hej måndag / naturlig längre lob

Inlägget innehåller adlinks

Hej vänner och hej måndag!

Jag har precis vaknat och idag är admin-dag på schemat. Jag ska iväg och träna i eftermiddag men annars ska jag ta tag i mailen, alla kund-förfrågningar samt börja redigera en vlogg som jag spelade in i helgen. Jag har försökt att ta det lite piano i helgen, sedan jag träffade A så har jag blivit mycket bättre på att låta mig själv ta det lugnt. Vi åkte med hundarna till ”Hundöarna” på Drottningholm i lördags, det var lite halvkasst väder men vafan – det var superkul för vovvarna. Lilla Ester lekte med en stor vallhund, har inte skådat att en liten bostonterrier springer ifrån en vallhund på det sättet förr. Annars har vi rensat A’s lägenhet hela helgen, vi har planerat bröllop och allmänt haft en bra helg. Men nu är det en ny vecka, som jag sa innan så kommer det komma ut en ny flytt-vlogg i veckan – weeiii.

Men jag tänkte kicka igång denna måndag med att visa min underbara kund’s hår. Jag älskar dessa färgningar, dom som man färgar så det inte ska se färgat ut. Rätt dumt kanske ni tänker, lägga 3-4h på ett hår för att det ska se så naturligt ut som möjligt. Min kund har väldigt mycket hår vilket har varit en utmaning eftersom hon vill ha en kortare frisyr. När man har tjockt ett hår så har en kortare frisyr tendens att få en ”pyramid” form. Mitt bästa tips är att låta loben klippas längre än man tänkt. Sedan luta frampartiet mer för att få en förlängande känsla.

Man ska inte heller vara rädd att klippa upp håret, det är nästan ett måste för att få fall i frisyren och för att det ens ska bli möjligt att styla håret. På min kund har jag klippt ett kortare framparti för att inte hon ska upplevas tung mot ansiktet.

TIPS FÖR ATT STYLA ETT TJOCKT HÅR:

 • Alla tjocka hår behöver lugnas och det gör man bäst med en fön och en utslätande kräm.
 • Mitt tips är att alltid göra steg 1 innan man ens plattar eller lockar håret. Det är för att få en mjuk yta att jobba med, all styling kommer hålla mycket bättre.
 • Istället för hårspray så använd hellre en texturkräm, jag lovar att det är bättre.
 • Många som har tjockt hår gör ett stort fel: Dom fönar inte håret helt torrt innan dom börjar locka eller platta håret. Det som händer är att ingen styling i världen blir bra om inte håret är 100% torrt.
 • FÖNA ALLTID HÅRET SNUSTORRT!!!

Här ovan har ni några utredningsfavoriter hos mig. Det bästa är att använda en vanlig paddelborste som du följer håret tillsammans med fönen. Det är enklast och glöm inte att dela upp håret i mindre delar.

Jag valde en nötig blond nyans på min kund, dör för den nyansen på blonda hår just nu!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej,
  skulle du inte kunna tipsa om någon bra texturkräm? Så svårt att hitta rätt i djungeln bland alla produkter och veta vad produkterna egentligen gör .. 🙂

  Tove 2017-11-14 08:52:16
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Hej Tove!
   Absolut, en billigare variant ”Moroccanoil Texture kräm” & en dyrare ”Oribe – Textur kräm”. Du kan söka på ”Texturkräm” i sökfältet så kommer recensioner, videos och inlägg om just det. Kram Elin

   Elin Johansson 2017-11-15 14:19:39
   Svara
 • Kan du tipsa om ngn texturkräm?

  Kattis 2017-11-13 17:02:09
  Svara
 • Hej! Åh, vilken igenkänningsfaktor på detta! Försöker alltid be min frissa klippa upp håret lite just för att undvika pyramiden, men – ja, av nån anledning vill hon hellre lämna det jämnlångt. Liiiite liiite lager kan jag få på topparna men inte alls tillräckligt ovanpå. Hon fönar det rakt och det ser ok ut då, men själv föredrar jag ett svall som inte är så stelt och är det lite lockigt blir det just sådär brett längst ned. Mitt hår hålls ändå inte rakt i fukten ute så det är inget att satsa på för mig. Äger inte plattång utan kör på fön och ”gammaldags hårrullar” – är snart 50 även om jag inte vågar säga det högt… Nästa gång ska jag vara mer bestämd med att få det uppklippt! Vill också ha ett lite kortare nackparti och profil som lutar framåt. Kämpar med att ingen spray håller mer än en typ en timme. Jag är väldigt känslig för dofter och kan inte använda parfymerade produkter, eftersom de ger mig migrän. Använder nu Maroccan Oil efter tvätt, en mousse för stadga och slutligen Infinium Pure spray men är inte nöjd, skulle säkert behöva just en texturkräm. FINNS DET nån oparfymerad?? Supertacksam för svar!

  Ingela 2017-11-13 13:02:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!