jag behöver glasögon

Hej vänner! 

Alltså, det har hänt någonting… jag har varit i chock sedan igår. Det är såhär, jag har inte körkort – jag har nog övningskört sedan jag fick bröst typ och nu måste jag fullfölja detta. I och med det så måste jag förnya mitt körkortstillstånd och i samband måste jag göra en synundersökning. Jag har alltid haft en magisk syn, alla tester jag gjort genom åren har visat på topp. Nu, alltså nej – men igår när jag var där så ser jag suddigt och märker att jag sitter och vrider och vänder på mig för att se dom minsta bokstäverna.

Då säger karln att jag inte kommer bli godkänd för att ta körkort utan glasögon? JAG SMÄLLER AV – men då glest ser jag väl inte. Jag bokade in en tid idag för att gå till en optiker för att kolla vad det är för fel. Jag hinner knappt lämna butiken igår kväll innan dom ringer tillbaka för att säga ”Nej, vi kollade upp reglerna och vi hade fel – du får ta körtkort utan glasögon” – puh…

Detta är en identitetskris för mig, jag SER bra vafan. Visserligen har jag inga problem, har ingen huvudvärk eller uppmärksammat att jag skulle se suddigt. Jag fick panik, ringde mamma och ba: Nej detta kan inte vara sant.

Ett stort plus är att jag fick träffa en riktigt härlig optiker idag, Sandra. Hon ställde upp att ta en smickrande bild på mig när jag satt i stolen och rabblade upp bokstäver. Jag blir nästan irriterad på mig själv att jag reagerar så här. Att jag skulle behöva ha glasögon/linser är inte värsta grejen, det är as snyggt. Men det handlar om att jag inte alls var beredd på detta i och med att jag inte känt något utav det.

Men det visar sig att jag är + 0.25 och även – 1.25 på båda ögonen?! Jag ser 70% med båda….Alltså jag är både närsynt och översynt plus har ett brytningsfel, visserligen inte så stort – men ändå. Det är som att mina ögon lever något slags dubbelliv, haha.

Vad ska jag göra då?

Eftersom felet inte är så stort och inte påverkar mig så behöver jag inte glasögon/linser dagligen. Men eftersom jag jobbar framför datorn hela tiden tyckte hon att jag skulle ha glasögon när jag jobbar, är på bio (ev när jag kör bli för att underlätta). Dels för att låta ögonen vila och att jag inte behöver sitta så nära skärmen som jag faktiskt gör (har jag kommit på nu). Jag köpte till och med en större dator, lite för den anledningen. Det kommer förmodligen bli sämre ju äldre jag blir men jag funderar nog på att skaffa glasögon och ha på mig är jag sitter framför datorn.

Jag testade dessa (ovan) härliga glasögon med dom styrkorna så kände jag skillnad att jag inte behövde anstränga mig så mycket. Men nu kommer vi till det svåra, HUR FASEN hittar man ett par snygga glasögon? Har någon annan utav er några tips? Jag är helt grön, jag måste ha hjälp…att…smälta…och…fundera

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Vilket fin reportage om hur det kan gå till om synen krånglar, och alla känslor.. Jag skriver om glasögon och trender för branschtidningen Optik. Här finns en sammanfattning av vad som gäller precis nu, i Sverige. Och du – glöm inte att brillor förutom att ge skarp och skön syn- kan höja en outfit, dra dig åt et still-håll som du vill gå mot.
  http://brillor.blogg.se/2017/may/10-viktigaste-glasogontrenderna-2.html

  Åsa Wikström 2017-11-20 19:57:49 http://www.eyewhiz.com
  Svara
 • Been there done that. Började juristpogrammet, och ja, det blev väldigt mycket böcker och skärmtid. Nu (fyra år senare) tror jag vi är fler som har glasögon än som INTE har det, haha. Har ett par Tom Ford bågar, så snygga men framförallt bekväma! Älskar glasögon, gör hela looken tycker jag.

  K 2017-11-20 18:58:18
  Svara
 • Nividas. Såå snygga!!

  Carina 2017-11-19 12:30:01
  Svara
 • Välkommen till Smarteyes, är säker på att mina kollegor i någon av stockholmsbutikerna gärna hjälper dig genom glasögondjungeln ??

