makeover – brunt hår med ljusa slingor

inlägget innehåller annonslänkar

Hej mina vänner! 

Jag är uppe med tuppen för jag ska till salongen för att det vankas personalmöte. Vi har oftast inga problem på salongen, lite sura miner på städning och tvätt men vilken salong har inte det?! Vi försöker se det som ett bra tillfälle att ses, äta en god frukost och prata igenom det som behövs. Jag är väldigt glad att vi kan ha en god stämning på salongen, det märks utåt också. Men nu, till något helt annat – en till ny kund. Jag fick den mest gulliga, vackra och snälla flickan i stolen igår och vi hade en supermysig stund i stolen. Hon kom in med ett rätt plane brunt hår, en färg i hela håret och rätt glanslöst. Klippningen var helt rakt avklippt och saknade helt form.

Min kund ville ljusa upp några delar, behålla den bruna färgen som grund och ljusa upp lätt för en solblekt känsla. Önskan var att färgen ska hålla länge och en hårfärg som är tidlös. Hon är också väldigt ung vilket jag tar hänsyn till så jag vill hålla det enkelt och skapa ett hår som funkar även om ett halvår.

Här har vi resultatet, vilken otroligt vacker tjej – jag smäller av. Jag målade väldigt lätt och fokuserade på en gradvis uppljusning av längderna. Jag bättrade på glansen i botten med hjälp av en genomskinlig toning och tonade även in hela håret i en guldig/mocca nyans. Jag ville ha det så naturlig som möjligt men ändå att håret skulle få ett ordentligt lyft. Jag klippte av ca 3-4 cm på längden och klippte upp, formade och piffade upp hela hårets form helt enkelt.

Visst upplever man att hennes hår blev tjockare och fylligare – det är sant. Genom att klippa ihop allt och föna in en förtjockningskräm (klick) antingen med paddelborste (tips-billig) eller rundborste (tips). Sedan lockade jag hennes hår med en 32 mm locktång, avslutade med wax spray.

Så avundsjuk på detta hår, så vackert. Men visst blev det fint? ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Men vad fin hon ar! Haret blev sjukt snyggt och hon har ett sa oskyldigt och vackert ansikte.

  Cami 2017-12-01 16:37:40
  Svara
 • WOW Elin! Helt magiskt snyggt! Måste säga top 3 du visat någonsin.

  Åsa 2017-12-01 07:41:20
  Svara
 • Hej elin. Har sett så snygga bilder på folk med kortare luggar så att ögonbrynen syns, vad ska man tänka på för att bära upp en sån lugg, vilken form är snyggast? Och hur ska man instruera frisören så den inte blir för tjock? Ska luggen vara tjock för att se snyggast ut kortare, eller ska den va tunn? Vad är din åsikt? Klipper några av dina kunder hellugg? Hade varit så kul o se inspiration bildervpå, samt hur en hellugg av elin ser ut, kraaam

  Emma 2017-11-29 21:11:35
  Svara
 • Du är sån konstnär, borde kalla dig hårartist istället för frisör???

  Emma 2017-11-29 16:58:48
  Svara
 • Otroligt snyggt resultat, är verkligen sjukt kul att se make overs på nya kunderna just för att skillnaden bli så otroligt stor!

  Annie 2017-11-29 14:34:43
  Svara
 • Såå coolt med den lilla luggen!! Klippte du så eller hade hon den innan?

  Carina Eriksson 2017-11-29 13:18:02
  Svara
 • SÅ fint! Mer brunetter tycker jag! (kan väl bero att jag själv är det, haha)

  K 2017-11-29 11:14:38
  Svara
 • Vilket lyft! Härlig färg.

  ErikaJ 2017-11-29 09:30:17
  Svara
 • Superfint ❤️

  Annica 2017-11-29 07:39:54
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!