min första ”nya” kund – energikick

Hej galopp fina ni!

Tralala, det är fredag – bästa dagen på veckan. Jag gick upp tidigt idag för att trilla in hos Celina strax innan 10.00, det är nämligen podd-fredag. Vi pratade om depression, vilka är varningssignalerna och hur hanterar vi det?! Vi pratade om höjdpunkter sedan sist och mycket mer. Men nu ni, ni som har uppmärksammat vet att jag ska ta in 10 nya kunder och jag måste igen förtydliga att det går INTE att maila mig mer – jag tar bort allt som kommer in. Nu kommer säkert det ta 2 år igen innan nästa ride kommer. Sedan har jag inte hunnit gå igenom alla 425 mail som jag fick, jag trodde aldrig att det skulle komma in så många förfrågningar så ni som inte fått svar än – det finns fortfarande en chans. Jag kommer skriva ut när jag har läst alla och valt ut dom 10 som fått plats, därefter så är det slut.

Men hur som, jag var nervös. Det har gått flera år sedan en ny själ satte sig i stolen hos mig och jag gick hela dagen mentalt och förberedde mig inför min första nya kund. Det snurrade i huvudet, hoppas hon är skön, snäll och att vi kommer ha en rolig tid tillsammans. Jag är trygg i mig själv att hon kommer bli flawless i håret om vi samarbetar men just den personliga biten i stolen gör så mycket för mig. Jag får lära känna personen och kan bilda mig en uppfattning om vad personen tycker om så jag kan göra en bra bedömning i hår/stil.

Jag rev såklart av en för/bild, roligaste på hela behandlingen. Hon hade alla olika färger, nyanser och mörkhetslägen i håret. En sak jag MÅSTE ta upp är att kan frisörer SLUTA fuska….. Ska du slinga ett hår så slingar man hela håret, inte bara det kunden ser. Hur fasen ska man känna sig blond när underhåret och runt ansiktet är ofärgat???? Kan någon förklara det för mig…. Jag ser mycket det på olika salonger, i prislistan står det ”Sling Halva Håret” – jag kokar när jag ser det.

Det är precis samma sak som att jag ska gå och spraytanna mig. Jag sprayar allt förutom baksidan, för jag ser ju ändå inte den – hur oklart skulle inte det se ut? Jag vill absolut inte trampa någon på tårna men kom igen, det är 2017 och frisörernas prislistor trappas uppåt för varje år. Gör det ordentligt!

Vi satt och pratade ett bra tag och hon ville ha någonting som gör att hon poppar fram mer. Självklart en jämn hårfärg, utan orangea toner och en mer naturlig känsla. Hon ville också känna sig blondare men med en mer krämig, blond nyans. Jag valde att lägga en bottenfärg och försöka få bort den orangea randen som låg som ett täcke runt huvudet. Slinga/måla hela håret i olika blonda toner och blanda fram en mjukare blond ton mot hennes ansikte.

Hennes hår innan var klippt typiskt rakt av. Jag brukar kalla det ”barnklippning” där alla längder slutar på samma ställe vilket gör det omöjligt för henne att styla håret, få volym och hennes ansikte göms utav två skärmar utav hår på sidorna. Jag klippte om hela håret, klippte upp, formade och försökte få fram henne som person. Jag behöll rätt mycket på längden men formade om helt enkelt. Så vacker tjej!

