-17 och pluggar även på halvtid distans. Har en snart 3 åring och en man som är egenföretagare och jobbar minst 12-13h om dagen. Jag sköter det mesta i hemmet (städa,tvätta,laga mat) och min man det mesta med huset och trädgården. Just nu längtar jag efter mer sömn och lugna kvällar med ensamtid men får glömma det för stunden. På jobbet är det kaos för tillfället och får jobba över nästan varje dag. Stressar upp mig över att jag förlorar massa tid med min son och blir allmänt deppig. Har fastnat i något ledsamt hjul men vet att det kommer vända. Man får kämpa sig igenom vardagen och njuta extra på helgerna. Jag älskar mitt jobb, min man älskar sitt och vill man leva som vi gör så måste det ha konsekvenser också. Vill dock inte ångra om 10 år att jag spenderar för lite tid med min son.

  E 2017-10-04 23:13:12
  Svara
 • Ja du. Det är knepigt!
  Jag pluggar 100%, jobbar 25-50%, är gift och har två barn, lagar alltid maten.
  Jag brukar få prioritera bort saker, skolan eller sömn – träffar aldrig nån annan än familjen just nu och är väl rätt trött då minsta barnet sover kasst 🙂 Jag prioriterar bort plugg för filmkväll med maken till exempel. O väljer att inte ha dåligt samvete. Träningen har jag inte kommit igång med igen men promenerar när jag hinner och ska lägga in träning vid 6 på morgonen. Hade jag (obs jag!) jobbat dina tider hade jag skött alla vardagsbestyr på morgonen, tränat o lagat mat- och jobbat o slappat på kvällen!

  Mikaela 2017-10-04 19:15:26
  Svara
 • Så fint!!! Men vart är hennes snygga skor ifrån ??

  Jesse 2017-10-04 18:56:11
  Svara
 • För mig så går det inte ihop. Jag har en sån prestationsångest och tror varje gång att det kommer funka. Men jag byter jobb och är jättetaggad och sen kommer kraschen när jag jobbar ihjäl mig och känner att jag inte har något liv, sen byter jag jobb för att jag tror det blir bättre. Och sen samma sak igen.

  Caroline 2017-10-04 18:28:12
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Alltså jag känner igen mig så mycket. Kanske inte att byta jobb men det känns som att vad man än gör, planerar så funkar det ändå inte. Jag blir avundsjuk på alla som ”verkar” ha så uppstyrda liv – vill också sätta mig i soffan och äta hemmakvällsgodis i lugn och ro. Att ens gå och köpa godis-helvetet ger mig prestationsångest!!!

   Elin Johansson 2017-10-04 18:36:56
   Svara
 • Hej. Bra fråga. Något som jag ofta tänker på. Jag pluggar 100% och är mammaledig 100%. Har hand om 1 hund, 2 katter, tvätta, städa, maten står på bordet varje dag när mannen kommer hem, plugga osv. Just nu har jag praktik 8-15.30. Middag vid 17. Umgås med min son 17-18, plugg mellan 18-21. Det går om man vill! När jag inte har praktik så pluggar jag på dagen när sonen sover och umgås med mannen när han kommer hem. Och pluggar mellan 21-24. Jag har ett ord; planeeeeering! ❤️

  Caroline 2017-10-04 18:15:37
  Svara
 • Hur man får ihop vardagen? Svaret är nog att man anpassar sig efterhand. När det kommer barn med i bilden anpassar man livet efter det, gör andra prioriteringar helt enkelt. Skaffar man villa (=massor av jobb) så anpassar man efter det. Det gamla uttrycket ”allt har sin tid” kunde inte vara mer rätt!

  Kram från ensamstående trebarnsmorsa 🙂 som har det hur bra som helst!

  Anna 2017-10-04 18:07:56
  Svara
 • Jag och min sambo har samma arbetstider men han går upp 15 min innan mig (05:45) för att käka frukost. Han väcker mig med massa pussar och sen lämnar vi ofta lägenheten tillsammans och går hand i hand till tunnelbanan. Det är otroligt mysigt att ha den lilla stunden tillsammans på morgonen. Jag är ofta på jobbet mellan 07:00 och 07:30, vilket ju betyder att jag får gå hem så tidigt som 15:30-16:00. Jag hinner ofta åka innan trafiken blir tokig, jag hinner handla innan affären är full med folk. Jag och min sambo tränar tillsammans och efter det käkar vi middag. Vi lagar ofta storkok några gånger i veckan och de dagar vi tränar värmer vi matlådor och käkar framför tv:n. Vi har oftast ätit kl. 19:30 och då kan vi göra vad vi vill tills vi går och lägger oss runt 22. 🙂 Älskar vårt vardagliga liv. Vi ska dock inte ha några barn så vi slipper det där pusslandet i framtiden. Väldigt nöjda med det valet!

  Jennifer 2017-10-04 17:45:40
  Svara
 • Stort tack! Med en 3 åring och en 1,5 åring går de inte alltid, vissa kvällar är en bra serie och en påse från hemmakväll enda som gör att man orkar med att natta dom. Hehehe.
  Men! Du har inspirerat mig mycket, lyckades komma iväg och gymma i nästan ett år två gånger i veckan trots amning och trötthet, gjorde sommaruppehåll men ska snart börja igen. Nu med de två sjuka här hemma i ett regnigt skåne har ja som askungen drömt mig iväg i din förlovningsberättelse?
  Jaa helt rätt som du säger om vi bara iblnd kunde sänka kraven på oss själv och att omgivningen gjorde det samma.
  Räddningen en sån här vecka är en färdig matkasse ? och googla bilder efter min drömfärg, strawberry beige blonda längder ala bayalage med bottenfärg.. Och delat lugg… Och en skål banana split. Trevlig eftermiddag och kväll till er! ?

