Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ska vi gifta oss tidigare?

Photos via: Modwedding 

Hej mina underbara! 

Här sitter jag och drömmer mig bort på olika bröllopsidor på nätet och längtar så mycket tills jag får gå mot min stora kärlek och säga dom magiska orden. Ju mer jag grottar ner mig desto mer förvirrad blir jag, allt är så vackert. Det går inte en dag vi inte pratar om bröllopet och ni inväntar vi första förslaget på ”save the date” från designern som kommer göra alla kort mm. Dom riktiga inbjudningarna kommer i början på nästa år. Nästa vecka ska jag på en ”pröva-olika-bröllopsklänningar” dag för att känna efter lite vad jag gillar. Jag har aldrig haft på mig en bröllopsklänning eller vet inte ens känslan utav att bära ett släp, gänget från Valerie ville att vi skulle gå runt och känna och klämma för att jag ska få ett uppfattning vad jag tycker om. Det blir en dag med bubbel, skratt och säkert tårar – fortfarande helt overkligt detta.

Hur tänker jag kring håret?

När jag gjorde kunder inför bröllop förr så tyckte jag det var så viktigt att få känna sig som sig själv. Jag kunde ha en kund som visade en bild på en frisyr som jag aldrig kunde tänka mig att hon skulle bära, men hon hade en illusion om ”så ska man se ut på bröllop”. Den meningen har satts sig i mig och för mig handlar inte bröllop om att klä ut sig, utan klä upp sig själv. Du ska känna dig bekväm, dig själv och stråla utav kärlek. Jag har sällan uppsatt hår, när jag tränar – fine men det är då. Jag tycker om halvuppsättningar men jag kan känna mig ”hård” i det ibland. Mitt hår är min krona och det har det alltid varit. Jag kommer nog välja utsläppt med en twist, lösa vågor/lockar och det ska kännas väldigt ”Elin” – visst skulle ni tycka det vore konstigt om jag kom med en stram svinrygg?

Photo via: 1.Jane In The Woods  2. Ulyana Aster 3.Valorie Darling

Jag älskar känslan på alla dessa bilder. När jag ser en brud så har jag märkt att jag alltid fokuserar på ögonen, eller så tar frisyren över hela kalaset och allt blir pannkaka. Men man märker verkligen hur olika vi människor är, jag förstår nu att alla brudar tänker helt olika och det är svårt att ”kopiera” just för att det ska spegla oss som par.

Kan vi gifta oss i Italien?

Vi har ett litet problem, Svenska kyrkan har inte vigselrätt i Italien. Vilket menas att vi kommer få gifta oss ”borgligt” här hemma i Sverige först och sedan har vi ceremonin precis som vanligt i Italien. Men vi kommer ha denna med en liten twist, vi vill inte ha en präst eller kyrklig välsignelse så vi kommer forma vår egen vigsel – det kommer bli så personligt och verkligen oss. Då satt vi nu och tänkte, ska vi lika gärna gå och gifta oss snart på papper? – haha. Vi hade ändå tänkt att göra detta så oglammigt som möjligt för att få det ”på riktigt” i Italien nästa år. Jag är så sugen att få byta efternamn nu, ni märker det va?! Att få bära mannen i sitt liv’s namn, det är mäktigt.

Jag fortsätter drömma mig bort bland alla bröllopssidor…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Några ja känner hade borgliga först de var väldigt fint vi var bara fem stycken i ett liitet rum. Och körde bröllopet dagen efter, då hade brudgummens brorsa ett tal och bad dom byta ringarna, alla fick en liten flaska såpbubblor så stod de mitt emot varann bytte ringar i ett bubbelregn var så gulligt

  Emma 2017-10-26 09:19:25
  Svara
 • Förstår att du inspireras av dessa bilder, det känns ”Elin”. Du har ögon som lyser och är vackra, så du skulle definitivt kunna bära upp både utsläppt, halvt uppsatt eller allt. Ska du ha en sorts brudslöja? Gissar att du inte kommer att vilja säga så mycket än, att ni håller nästan allt hemligt till efter. Det är så fint och superkul att ni låter oss hänga med lite på resan dit, ja och resan till nya lgh. Håller med kommentar nedan, när man ex lyssnar på en podcast och samtidigt går in och läser din så bryts allt. Kan vara bra för er att veta, ingen katastrof såklart;) Men det stör lite. KRAM

  Åsa 2017-10-25 20:33:59
  Svara
 • Jäklar vad din hemsida är störande. Lyssnar alltid på SR appen och sen klickar jag in på din sida och då tystnar ALLTID musiken. Får starta om den när jag läst klart. Och det är bara din sida det händer. Fett skumt 😛 jaja. Det är värt besväret iaf.

