är det samma hår?

God morgon mina fina här!

Hur mår ni? Är det bara jag som INTE har någon julkänsla alls? Här i Stockholm regnar det och det blir aldrig ljust om dagarna. Jag hinner inget ens bli deprimerad så jag lämnar det där. Nästa fredag åker vi till Gävle och stannar tills efter nyår, det fokuserar jag på nu. Men hur som, SÅG ni detta hår jag la ut i veckan på Instagram (StyleElin)?! Nej men är det ens samma hår kan man ju fråga sig? Här har vi en av dom som fick en plats hos mig och detta kan vara dom topp fem finaste jobb jag gjort detta år.

Min fina kund kom in med ett hår som aldrig har färgats, hon har klippt sig själv hemma sedan hon var 16 år (nu 23år) och har verkligen inte brytt sig hur håret ser ut helt enkelt. Under årens gång har jag fått dessa typer av hår i min stol, dom som vill göra en helomvändning från att aldrig gjort något med håret till en helt ny look. Jag kan tycka det är ett av det roligaste jag vet, ett helt blankt blad och en kund som är så mottaglig för att välkomna hårvård.

Min kund litade fullt på mig och vi bestämde att börja långsamt. Jag vill inte göra en färg/frisyr som måste underhållas hela tiden, en frisyr som måste stylas varje morgon utan ett naturligt resultat för bästa hållbarhet. Ni får tänka på att kunden inte är van att lägga tid/pengar på håret så jag ville inte göra det för svårt för henne. Men förtusan skulle flickan få ett håll-kften-hår…

Jag valde att utgå från hennes egna färg, jag gillade den verkligen. Hon är plane brunhårig och jag tycker tonen på hennes egna hår matchar så bra med hennes hy och ögon. Men vi bestämde för att börja ljusa upp lätt, skapa en helhet och klippa en frisyr alá Elin. Jag målade även in andra mörkblonda delar emellan dom ljusa delarna för att skapa ännu mer dimension. Ljusade upp mot hennes ansikte och målade upp mot hennes botten så naturligt som möjligt. Det gör att hon inte behöver färga håret på ett år minst om hon vill.

Som ni kanske märkte så klippte jag av en bit på längden, formade/klippte upp hela håret. Klippte ett sluttande framparti (bakåt) som skulle passa hennes ansiktsform, vilken tjej som kom fram. När vi var klara så kunde jag själv inte sluta titta på henne, allt passade henne så bra och hon fick fram ett hår som jag inte trodde fanns bakom håret på förebilden. Tänk på det hörrnii, ALLA hår går det att göra någonting med. Alla passar i något och även om du inte tycker det är roligt att fixa håret – se till att ha en snygg färg och en bra klippning som gör att du inte behöver tänka så mycket på styling. Då du väl vill styla håret så kommer grunden fram deluxe.

Nej men HUR fint blev det inte? Detta gjorde min vecka. Sedan att min nya kund var så trevlig att hänga med i tre timmar, det kunde ju inte bli bättre – eller hur? Som jag alltid har sagt under alla år, alla förtjänar ett fint hår – oavsett utgångsläge. Ge dig inte förens DU är nöjd, lova mig det ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Elin! Jag skulle gärna vilja veta hur man skaffar ”sidbena”. Har mittbena just nu, (osäker på vad det heter men hoppas du förstår:)) men vill ändra lite. Har aldrig haft det innan, måste jag gå till en frisör eller finns det något jag kan göra själv? // Emilia ?

  EMilia 2017-12-15 12:28:25
  Svara
 • Hej Elin!
  Kan du inte ge tips om fina frisyrer till julen?
  Jag själv har ett mellanlångt tunt hår men har mycket hår/många hårstrån enligt min frisör. Mitt hår är lite uppklippt och går ned mellan axlar & nyckelben men min lugg går endast till strax efter hakan. Har du tips på någon fin frisyr som passar det? Skulle helst av allt ha platt hår men vet inte vad jag kan göra med luggpartiet?
  Skulle vara så kul att få tips på det.
  Kram

  Matilda 2017-12-14 15:51:36
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har följt dig sedan ett par år tillbaka och vet att du gick igenom ett tråkigt och hemskt break-up men att jag även ser dig idag huuur lycklig som helst! Så underbart.
  Jag själv har precis gjort slut med min pojkvän och han har behandlat mig dåligt den senaste tiden. Fått mig att alltid känna skuldkänslor för saker jag inte gjort.. Ändå så är jag kär i honom och älskar honom idag men jag vet att det inte borde vara vi två för jag mår dåligt av det samtidigt som jag älskar det. Jag undrar om du har några tips till mig och andra här ute som går igenom ett break-up och som vill må bättre och bli lyckliga igen.. Behöver alla tips jag kan få för mina vänner har aldrig gått igenom det själva 🙁

  Maja 2017-12-14 15:23:21
  Svara
 • Hur gör du? ?
  Hur hittar man en frissa som får sånna visioner av hår? Och gör verklighet av de?

  Emma 2017-12-14 14:44:08
  Svara
 • Helt förundrad över hur det är möjligt att det långa stripiga håret blev så tjockt och fylligt av klipp, färg och styling??!!? Helt fantastiskt resultat som verkligen visar att ALLA kan få ett drömhår! Riktigt riktigt grymt och inspirerande jobb Elin.

  Annie 2017-12-14 10:58:36
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Åh, så underbar kommentar – tusen tack fina du ❤️ Allt går, alla måste förstå det. KRAM

   Elin Johansson 2017-12-15 11:18:58
   Svara
 • DRÖMHÅR!!!!! Mitt hår är katastrof efter sommar, hösten och denna ”vinter”. Men i januari är det mitt hår som får en rejäl omgång.

  Denice 2017-12-14 10:33:10
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!