jag är tillbaka i en kortare version

GOD MORGON!

Gaaaaaah, det har börjat en budgivning på min lägenhet – jag hoppas verkligen det rasslar till under dagen. Marknaden är tuff, seg och allmänt skev just nu så jag hoppas det går vägen. I värsta fall så får jag ha kvar den och testa i vår igen – inget mer än så . Det som är jobbigt är att tippa på tå här hemma, allt måste ligga på en viss plats och efter varje gång vi duschar måste vi göra ren glasväggarna så det inte blir vattenstänk – haha. Det är sjukt att man måste göra sitt hem till ett galleri, vi lever inte såhär i vardagen vilket gör det så sjukt.

Men hur som jag tänkte visa er mitt besök hos EmelieHairtalk igår. Jag har längtat så mycket efter denna dag, dels för att få träffa Emelie – så längesedan vi sågs. Samt sätta upp mina fästen och att lägga en ny bottenfärg plus lite slingor mot ansiktet. Jag har försökt låta frampartiet vila från blekning ett tag för det hängde på sista versen för att tag sedan. Men nu ser jag på bilder att jag ser ut som en mörk potta så jag frågade Emelie om hon ville slinga upp det lite.

Till vänster ser ni mitt hår med Hairtalk i. Jag var tvungen att spraya bort dom översta fästena inför inspelningen med Lyko, dom satt i vägen helt enkelt. Men mitt eget hår börjar repa sig nu. Kommer ni ihåg i en vlogg för ett tag sedan så klagade jag på mina småhår överallt, jag vet inte vad som har hänt men nu känner jag att dom börjar växa ut och att håret börjar ta form igen – tack för det!!!

Här sitter mitt älskade hår!

Jag hör till dom som färgen fäster som sten på huden. Om ni inte visste det så fastnar det olika på olika personer, har med huden att göra. Färg är alltid färg, det fastnar överallt men jag har vissa kunder där jag ibland glömt att smörja på skydd-lotion på huden och färgen inte alls fastnat. Men på mig fastnar det ALLTID, så jag nallar alltid denna av Emelie och lägger det tjockaste lagret runt hårfästet så ögonbrynen följer med i schamponeringen. Om ni inte visste det redan så reagerar jag så starkt på färg, jag får alltid sitta och torteras för det svider i hela hårbotten och blir öm flera dagar efter. Men jag måste ha min bottenfärg, jag lider igenom verkningstiden.  Men ett tips, för att få bort hårfärg på hud: 

 • Färg löser färg, när du ska schamponera din kund: Ta lite vatten på fingrarna, massera runt hela hårlinjen med färg och lite vattnen tills färgen släppt från huden. Finns inget schampo eller balsam i världen som TAR BORT färg på hud:
  FÄRG LÖSER FÄRG!

KLART!!!

Det var bara i med löshåret igen och sedan fönade Emelie bara håret med rundborste och lät det vara. Jag hade bestämt mig för att klippa av en bit av längden. Jag har alltid älskat mitt lååååånga hår men på senaste tiden så känner jag mig inte som JAG i det. Det har blivit så att jag gått och klippt själv på det, kortare och kortare. Nu sa jag till Emelie att klipp av 5cm till och börja med så får vi se nästa gång och jag älskar det – Emelie är bäst. Visst känns detta mer jag? Det är inte så mycket längre än mitt eget och vet inte om det har med åldern att göra eller att jag är så enormt trygg i mig själv just nu som jag känner så.

Min stora, supermysiga tröja är HÄR (klick-adlink) ifrån. Det existerar endast stora, mysiga tjocktröjor i min garderob just nu, kan inte få nog. Denna är lite otymplig att klippa i men den är given ÖVERALLT annars. Tusen tack magiska Emelie för igår, helt underbar kväll jag hade.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Den hårlängden klädde verkligen dig! Supersnyggt!

  Johanna 2017-10-31 22:28:47
  Svara
 • Så himla fin längd! Håller med om det där med åldern, mitt hår försvinner mer och mer efter varje frisörbesök och jag blir så nöjd varje gång! Förr var det viktigaste att ha långt böljande hår..
  Vill förresten tacka för tipset om vitlökssåsen du gjorde till din vlogg för ett tag sen, nu kan jag inte äta mycket utan den haha. Sås är liiiiiveeeet

  Frida 2017-10-31 15:01:44
  Svara
 • Kortare hår får fram dina drag mycket bättre! Så Snyggt!

  m 2017-10-31 11:58:22
  Svara
 • Så himla snyggt! Jag har använt mig av tejphår (dock från rapunzel) i ett halvår ungefär. På grund av mitt hår som blivit så runt och trist. Når man tar ut håret ser det förjävligt ut… min tanke var att mitt egna skulle växa ut under. Sliter det så mycket eller har jag skött det fel?

  Emelie 2017-10-31 11:01:42
  Svara
 • Jag tycker absolut att det är snyggare lite kortare. Massa hår blir att ansiktet göms bort bakom håret och det kanske är bra om man inte gillar sitt ansikte.

  ErikaJ 2017-10-31 09:17:06
  Svara
 • Hej fina Elin!
  Nu när jag läst ditt inlägg och att du med reagerar på hårfärg skulle jag vilja ställa en fråga om det..
  Jag har aldrig reagerat på någon hårfärg men senast jag var hos frisören (ca 2 veckor sen snart) så gjorde jag det tydligen. Har så ont i min hårbotten fortfarande och det svider. Är livrädd att mitt hår kommer gå av nästa gång jag lägger i färg/toning – kan det hända? (Jag är brunett med ganska mycket röda pigment i). Det gör så ont men är dock inte röd i hårbotten eller sårig/ fått utslag. Blir bara så fundersam då jag inte visste att man kunde få så pass ont i sin hårbotten. Hur länge borde man vänta tills man färgar utväxten igen?
  Kram på dig!

  Sara 2017-10-31 08:19:03
  Svara
 • Så vacker du är. Och utstrålar sånt lugn och välmående ✨

  Lena 2017-10-31 08:15:12
  Svara
 • Så fint det blev! Du klädde verkligen i den längden fina du 🙂

  Susanna 2017-10-31 07:59:57 http://oslofru.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!