Jag triggas väldigt mycket utav ”lösningar” och när jag tror att jag kan förbättra någonting för någon annan så blir jag väldigt taggad. Mitt jobbar handlar om så mycket mer än att färga slingor, det är min passion i livet och allt handlar om människan i stolen – inte bara hennes hår. Många kan tycka att jag ”tror att jag är bättre än alla andra” men det är jag verkligen inte. Det finns så mycket frisörer som är betydligt bättre än mig på andra saker, men dom som vill komma till mig är för att dom tycker om min stil att jobba på. Jag är sämst på att fläta hår t.ex, kan göra två flätor – skulle jag stå bredvid någon som är grym på det så skulle jag känna mig som en elektriker som ska bli nagelteknolog – ni fattar. Jag hade så trevligt, fick en enorm energikick och det var så otroligt roligt att ha en ny tjej i stolen. Nu har jag 9 till att se fram emot, weiii.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej!
  Hade ungefär den färgen på mitt hår som före-bilden. Var sedan hos frissan och färgade/slingade mitt hår och blev inte alls nöjd. Är brunt med slingor åt koppar/rött/koppar med lite mörkare brunt i botten nu. Hur länge måste man vänta innan jag kan be frisören ändra färg så det blir som din efter-bild? Alltså mer åt det hållet som jag var från början?
  Lång fråga och kanske inte helt solklart!

  Eva 2017-11-28 18:40:17
  Svara
 • Trist det där med fuskfärgningar, vet hur det blir men tyvärr känns det lite som att vi som jobbar som anställda och inte bestämmer våra tider själva på behandlingarna lite smått blir ”tvingade” till det. Vi har knappa 1,5 timme för slingor på ett långt hår och då ska man alltså hinna slinga, verkningstid, nyanserna, torka och styla på den extremt enligt mig lilla tiden och då har det ibland känts som att man blir illa tvungen till att ”fuska” eller illa ställt bli sen hela dagen och stå utan lunch. Ingen ursäkt men man ska veta att vi under anställning blir ställda ganska hårt mot väggen pga orimliga behandlingstider..

  Amanda 2017-11-26 22:01:06
  Svara
 • Det där med fusksklingning är så himla tråkigt..
  Jag tror att du pratade om det i något poddavsnitt och då slog det mig att det var det min frisör gjort på mig.. Kände mig ljus när jag gick därifrån men efter en dusch och egen stylig på håret så kändes det fläckigt och mörkt. Det slutade med att jag blekte håret själv hemma, hade i silverschampo och färgbomber några gånger och tillslut var håret matt och fläckigt.. Det slutade med att jag färgade håret brunt. Så synd att man inte gick till en ärlig och duktig frisör!

  Clara 2017-11-26 21:48:54
  Svara
 • De där har ja varit med om, så byter man bena eller sätter upp håret och inget syns… Samt förra gången då kostade ja på håret me creative color, de ledde till jag lovar 6 litw ljusare slingor på fri hand och en färgbomb på, ? för 1600?, Efter de har ja faktiskt tvekat inför nästa besök?, har haft turen att ha en nogrann frisör, men just den gången körde ja vikarie?, klippningen klipptes inte ihop och jag fick dessutom ett u mitt i nacken när ja tog bak allt hår hehe, tagit mig 1,5, år och få tillbaka de igen. Dock vet jag att dehar väääldigt tidspress på den salongen, hon som klippte växlade mellan mig och två andra herrklippningar, så man satt där och undrade vad som hände med ens hår?. Är det vanligt att man tar flera kunder åt gången, ex klipper medan kundens färg verkar? De hela blev väldigt stressande upplevelse, ? så de värmer och höra hur du arbetar på dina kunders hår,? men förstår de inte kan va lätt under stress, stor kramar till alla kämpande frisörer där ute!

  Emma 2017-11-25 17:11:07
  Svara
 • Skitsnyggt! Kommer ta med denna bild till min frisör och be om exakt samma sak! Du är jätteduktig!

