gör livets förändring – investera i dig själv

God morgon underbara ni! 

Jag sitter med en kopp kaffe i vanlig ordning och ska snart gå hemifrån för att åka till Celina för att spela nästa veckas poddavsnitt. I detta avsnitt kommer vi bland annat prata om psykopater, hur man förstår att man har galna människor runt sig, onaturliga saker och mycket mer. Jag tror detta avsnitt kommer bli riktigt intressant och om ni har en story att dela med er om te.x obehagliga människor eller andra sjuka saker ni varit med om så maila gärna in det direkt till [email protected] och märk mailet med ”obehagliga människor”.

Men nu till något ännu roligare, igår hade jag min underbara kund Josefine hos mig. Det är så sjukt för att det är exakt ett år sedan hon vad hos mig och det syns verkligen kan jag lova. Det är detta som är så roligt med mina kunder, normalt går det 3-4 månader emellan besöken men vissa kan hålla sig upp mot ett år. Då ska jag poängtera att dom inte går till någon annan frisör utan gör ingenting med håret på så länge, tycka vad man tycker om det men vissa kunder tycker om ”makeover” biten.

Här har vi henne, jag tror man inte ser längden på hennes hår men den längsta biten nuddar början på hennes rumpa. Hon har också ett väldigt tjockt hår, helt fantastiskt. MEN, bottenfärgen är typ orange pga sol, gammal färg och sen är Josefine väldigt ljushårig i sig själv. Hon ville klippa av mycket på längden, hon vill få en frisyr och ändra färgen helt.

Att få en färg att fästa på dessa blonda, slitna längderna är svårt men jag bedömde att jag skulle försöka lyckas. Det är någonting som jag alltid vill förmedla, oftast när frisören märker att ”nej, jag tror det inte kommer gå” så vågar man inte testa. Jag tänker alltid att ”om jag inte lyckas så får jag göra på detta sätt istället” – visst det är helt från hår till hår men man måste lite på sin kunskap och våga testa. Nu var Josefine min sista kund så jag visste att jag hade all tid i världen att ta hand om hennes hår.

Tanken var att få in mörkare slingor tillsammans med hennes redan blonda längder. Ta bort den varma botten, färga hennes ljusa bottenfärg och få en kall/mocca ton på hela håret.

Här har vi resultatet!

Jag tror det tog 1,5 timme att lägga allt hår i folie och måla igenom hela håret. Jag kapade 12-15 cm innan jag började färga för att det är onödigt att färga det jag ändå ska klippa bort. Jag blev överlycklig att färgen fäste och att slingorna blev så synliga igenom bottenfärgen, jag klippte om hela håret så Josefine KOM FRAM ut ur det enorma håret. En sån vacker tjej måste få titta fram, helt klart.

Ni som följt mig i många år vet att jag älskar makeovers. Den dag jag tar emot nya kunder kommer jag leta efter makeovers, det triggar mig så mycket. Vissa kunder har krigat ett år hos mig för att gå från mörkt till blont, kallt till varmt, blont till brunt eller bara krigat för att få ett friskt hår. Jag älskar att göra människor glada, få människor att tycka om sig själva (med hjälp av dom själva) och kan jag på något sätt med min kunskap få dom till det så blir jag så lycklig i själen. För mig är mitt jobb så mycket mer än slinga hår, det är helheten som gör att jag älskar detta så mycket. Hoppas ni får en underbar fredag, för det ska jag försöka ha. PUSS

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin!

  Såg precis Uppdrag granskning där dom pratar om hårindustrin. Dom pratar om hemska arbetsförhållanden i Indien och om olika företag som handlar med Remy och Non Remy hår. Bland annat Hairtalk. Undrar om du har sett programmet? Om inte så kan jag rekommendera det. Om du har sett det, har du några tankar om det? Ha det bäst!

  Cecilia 2017-10-28 00:08:53
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej Cecilia!
   Jag har valt att inte gå in i den diskussionen och jag länkar alltid vidare till Hairtalks svar om programmet 🙂 http://hairtalk.se/Blog/Post/Svar-på-dokumentären-om-det-indiska-tempelhåret/142
   KRAM

   Elin Johansson 2017-10-29 19:37:57
   Svara
 • Otroligt vackert
  Du är en konstnär!
  En annan sak måste bara skriva
  Helt mindblowed av din vitlöksås, har den nu till hemmagjord capricciosa med grön paprika ruccola sallad till me salladsost, extra god o lägga på den salladen på pizzan o ringla över din sås! Tack för att du bidrog till min fredag!
  Trevlig helg
  Kraam/trogen läsare

  Emma 2017-10-27 18:11:41
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma!
   Åh, men tusen tack 🙂
   haha maaaaagiskt, gud vad glad jag blir. Massor med kramar

   Elin Johansson 2017-10-29 19:38:24
   Svara
 • Hej jag hoppas att du som är kunnig kan hjälpa mig med en sak.
  Vad tycker du om Maria Nilas ”arganolja” finns det andra oljor du rekommenderar framför den?

  Annsofie 2017-10-27 16:07:12
  Svara
 • Såå fint resultat!

  Josefine 2017-10-27 13:25:04 https://varmepumpshopen.se/
  Svara
 • SÅ fint!!! Du är så duktig ✨

  Lena 2017-10-27 12:15:26
  Svara
 • Hej Elin,
  Jag har varit kund hos dig för flera år sedan och tappade tyvärr tråden hos dig pga att tiden inte hade tillräckligt med timmar på ett dygn ?
  Jag har ätit en medicin i ett år som har gjort mitt hår till totalt katastrof( misstänker att det är pga den eftersom prover inte tyder på annat)
  När jag slutade med den, ca 6 mån, tillbaka så började jag att tappa mitt hår. Tappar fortf endel och vågar knappt röra det. Tror att det är påväg att återhämta sig då jag ser att nytt hår är påväg ut…
  Snart känner jag att jag måste bara komma iväg till en frisör som jag litar på när det kommer till färg/slingor.. vågar knappt lita på ngn annan än din kunskap känner jag.
  Så om du vill ha en riktig utmaning för att få ett hår tillbaka i skick, kvalité, och längd!?:)
  Har alltså tappat mer än hälften av håret och det som finns på huvudet är strån i alla längder…
  Behöver nog jobba tillbaka mitt hår i minst 2 år el 3… och dessutom fylla it med hairtalk
  Tack för en inspirerande blogg!
  Ha de gått och säg till om jag får bli din kund igen:)

  Annsofie 2017-10-27 07:33:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!