  My 2017-11-17 17:23:56
  Svara
 • Haha känner igen mig! Fick identitetskris förra året när jag var hos optikern och hon sa att jag hade synfel. Har alltid sett på mig själv som en person med örnen ?

  Mathilda 2017-11-17 12:09:12
  Svara
 • Gå till en optiker och prova ALLA glasögon du tycker är fina. Ha med dig smakråd. Sedan kör du uteslutningsmetoden 😉

  Melinda 2017-11-16 22:28:10
  Svara
 • Jag köpte precis ett Par stora mörkblåa Marc jacobs på Synsam, supersnygga!

  Cecilia 2017-11-16 18:04:25
  Svara
 • Åh samma sak hände för mig och vilka glasögon jag än testade så kände jag mig inte som mig själv och ingen verkade se ens lite bra ut på mig. Till slut gick jag på ett par bågar med genomskinlig plast som jag faktiskt trivs jätte bra i, de blir inte alls lika ”hårda” som jag upplevde att andra kunde bli.

  Du kommer säkert hitta ett par som passar dig jätte bra, men våga vara kräsen annars kommer du ändå aldrig använda dom!

  Massa kramar till dig!

  My 2017-11-16 17:18:18
  Svara
 • Det kunde varit jag som skrivit detta…har alltid haft perfekt syn men tyckt jag börjat kisa lite så kolla upp det i april. Va fan! Jag såg visst inte så bra, kan gå utan glasögon men ej när jag sitter vid datorn. Vilken skillnad med de på! Har fortfarande ej vant mig vid de, har pilgrim pilot så de är nätta. Höll på att dö när jag skulle testa…linser har ej känts bra…men! Jag börjar vänja mig å ser nästan konstig ut utan ha ha.

  Anna 2017-11-16 16:37:21
  Svara
 • Jag är precis som du. Det som ställer till mest för mig är mitt brytningsfel.
  Men jag behöver vara glasögon när jag kör eller kollar tv, just för att ögonen ska få vila.
  Min syn har inte blivit sämre alls sen första undersökningen och det var för mer än 10 år sen.. så en lite klen tröst. ♡

  Ann-Sofie 2017-11-16 10:38:14
  Svara
 • Jag struntade i glasögon i flera år, det skulle jag inte gjort…har överansträngt ögonen så länge att jag typ påskyndat mitt synfel. Var på gränsen att inte få körkort utan glasögon, men min optiker tittade med stänga ögat och sa ”Sätter du dig bakom ratten utan glasögon kan du bli en fara i trafiken för att du inte ser ordentligt eller i mörkret, lova dig själv att ha glasögon när du kör!” Och sen den dagen har jag glasögon varje dag och märker direkt skillnad när jag kanske glömt glasögonen en dag och sitter framför min dataskärm hela dagarna.
  Ni har säkert avtal vi jobbet och kan på så sätt få ett bidrag till ett par glasögon. Mina glasögon med bågar kostade ca4000kr men fick ner priset då jobbet gick in med 850kr. Finns så många fina glasögon, och man ska ta ett par som man älskar för annars använder man dom inte. Så välkommen in i glasögonvärlden! Vi glasögonormar välkomnar dig med öppna armar. 🙂

  Denice 2017-11-16 09:56:19
  Svara
 • Jag har haft glasögon dom senaste 5 åren. Har +2:75 +2:50 vilket betyder att jag behöver inte ha glasögon när jag kör bil, men jag behöver dom när jag läser osv. Tror någon måste glömt att man ska kunna läsa hastigheten och instrumentpanelen osv 😉 … Så jag har alltid glasögon på mig när jag kör bil.
  Jag har prövat många glasögon genom åren… Alla olika modeller, små, större, lättvikt, plastbågar, såna med pluppar. Men får alltid huvudvärk och ont av glasögonen, alltid någonstans dom trycker, skaver, ger märken eller huvudvärk… Jag är en sån som verkligen inte trivs med glasögon.. Så jag bytte till linser, och det är det bästa jag gjort. Så himla skönt att vara som vanligt, man kan ha solbrillor, vara i badhuset, man kan se hur bra som helst hela tiden. Så mitt råd är trivs du inte med glasögon.. Envisas inte med att få det att funka, kör på linser då det gör livet så mycket enklare.

  s 2017-11-16 09:08:19
  Svara
 • Det tog mig flera år att hitta glasögon som både är bekväma och snygga, men det kanske bara är jag som är kräsen… hittade iaf tillslut ett par som jag kände mig snygg i även utan smink och som också var sköna att ha på sig, då slog jag till direkt! Det var svårt att hitta fina och sköna glasögon tycker jag, det var oftast antingen det ena eller det andra. Mitt tips är att köpa ett par lätta glasögon, hade en gång ett par snygga pilotbrillor men som var för tunga så fick ont av dem.
  Kram!