  Carro 2017-10-25 17:45:03
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Jaaa, jag tror för att det ligger en reklam-film på bloggen som kommer igång när man går in på sidan 🙁 tyvärr inget jag kan göra något åt. Men glad att du kikar in i alla fall 😉

   Elin Johansson 2017-10-29 19:39:57
   Svara
 • Åh håller med dig om frisyrer. Många gånger upplever jag att folk som gifter sig ”spökar” ut sig. Inte så att de blir fula men man känner liksom inte igen dom alls.

  Ann-Sofie 2017-10-25 13:19:42
  Svara
 • Ni kan gifta er borgligt i Italien men inte på ambassaden.
  Ytterligare en inspoblogg lovemydress.net

  Louise 2017-10-25 11:57:19
  Svara
 • Hej Elin! Jag blir så avis när jag läser det du skriver, det känns verkligen som att du och din sambo är så himla engagerade i detta båda två. Något jag tänkt på är vad ni har för budget för bröllopet? Är det något ni tänkt på eller kör ni bara? 😬 kram! Du har bästa bloggen!

  Madelene 2017-10-25 11:27:49
  Svara
 • Jag ska inte säga att jag ångrar mig bröllopsfrisyr då det är 12 år sen nu, men skulle jag göra om det idag så hade jag sett heeeelt annorlunda ut både vad gäller hår och klänning! Är lite som du, mitt hår är min krona och jag skulle absolut låta det hänga fritt istället. 🙂

  Annika 2017-10-25 09:37:03
  Svara
 • Elin!
  Jag har ganska tjockt hår, jämnlångt en bit nedanför nyckelbenen.
  Om jag lockar håret, och vill att de ska hålla så länge som möjligt, tycker du att jag ska köra på sprayerna från living proof och r+co som du tipsat om, eller oribe-krämen du tipsade om för ett tag sen? Eller måste jag ha både alternativen för olika väder? 🙈

  Anna 2017-10-25 09:28:22
  Svara
 • Jag driver eget företag i en bransch där jag nästan dagligen träffar blivande brudpar. Det är många som gifter sig utomlands, både i Europa och på mer ”exotiska” platser. Något som jag fått berättat för mig är att många par gifter sig på Arlanda i samband med avresan till sitt resmål. Där bokar man tydligen ett ”vigselpaket” och så blir de omhändertagna som kungligheter:) En av mina kunder uttryckte efteråt att hon skulle kunna boka ”vigselpaketet” varje gång hon reser för det var den bästa upplevelsen hon haft på Arlanda! Inga köer, tillgång till egen lounge med bubbel och god mat, någon annan som tar hand om bagaget osv! Låter ju som en toppenstart på en resa, förutsatt att man inte lyfter 06.00… Kanske kan det vara något för er?

  Lena 2017-10-25 09:03:50
  Svara
 • Jag hade nog inte gift mig på en gång, men jag minns hur det är att vara så kär så att man vill det iofs :). Men tänk på att det är ett långt liv kvar efter själva gifemålet, där det blir vardag hur man än gör. Kan vara en vits att spara på vissa bitar. Gud vad tråkig jag låter… äh jag ångrar mig, man lever bara en gång och vi vet aldrig hur morgondagen ser ut. Kör på.

  Cissi 2017-10-25 08:19:04
  Svara
 • Jag tycker att håret ska vara stiligt under själva vigseln. Inte massa hår överallt och i ansiktet. Men sen efterfesten då kör man på utsläppt och sexigt.

  ErikaJ 2017-10-24 22:50:23
  Svara
 • Bara en tanke som slog mig.
  Ambassadörerna får lov att viga folk. Jag gifte mig i Hanoi, Vietnam på svenska ambassaden.
  Ni kanske kan kontakta ambassaden i Rom och se om ambassadören har möjlighet att närvara vid er vigsel och viga er på plats. Det är precis samma procedur som när man gifter sig borgerligt i rådhuset. De skickar dessutom in alla papper till Skatteverket så ni slipper allt sådant. Ni får bara ert vigselintyg.
  Det är en tanke som kanske kan vara värd att kolla upp 🙂

  Erica 2017-10-24 22:04:11
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Hanna Elfast
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Fridsell
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che