  Emma 2017-10-04 14:49:24
  Svara
 • Få ihop vardagen kräver planering. Och jag kan få eksem av personer som säger att dom aldrig hinner det eller att man aldrig skulle klara av att handla si eller så. Planering är allt och även det tråkigaste svaret. Jag har lyxen att ha väldigt bra arbetstider, 7:30-16. Jag behöver inte ta med mig jobbet hem. Så klockan 16 är min arbetsdag slut, och jobbtelefonen lägger jag på skrivbordet. Och där kommer en sak som jag tror många har svårt med. Man har en privat telefon och en jobbtelefon. Och när jobbet är slut, ja då är även jobbtelefonen avlagd. Man jobbar så mycket i ens liv ändå, så tycker att man ska vara väldigt noga med sitt ”utanför jobbet liv”. Och alla bloggare är runt på event som såklart är deras jobb och stressar runt som små karuseller…men man ska räcka hela livet och inte bara mellan 20-35år. Och det är många som tänker att man ska leva i nuet och här och nu är det karriär och allt sådant. Men den karriären och den stressen kommer nog inte alls kännas värda allt när kroppen reagerar och man är helt slutkörd innan man ens fyllt 40. Leva som en karusell nu, aldrig säga nej och alltid tillgänglig…vad händer när man kanske får barn? Pang och i värsta fall vaknar man upp och halva ansiktet är förlamat av stress. Vi ska vara otroligt noga med livet, och stressen. Och därför är planering viktigt. Sen är det bara att fråga ens föräldrar, hur har dom gjort. Där kan man nog få många tips och trix. De är ju oftast klokare än vad man tror. Haha!
  Jag tränar 4dagar i veckan på pass, jag har dålig karaktär så jag kan inte åka hem för att sen åka och träna så mina bokade pass är kl17. Då är jag alltså på väg hem strax efter kl18. Och sen har jag bestämt med mig själv att innan kl20:30(helst innan kl20) så ska jag sitta i pyjamasen i soffan duschad och klar.
  Veckohandling är något alla måste få in i sina kalendrar. Det funkar inte att inte ha sådant planerat. Hinner man inte eller tycker det är tråkigt så handla över nätet. Och handla då allt. Sen får man hushålla med det man har. Helger är fria och behöver inte inkluderas i storhandlingen. Här är mitt veckoschema efter jobbet. Känns ju som man har ett astråkigt liv, men med planering så får man loss mycket fritid. 🙂
  Måndag: Veckohandla och bestäm vad man vill äta under veckan. (handlar alltid med min mamma, så då får jag nån timme med mammatid. Alltid trevligt)
  Tisdag: Träning kl17. Laga mat, matlåda för 2-3st dagar.
  Onsdag: Träning kl17, äta matlåda för att slippa laga mat och kunna göra något kul istället. Kanske se film, pyssla lite i hemmet osv.
  Torsdag: Träning kl17, laga mat och städa för att slippa städa på helgen. På helgen vill jag kunna slappa och ha det gott hemma utan att se något stök. (har man råd, så betala för städhjälp för att slippa grovstädet. Jag ska börja med det nu senare i höst)
  Fredag: Träna kl17, duscha direkt och min sambo får handla fredagsmyset och vi inte gör det ihop. Sen börjar helgen. Ett glas rött, kanske en bio/restaurang eller vad som helst. Eller typ Idol i soffan.
  Lördag&Söndag: Gör vad du vill men glöm inte att laga matlåda till måndagen. Och att laga söndagsmiddag är bara mysigt enligt mig.

  Denice 2017-10-04 14:22:54
  Svara
 • Hej. Jag jobbar borta mellan måndag-torsdag + pluggar heltid på distans. Jag är tillsammans med en egenföretagare som jobbar minst 12 timmar/dygn. Jag sköter allt på hemmaplan som disk, städ, tvätt, matlagning och matlådor. (Inga barn än). Jag har tiden, han har pengarna. Han uppskattar det jag gör för oss och jag bidrar med det jag kan, precis som han gör det möjligt för oss att leva det livet vi lever. Hans idé är dock att inte jobba lila mycket när barn kommer men känner att han kan passa på nu. Jag är mer ”jobba för att kunna leva” istället för ”leva för att kunna jobba”. Man måste hitta en balans. Torsdag och fredagkväll är myskvällar och lördag och söndag umgås vi och hittar på något (om han inte jobbar då också). Det är viktigt att zooma in och zooma ut. Zooma ut när det är hektiskt och se den stora bilden och zooma in och njuta av stunden är det är lugnt. Hoppas du hittar en balans. Ta två timmar på söndagen och gör matlådor, så sparar du en massa tid?

  Malin 2017-10-04 12:06:51
  Svara
 • Jag börjar alltid mellan 07:00-08:00 vilket är skönt, går hem allt mellan 15:30-16:30 då alltså. Jag och min kille skriver matlistor och storhandlar en gång i veckan som ska räcka till alla middagar och frukostar/kvällsfika. Funkar super! Behöver fylla på mjölk och frukt under veckan bara.

  Träna direkt efter jobbet (2 gånger i veckan) och sen har man kvällen fri! Sen hoppar i säng vid ca 22:00 och somnar kanske 23:00. Sen upp igen 06:15 och där har vi lilla ekorrhjulet;)

  Johanna 2017-10-04 10:53:35
  Svara
 • Alltså älskar när du är lite personlig! Allt du liksom blandar jobbet med dina tankar. Så kul att läsa o veta om att man inte är ensam om att det är jobbigt att få ihop vardagen. Jag jobbar 8-17 och jag går upp 5.30, är vekligen ingen morgon människa 🙁

  Evve 2017-10-04 10:51:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!