från potta till en solblekt maraboukaka

Hallå där finisar! 

December yran är i full gång, herregud vad färg det går åt. Sorry för sen bloggning men all min energi går åt till mina kunder på salongen, december you know. Men förra veckan hade jag en till ny kund som ville ha en makeover, eller behövde rättare sagt. Hennes hår var rätt slitet, sönderblekt och håret hade kanske tröttnat på livet lite. Min kund hade ett typiskt grovt, tjockt och ”torrt” hår kan man säga. Ibland måste man tänka på vilka typer av hår vi har, att se för och nackdelar i vardera. Kunder som kommer in med ”risigt” hår bedömer man direkt att ”det går inte att göra någonting alls samt att vi måste klippa av halva håret”. I detta fall så har min kund just det håret, men jag kom på att hon har den hårtypen – visst att håret är blekt och sönderbehandlat men i övrigt så är det hennes hårkvalité. Det skulle inte spela någon roll om jag klippte av 30 cm, hennes hår hade varit lika ”torrt” – förstår ni?! Så det är bra att tänka på.

Problemet var mest hennes ”potta” som jag kallade det, en varm ljusbrun färg som ligger som ett täcke runt halva huvudet. Hon hade inget ljust mot ansiktet vilket gjorde att hennes ansikte drogs ned tillsammans med pottfärgen längs ansiktet – inte så trevligt på en fin tjej. Min kunds önskan var att få ett välmående hår, i det långa loppet. Att få in färg, nyanser och få håret att leva igen – klippa till håret till en frisyr och skapa en delat lugg så det slitna frampartiet klipps av och används till någon nytta.

Jag är helt kär i denna guldiga, bronsiga, blonda härliga färg. Jag la in massor med färger i olika nyanser och försökte få hennes hår att se så levande ut tillsammans med oljebaserad hårfärg – dom blir glansiga och fina. Jag klippte om hela håret så hon fick en sammanhängande frisyr med uppklippning och en kortare, längre lugg.

Sen hörrnii, den här tjejen – det var tre timmar utav skratt och igenkänning på hög nivå. Vilken ära för mig att få ha henne som ny kund, så härligt. I helgen hade jag tänkt flyttvlogga, vi ska iväg och bestämma garderober, väggfärg och allt därtill – SNART går flytten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • VART HAR DU VARIT HRLA MITT LIV?!? Jättefin resultat! Önskar alla frisörer kunde vara lika passionerade och noggranna som du <3

  Elin 2017-12-10 17:21:06
  Svara
 • Hej Elin! Jag har samma typ av hår.. Tjockt, strävt, blir lite lätt frissigt hela tiden. Har du tips på produkter du använder? Eller länk till någon föregående inlägg där du tipsat om liknande?

  Tack för en fin blogg!

  Kram!

  SP 2017-12-08 15:59:44
  Svara
 • Hej! Har du svarat de 10 kunderna som fått en plats? Eller finns de fortfarande chans? 🙂 Jag har inte fått något svar ännu därför jag undrar.

  Sara 2017-12-08 10:34:49
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara! Vet du, alla har fortfarande en chans – det kom in så mycket mail så jag har velat gå igenom alla så det blir rättvist 🙂 Jag kommer skriva när jag gått igenom allt. KRAM ❤️

   Elin Johansson 2017-12-08 12:55:30
   Svara
 • Så otroligt fin hon blev efter ditt trolleri ?

  Semmelmamman 2017-12-07 20:35:35 http://www.semmelmamman.se
  Svara
 • Det är väldigt fint att läsa hur du bemöter dina kunder och hur du värdesätter dem. Otroligt tilltalande egenskap, det verkar som om du har ett varmt hjärta

  Louise 2017-12-07 19:59:11
  Svara
 • Hej, såååå fint hennes hår blev!! 🙂 Blir riktigt sugen själv på den färgen och klippningen. Nu till en fråga jag funderat lite på. Hur ser håret ut på dina kunder innan styling, tänker att kunderna kanske inte hinner fixa håret varje dag och hur ser då håret ut i ”normalt tillstånd”. Kan du inte lägga upp en bild på före-normal-efter (med styling) så man får en helhetsbild på håret med olika stylingar. Hoppas du förstår vad jag menar och ha en jättefin jul! Kram

  Kamilla 2017-12-07 08:53:06
  Svara
 • Jag hade dina fina bilder i huvudet när jag gick till frisören i fredags. Bad henne klippa mitt jättelånga hår, forma till och klippa upp det lätt. Det ville hon inte; det vill ingen frisör. Går jag till fel personer eller är det så att vissa hår inte passar att klippa upp? Vill bara ha en fin klippning som ger lite liv. Har ett långt, tjockt hår som mår bra. Förstår inte vad jag ska säga för att jag ska få en klippning som liknar denna?
  Mvh

  Cissi 2017-12-06 23:46:49
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Oj, vad respektlöst av dina frisörer! Om man vill ha en viss frisyr är det bara för frisören att skapa denna, vad är det för fasoner?! Till den frisör som säger nej kan du säga fuck off.

   En annan Elin 2017-12-08 13:29:29
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!