att klä upp sig – en perfekt nyårslook

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

God morgon finisar! 

Som ni kanske skådat på Instagram (StyleElin) förra veckan så klädde tanten upp sig för party i och med Metro Modes julfest. Jag kom på att jag inte tipsade er om vad jag använde samt jag fick en del frågor på DM om just den stylingen och sminkningen. Innan det så började jag tänka på detta med att klä upp sig inför olika tillställningar vi ska på, speciellt nu i juletider.

Hur går mina tankar inför en tillställning?

– Jag hör till dom som får panik eftersom jag går igenom i mitt huvud flera gånger ”Vad fan ska jag ta på mig?”. Ska jag vara ärlig så köper jag oftast nya plagg vid varje tillfälle, skevt – jag vet. Ibland kan jag använda vissa plagg igen men jag har en spärr att jag vill ha på mig något nytt, vet inte varför. Det kan vara allt ifrån en litet glöggmingel till en gala fest i Blå Hallen så blir jag lika stressad. Så länge jag ens kan minnas har jag agerat på samma sätt, har någon samma känsla?! Jag läser oftast upp inbjudan flera gånger för att ha stenkoll på vad som gäller. Jag står ett tag i badrummet och går igenom vilken sminkpalett jag ska använda och försöker tänka vad jag inte testat tidigare, just för bloggens skull.

Jag hade önskat att jag var lite mer chill till detta, jag har levt i denna värld sedan jag var 20 år och borde vara van men det handlar inte om det – jag tror det handlar om någon typ av prestationsångest tillsammans med att det är sjukt roligt att göra sig extra fin.

Jag fann en magisk klänning från Filippa K (klick-HÄR). Den är den ultimata partyklänningen, men jag ska även ha den på julafton. Den sitter perfekt i midjan, faller så fint runt mina kurvor och materialet är så skönt att ha på kroppen. Ni måste ha den här klänningen, kommer definitivt använda denna flera gånger.

Kvällen ögonpalett: 

Jag använde mitt nya stjärnskott från Marc Jacobs Beauty (klick). Den är så pigmenterad och jag ville skapa en Rose/Gold look med mycket glow. Mitt bästa tips är att ta hjälp av en highlight för att få ögonlocket att poppa mer, jag använde denna (klick). För att få den att fästa lite mer så sprayar jag en glowig settingspray precis innan jag ska trycka på highlighten på ögonlocket eller under ögonbrynen – det fungerar verkligen. Jag har använd denna (klick) från Cover Fx, använder även den avslutningsvis i hela ansiktet.

Självklart använde jag lösfransar från Sweed Lashes.

Jag fick feeling för att ha uppsatt hår i en slarvig knut, tog några bilder och sedan kände jag ”nej, jag vill ha mitt hår nere”. Jag testade en ny mascara också föresten (här-klick), jädrar vilket krut det var i den. Jag har använt den tidigare versionen utav just denna tidigare men denna tyckte denna gav betydligt mer pigment åt fransarna. Sedan perfekt med en större borste när man har singelfransar, tycker jag i alla fall.

Vad är viktigast, kläder eller smink?

Jag hör till dom som tycker hår, smink och självförtroende är roligare att lägga krut på istället för obekväma skor och trånga kjolar. När jag är på festligheter vill jag andas, dansa, stäcka sig för att krama någon vän som är ute eller bara känna sig bekväm när man går till och från tillställningen. Såklart det hade varit snyggare med vissa saker men jag har släppt det ju äldre jag blir. Jag tror att ju bekvämare man känner sig, desto mer kan man slappna av och fokusera på kvällen istället på hur man ser ut.

Annars har jag använt:

Foundation –> klick
Concealer –> klick
Setting puder –> klick *ny budget favorit*
Brunpuder –> klick
Rouge –> klick
Brynen –> klick
Läppar –> klick

Slutligen tycker jag det är sjukt roligt att klä upp sig, men i mitt huvud måste allt vara perfekt för att jag ska kunna slappna av. Det handlar absolut inte om att jag måste lägga på 100 lager smink för att känna mig fin utan det är själva proceduren som både taggar/skrämmer mig – förstår ni?! Om jag har någon villig själ som läser min blogg, ni som bara kan fixa sig på 30 minuter och sedan är klara? Hur får ni ihop det? Snälla berätta. Det bästa är att fixa sig tillsammans med vänner, några glas vin och dansbandsmusik i högtalaren – då är jag nöjd. Vad är ni nöjda med? ✨❤️

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Jag är PRECIS likadan. Tror också det handlar om prestationsångest samtidigt som det är kul när allt blir perfekt och man känner sig fin!
  Vilken nyans har du på concealern? Googlade att light eller fair inte är så ljusa irl? 🙂

  Louise 2017-12-21 01:08:03
  Svara
 • Jag brukar vilja fixa mig i säkert två timmar jag också innna man ska iväg.

