min första julstrumpa, mystofflor & grönt hår

 

Innehåller annonslänkar.

Hej lördag, hej mina fina!

Hur mår ni? Jag tog en brutal sovmorgon, herreminskapelse vad skönt det var. Denna vecka har varit rolig men intensiv, därför har jag längtat så mycket till lördag och helg. Men igår så fick jag ett underbart pressbud från Vass PR & Carmex, nämligen en julstrumpa. Vet ni, jag har aldrig haft/fått en julstrumpa förut och dessutom där det står mitt namn på. Den är så fin och pingvinen med mössa och halsduk var det sötaste jag skådat.

Tyvärr så blir det inte så mycket julpynt detta år hemma hos mig/oss. Eftersom vi flyttar efter nyår, mitt hem är halvt utplockat/sålt och det är flyttkartonger överallt så känns julpynt väldigt fel bara. Jag har satt upp ljusstakar, tänder massor med ljus varje kväll och julmusiken rullar i högtalaren varje kväll – det får bli min jul. Sedan ska vi fira jul/nyår hemma i Gävle med min familj vilket gör att jag kommer få en rejäl jul ändå.

På tal om just Carmex läppbalsam så fick jag nys om dessa små tuber för flera år sedan, nämligen när jag började förstora läpparna. Det var flera som sa till mig att läpparna kunde bli extra torra när man förstorar dom. En annan tjej jag gick till från början när jag började förstora läpparna använde kylspray istället för bedövingssalva och mina läppar blev så otroligt torra och irriterade utav den där kylsprayen. Jag tror seriöst jag gjorde av med en hel Carmex burk i veckan, sedan dess har jag alltid en bruk i väskan och bytt injektions tjej till bästa Neha.

Dom kostar bara ca 40 kr (KLICKA HEM HÄR) och finns även som stick, burk och stick med färg. Jag använder alltid läppbalsam innan jag lägger på läppstift, läppenna eller likande för att återfukta så mycket som möjligt.

Sedan en annan sak som kom i veckan, en julklapp från Feetfirst och Shepherd. Jag som har noll blodcirkulation i fötterna och går jämt i ullsockor gick i taket av lycka. Just dessa heter ”Jessica” och kan vara det skönaste mina fossingar har levt i. Om ni vill unna ser själva något i kalla tider så är dessa tofflor nummer ett, eller vill ni mysa ner en nära och kära så kommer den person vara er evigt tacksam.

Dom kostar 599 kr och finna att köpa HÄR (KLICK)

Sen mina vänner… well Lovisa har inte varit hos på mig på över ett år. Hon glider in med ett långt, slitet – GRÖNT hår. Hennes hår har varit grönt förr pga vatten/pool men jag fick bort det förra gången men nu var det samma visa. Vi satt tillsammans igår och hon fick några alternativ då grönt är nästintill omöjligt att få bort, det är frisörers värsta mardröm. I min värld är det bara att klippa bort så mycket utav det gröna som går, okej om några cm vid topparna är kvar – det klipper man ändå bort successivt. Jag försökte övertala Lovisa att vi skulle klippa en lite längre lob, jag ska försöka ljusa upp hennes hår så hon får en beige/balayage blond färg. Ibland går det att bleka upp det gröna, schamponera med ett djuprengörande schampo och sedan lägga en oxiderande färg. Lovisa ville också ha en kortade, delad lugg och självklart skulle hon få det.

Jag klippte av den gröna svansen, målade för kung och fosterland och försökte driva ur det gröna så mycket som jag kunde. Längst ner i topparna var svårast så vissa delar blev kvar men det klipper vi bort nästa gång håret har växt lite. Jag klippte en delad lugg som passade henne så enormt bra och tillsammans med glasögonen blev det ännu mer magiskt.