  Ellinor 2017-11-16 08:08:58
  Svara
 • Kolla Smarteyes, brukar ha fina erbjudanden, köp 2 för 1, typ. Specsavers har också stort utbud. Nividas butik i Stockholm, så snygga bågar. Du hittar definitivt fler än ett par, lovar dig, i och med ditt vackra ansikte och ögon. Lycka till och tänk på att det kunde varit värre! Se det från andra hållet, du kommer slippa jobba stenhårt med ögonen som du gör nu. Kram

  Åsa 2017-11-16 07:59:44
  Svara
 • Jag har -0,5 och -0,75 men har ändå linser varje dag, sånna man kan ha i en månad och sova med. Jättebekvämt! Har även ett par bågar att varva med. Då blir dom lite mer som en accessoar. 🙂

  Charlotte 2017-11-16 06:16:30
  Svara
 • Hej Elin! Jag jobbar som optiker och jag tycker du är jätte duktig som tagit tag i ditt lilla ”problem”.
  Jag skulle rekommendera dig att testa massa olika bågar i början. Låna hem. Testa framför spegeln hemma. Våga prova det otänkbara! Kanske nån kändis som du tycker har snygga glasögon? Ta tips och råd från vänner/familj samt dom som jobbar i butiken. Men tänk på att det faktiskt är du som ska bära dina glasögon sen. Och varför inte testa kontaktlinser?!
  Kram och lycka till! Älskar din blogg.

  Jenny 2017-11-15 23:01:27
  Svara
 • Ögonlaser!!! 36.000kr och du får drygt 100% syn i många år! (Tills du behöver läsglasögon vid ?45-50!) Denna investering är det bästa jag gjort. Gjorde inte ont och på kvällen kan du kolla på tv! Dan efter kan du jobba. ?? Jag gjorde FS på Memira.

  Jennie 2017-11-15 22:46:39
  Svara
 • Jag relaterar!! Fick glasögon för ett år sen för jag såg lite dåligt på långt håll och det var ASSVÅRT att hitta glasögon men efter någon timmas provning så brukar man hitta rätt haha ?

  Lina 2017-11-15 21:55:13 http://nouw.com/linaohman
  Svara
 • Gå inte till specsavers mitt glas krackelerade och dom bryr sej inte. Jag har dessutom fått grön starr suck. Finns massa bra optiker och snygga glasögon lycka till.

  Maria 2017-11-15 21:54:12
  Svara
 • Skaffa endagslinser!
  Glasögon är inte skönt ( har haft i 40 år så jag vet ?)
  Lycka till!

  Christine 2017-11-15 21:34:41
  Svara
 • Ska kolla min syn och prova ut nya på fredag efter att ha haft mina i två år. Är själv inne på ett par tunna silverbågar, tror det skulle passa dig med nåt liknande 🙂 man brukar få låna hem några bågar också från optikern innan man bestämmer sig, så man kan känna efter vad man trivs bäst i.
  Älskar för övrigt din blogg och dina youtube-klipp och ser fram emot fler flyttvloggar! ?Lycka till!

  E 2017-11-15 21:19:30
  Svara
 • Min pojkvän har glasögon som han använder när han pluggar och ska läsa länge 🙂 Men annars har han inte.
  Glasögon är sjukt svårt att testa, men jag skulle säga att glöm inte bort att tänka på om dom är sköna, gå inte baraaaa på snyggt.. Fruktansvärt irriterande när man måste rätta till glasögonen hela tiden osv. Tunga glasögon trillar bara ner osv.. Testa olika former och ta kort på dig framifrån med dom på och kolla vad du tycker 🙂

  Pernilla S 2017-11-15 20:58:12 http://pernillasv.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!