  Nettan 2017-11-25 08:27:30
  Svara
 • Åååååh så ledsen jag blir att jag missat det här! Hade så gärna velat sitta i din stol och bubblat en massa skit samtidigt som jag blir omstylad till en queen;) Är rätt nyinflyttad i stan och har inte vågat mig på att prova på någon frisör häruppe ännu, utan åker ner till Kalmar varje gång för att få håret fixat. Vilket både är tidskrävande och dyrt! Såg dig första gången via Annicas kanal och tänke ”henne vill jag ha!!”;P Men till min besvikelse tog du inte emot ny kunder då. Hoppades på att det så småningom ändå skulle dyka upp några nya tillfällen, och när det väl gör det så har jag missat det pga sjukhusvistelse och annat skit!:(
  Hoppas att jag får möjlighet när tillfället ges nästa gång. Tills dess får jag fortsätta pendla helt enkelt;)
  Önskar dig ett stort lycka till med bröllop och samliv. Ni är som gjorda för varanrda! Det bokstavligen strålar om dig!<3

  Massa kärlek och en stor KRAM Hannah

  Hannah 2017-11-25 01:03:16
  Svara
 • Jag brukar BE om att dom bara ska slinga överhåret, för jag vill ha nyanser men spara på så mycket som möjligt så att jag inte blir för blond eller sliter för mkt :).

  Cissi 2017-11-24 19:57:11
  Svara
 • Jättebra att du skrev d där om att färga halva håret. Min frisör är duktig och tar enligt mig bra betalt, har hänt att jag upptäck att hon ej tagit allt underhår. Har tjockt och väldigt mkt hår och det är inget vi har kommit överens om. Det känns inte ok, vill jag ha blonda slingor så är d överallt…

  Anna 2017-11-24 19:26:13
  Svara
 • Hej Elin!
  Du är en stor inspiration för mig som frisör då du är en otroligt duktig och teknisk hantverkare och ett föredöme inom vår yrkesgrupp. Men här är det en sak som jag helt enkelt inte håller med dig om. Jag är en av dom som enligt dig inte gör jobbet ”ordentligt” och ibland slingar halva huvudet och det är framförallt på grund av två saker: min tid och kundens plånbok. Jag vet inte vilken teknik du använder eller hur snabb du är på just folieslingor men ska jag slinga igenom ett helt hår tar det tid och det kostar och det är inte alla mina kunder som helt enkelt har den tiden eller pengarna till det. Därför ser jag inget problem med detta om själva resultatet och hantverket blir bra och det är något jag och min kund har blivit eniga om på förhand.
  Jag ser inte dig som en besserwisser men jag tycker att det är onödigt av dig att skamma andra frisörer för att vi kanske inte alltid arbetar på samma sätt som du.
  Du är jätteduktig och en förebild men tänk en extra gång innan du väljer att klanka ner på dina kollegor som redan jobbar i en tuff och fördomsfull bransch.
  Ha en trevlig helg!

  Caroline 2017-11-24 14:56:56
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej Caroline!
   Tusen tack, det värmer i mig att du säger så ❤️
   Jag förstår dig helt, som jag alltid har sagt att vi är olika, jobbar på olika sätt och det är just det som jag tycker är positivt med vår bransch. Jag står fast vid att slinga halva håret på en kund är fusk, ändrar mig inte på den fronten. Jag kan bara prata för mig själv och jag skulle aldrig ha hjärta till att slinga halva håret utan i så fall komma med ett förslag att göra en hårfärg som är mer hållbar i längden så kunden kan gå längre mellan besöken för att ha råd att få ett ordentligt resultat, enligt mig. Sedan som du säger, har du kommit överens med kunden om att halvslinga, helt fine -då är det någonting mellan er. Då går kunden till dig för att du just jobbar på det sättet. Som jag också skrev längst ner så är det inte min avsikt att trampa någon på tårna och därför betonade jag att det är såhär JAG tänker. Alla frisörer har sitt sätt att jobba och då medföljer det att vi har olika typer av kunder i stolen, det är just därför frisörer aldrig kommer stå utan jobb – vilket jag är väldigt glad för.

   Som sagt, ber om ursäkt om du tog illa vid dig men det var inte min avsikt.
   Ha en underbar helg!
   Kram Elin

   Elin Johansson 2017-11-24 15:08:51
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!