TIPS: Det är faktiskt ett bra tips att har ni glasögon och tycker det är jobbigt att luggen ligger mot ansiktet så lägger sig luggen på glasögonen och den ligger perfekt hela tiden. Jag tänkte ge er ett bra volymtips:

Föna in en mousse (tips) i hela håret, ta hjälp utav en paddelborste och en rundborste. Jag brukar också spraya en volymspray i botten (tips) när håret är ca 60% torrt för att få maximal effekt. Sedan lockar jag håret med en 32mm locktång (tips), efter det tar jag lite texturkräm (tips) i topparna för att skapa den snygga ”stripiga känslan”. Efter det puffar jag upp volympuder (tips) nedifrån och upp. Sedan avslutar jag med waxspray (tips), det blir så snyggt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin! Jag är också frisör, vi jobbar med crystal gel som är fantastisk! Den får bort det gröna och det till och med luktar typ Järn/metall när man sköljer ur, usch haha! Men det funkar verkligen! Beställs på baldacci.se ??

  Ida 2017-12-10 22:42:40 http://www.sjalvfalletkatrineholm.se
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej fina du!
   Åh, jaa – jag har använt den också. Det är helt sjukt, det luktar (blod) järn av den ? haha. Men tack så mycket för input ❤️❤️ kram elin

   Elin Johansson 2017-12-10 22:51:55
   Svara
   • Svar på Elin Johanssons kommentar.

    Det luktar järn för att det finns järn i håret som kommer fram när man använder den! Viktigt att man tvättar med ett schampo som drar ur de metaller som lägger sig på ytan!

    Karin 2017-12-12 22:51:53
    Svara
 • Hej! Jag har en wet borste som blir äcklig så fort, när jag drar bort håret och rengör borsten så blir det som ludd som sitter fast på piggarna som jag inte kan få bort. Vad är det för nått och vad ska jag göra? Ser ju så äckligt ut och kan inte byta borste en gång i månaden 🙁

  Isabelle 2017-12-10 16:41:22
  Svara
 • Hej Elin!

  Tack för en bra blogg med bra tips om allt hårrelaterat! Jag har en fråga: Jag använder stylingprodukter med silikoner i. Finns det NÅGOT sulfatfritt schampoo på marknaden som tar bort silikoner? Är det ens möjligt att ta bort silikoner utan sulfater? Vilket ämne ska jag leta efter på innehållsdeklarationen i så fall? Är trött på att bli lurad av sulfatfria schampon som inte gör håret rent. Tack på förhand!

  Anna 2017-12-10 12:01:23
  Svara
 • Sveriges bästa frisör eller vad?
  Vill klona dig till skåne, min frisör sedan 5 år har slutat, så sinnesjukt svårt o hitta rätt.. Gillar verkligen din nit och noggrannhet starkt

  Emma 2017-12-09 23:45:36
  Svara
 • Jag har grönt hår och metaller i mitt vatten men min frisör får bort allt med en behandling som heter crystal gel. Den har räddat min färgning från att släppa och håret blir som skicket det är i när den djuprengörande behandlingen är klar. Jag skulle inte klara mig utan den behandlingen och min frisör älskar den också. Superfin färgning!!

  Evelinn 2017-12-09 22:40:40
  Svara
 • Ketchup, krossade tomater, bakpulver med lite vatten som bubblar upp skum och brus c-vitamintablett med schampo tar bort gröna toner!! Helt sjukt! Mest effektivt är c-vitamin. Mitt hår var för 1,5 år sedan brunt med gröna undertoner som gjorde att håret såg mögligt ut fort jag stod under en lampa!

  m 2017-12-09 21:55:49
  Svara
 • Jag fick illgrönt hår i poolvatten utomlands och fick bort det med inpackning av tomatjuice. Trodde inte själv på det när jag läste om det (eller haha alltså röd tomatjuice kan ju inte neutralisera ett grönt hår??), låter ju helt orimligt?! Gjorde lite närmare efterforskningar och har inte alls att göra med att tomatjuice är röd, utan att innehållet i tomatjuicen binder upp de positiva kopparjoner som färgat håret grönt, dvs håret blir kemiskt neutraliserat. Så verkligen ett tips som inte skadar att prova iaf, blev själv väldigt förvånad.

  Annie 2017-12-09 18:46:59
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!