tips på en kort bob frisyr och hur man stylar den bäst

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR!

Hej mina underbara!

Onsdagen är kommen och det är verkligen overkligt mycket på salongen, för alla kan jag lova. Det är människor, hundar, barnvagnar och budkillar som avlöser varandra hela dagarna. Men på något vis så hör det julen till, jag har inte tagit åt mig mer än vad jag behärskar och även fast det är mycket så är jag väldigt lyckligt lottad – att just vara fullbokad.

Men hur som, jag måste visa er den snyggaste makeovern. Sista ”nykunden” för i år och hon kommer in med en rätt trist frisyr, om man ens får kalla denna form för frisyr. Min kund konstaterade det först, hon känner sig som en ”tant” i en 30+ årings kropp. Hon hade inte färgat håret alls på flera år och klippningen som hon fick för några månader sedan hade noll form, om man ens får kalla det en normal klippning. Jag måste erkänna att jag blev rätt provocerad…

Jag målade olika ljusa delar i hela håret, la en mörkare bottenfärg och några mörkare mellanpartier. Sedan så kände jag för guld, direkt när jag såg hennes hy så ploppade blond/guld/beige upp i mitt huvud och jag kände direkt att det kan vara något. Jag ville ha breda partier eftersom jag visste att jag skulle klippa lite på längden och klippa UR mycket eftersom hennes hår har en tjocklek som en hästman.

Jag måste verkligen tipsa er om denna form på en bob. Sen sluttar mjukt och sensuellt mot ansiktet, lagomt uppklippt för en fyllig känsla och den är inte så pass kort kort så man känner sig kal. Jag klippte av lite på frampartiet också för att få fram hennes ansikte mer, i och med hennes tjocka hår. Kan vara topp 5 snyggaste bobar detta år, så bra kombo allt kände jag.

 

MINA BÄSTA STYLINGTIPS FÖR EN BOB: 

– Det första är i schamponeringen. Korthåriga har oftast mycket bättre kvalité än långhåriga utav den enkla anledningen att dom klipper sig oftare och på så sätt hinner inte håret bli slitet. Därför behöver oftast inte korthåriga så mycket olja eller utslätande produkter i duschen, det tynger bara ner håret. Använd hellre en fuktgivande serie, volymserie eller en färgbevarande serie.

Här kommer mina bästa duosar, kan starkt rekommendera!

– Sedan kommer vi till styling. Då förutsätter jag att man har en frisyr som passar perfekt för dig. Men jag tycker det blir bäst att spraya en volymspray i hårbotten, en blowout creme på längderna och en vårdande olja i topparna.

Just den volymsprayen från Pureology (länk) är helt fantastisk. Jag använder även den på långa hår, alla hår. Vill jag ha lite extra krut så sprayar jag först den i handdsuktorkat hår, fönar håret upp och ner tills håret är 60% torrt – sprayar volymsprayen igen och fortsätter föna med t.ex en varmluftsborste (tips-klick) eller en rundborste (tips-klick).

 

Sist men inte mist, den sista hållbara finishen. Jag älskar alla typer av puder som jag puffar in i håret, nedifrån och upp (ej uppifrån) som man alltid gjorde förr. Självklart waxspray eller en texturkräm – KLART. Det viktigaste att tänka på är att använd olika produkter men ta mindre mäng utav dom. Bugar& bockar för bob:ens existens idag, tack för mig. PUSS ?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Alltså tack för tipset om Varmluftsborsten. Sprang iväg och köpte den och lyckades få mitt tunna skandinaviska hår att se ut som jag kom direkt från frissan??

  Anna 2017-12-22 13:46:26
  Svara
 • Jag har ett förslag för en ny serie på din blogg.
  Kanske ”kunden passar i” eller liknande.
  En tanke var att dina läsare kan skicka bild framifrån på sig själva med sitt hår utsläppt och du då kunde ge din proffesionella åsikt hur du skulle fått läsaren att”poppa”. Skulle du färgat rött hår? Brunt hår? Svarthår eller gjorr den blond,eller skapar en ombre?
  Skulle personen ha långt hår, kort hår,bob,lob?. Hur ska man framhäva personen bäst genom håret enligt dig. Med tanke på ansiktsform och hårtyp.

  Sen kan man ju blurra ansiktet för dom som vill vara anonyma.
  Men det vore så bra för läsarna som inte kan komma till dig eller kommer få vara din kund. Men ändå få ditt smakråd att ta med till sin egna frisör. Så kanske alla kan få en smickrande frisyr och kanske sitt drömhår.

  Jag skulle i allafall gärna läsa den serien med spänning 🙂

  Susan 2017-12-21 15:30:22
  Svara
 • Härlig färg och snygg form

  ErikaJ 2017-12-21 06:32:33
  Svara
 • Jag har en likadan frisyr. Jag har fönat mitt hår genom alla år, men nu när det är såpass kort kan det lufttorka vilket är skönt. Har naturligt lockigt/vågigt hår (vissa partier är lockiga medans andra är mer vågiga) men mina lockar har en tendens att ”ramla ur” håret efter ett par timmar. Hur gör man för att de ska stanna kvar?

  K 2017-12-20 11:07:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!