  Först lägger jag fokus på huden genom att ge mig själv ansiktsmask, kroppsskrubb, hårmask, m.m. Detta får mig att känna mig sådär naturligt vacker och fräsch.

  Sedan målas naglarna i någon klassisk färg.

  Håret får sedan sig en lätt föning och sminkningen är så kort som möjligt, mest med fokus på ögonen. Lite sotat men inget extravagant, bara så det ger ett litet sug i blicken. Och så en ett läppstift i perfekt nude-nyans som får mina läppar att se extra ”plumping” ut. Ska det vara något extra så byter jag ut läppstiftet mot ett klassiskt rött, kan aldrig slå fel.
  Hyn får en lätt foundation som smälter in och ger glow.

  Nej jag kommer nog aldrig kunna gå över till den skara som fixar sig på en halvtimme, skönhet ska man unna sig!

  Natalie 2017-12-18 09:09:37
  Svara
 • Håller med dig 🙂 Var sak har sin tid och blir så stressad om jag inte hinner med el slarvar med min göra mig ”iordning procedur”. Jag sämst på håret så där sparar jag in tid tar väl ca 40-60 min för mig to get ready ??

  Angelica 2017-12-17 08:44:19
  Svara
 • Jag behöver max 30 min, men då ska du veta att jag är dålig på smink, kör på lärt mig och kan, med lite extra fokus på ögonen och använder inte så många produkter. Håret kör jag slarvigt med lockar, det brukar ändå åka upp i en uppsättning efter någon timme:)) Är helt med dig på kläder/skor, självklart ska det vara fint men BEKVÄMT och SKÖNT. Annars blir hela kvällen fel. Ha en fin helg vackra du!

  Åsa 2017-12-15 08:07:29
  Svara
 • Jag gör mig klar för vilken fest som helst på typ samma tid, lockar eller plattar hår på ca 20 min och ”make up” på …5 min kanske? Det kanske låter smidigt men nackdelen är ju att jag inte ser extra fixad ut. Ser ut som alla andra dagar. Hade velat kunna sminka mig men tror det krävs väldigt mkt tid att lära sig? Plus att man måste ha ett intresse?

  Jennie 2017-12-13 07:09:45
  Svara
 • Men åh!!? Skulle du möjligtvis kunna göra en tutorial/ steg för steg på hur du gjort dina ögon här? Vill ju också va så snygg men kan inte sminka mig för mitt liv haha!

  Lauren 2017-12-12 22:46:53
  Svara
 • Vilken nyans har du på ögonbrynsprodukten?

  Malin 2017-12-12 18:29:42
  Svara
 • Fin sminkning! Vad använder du för hudvård/hudvårdsmärke? Du har så himla jämn och fin hy =)

  Emma 2017-12-12 14:24:42
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Tusen tack 🙂 Jag håller på att testa helt ny hudvård nu, ni ska snart få ta del av det – men har velat testa den ett tag så jag kan ge en bra bedömning. Men min hy har aldrig varit bättre, håll koll inom kort. Kram Elin

   Elin Johansson 2017-12-15 11:21:53
   Svara
 • Du är så fantastiskt fin!

  Jossan 2017-12-12 12:41:26 http://akallatandlakarpraktik.se/
  Svara
 • Jag är exakt lika. O sen väntar man in tiden för att börja fixa sig efter att planerat allt i detalj är ja typ helt stressigt o typ måste va i mitt fokus i skapande proceduren hehe, och nu när ja har 2 barn… På 1,5 o 3..du kan ju tänka dig hur länge man gör sig ordning?men ja blir en annan människa mrr mig själv och roligare om jag vet allt i förväg hur ja ska göra hår o smink o vilka kläder, helst köpa något nytt för tillfället och de ska va skönsnyggt…. Än om ja bara drar på mig nått gör en random fusksminkning o bara drar iväg, sånna gånger vill ja hellre stanna hemma, dock har de blivit sånna gånger då tiden inte allti räcker till när man har barn ?fin smink o hår gör du,

  Emma 2017-12-12 09:55:16
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!