Andrea Hedenstedt i en krämig blond nyans

INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR!

God morgon mina vänner!

ALLTSÅ DAGEN ÄR KOMMEN – min sista arbetsdag på salongen. Jag kommer att jobba halvdag, sedan ska jag och A inhandla det sista innan vi åker hem till Gävle – som det ser ut nu så kommer vi stanna över hela jul och nyår. Sedan är det fullt upp med flytten och ett nytt hem, jag känner sånt pepp till livet just nu. Jag kommer även ha Torsten hur länge som helst nu också, ännu mer lycklig över det.

Men innan jag drar iväg och river av en halvpanna på salongen så måste jag visa er min underbara vän, min stjärna Andrea. Ni kanske har funderat varför hon inte synts till här på bloggen på ett tag och det är för att hon inte varit hos mig på 6 månader. Vi har haft ett uppehåll för att låta hennes hår vila från färg, hennes egna bottenfärg skulle få chans att växa ut så vi har den att jobba med.

Jag glömde ta förebild så jag tog en bild från hennes blogg, hon är grym på silverschampo kan jag lova – hon använder detta (klick).

Nu hade hennes egna utväxt kommit ner till halva huvudet vilket var ett perfekt utgånsläge för att börja måla balayage. Jag slingade, målade i hela hennes hår – flyttade upp allt ljust och fokuserade mycket på frampartiet så gradering av ljushet föll så fint mot hennes ansikte. Jag klippte topparna och fräschade upp hela frisyren. Sedan valde vi en krämig blond nyans istället för den vanliga kalla blonda och det är fasen det nya svarta. Alla kalla pigment försvinner fortare än vinden, håret kan också upplevas väldigt matt efter några schamponeringar hemma. Att välja en beige-blond ton gör att håret får en helt annan glans, hållbarheten blir mycket bättre och det passar dom flesta hudtoner.

KOLLA PÅ HENNE!!!

Jag älskar hennes egna bottenfärg och tillsammans med lite bredare, ljusa partier kommer just bottenfärgen till sin rätt!

Jag valde att endast föna hennes hår med rundborste, båda kände för en ny look istället för dom vanliga lockarna vi brukar göra. Men om Andrea vill underhålla denna färg hemma, så hon håller den krämiga blonda nyans så har jag lite tips:

 

Jag älskar att blanda olika typer av färginpackningar, jag kommer satsa stenhårt på det i mina egna produkter. Men jag älskar färgen ”Sand”, dock kan den upplevas lite mörk när man är jätteblond. Då tycker jag det är perfekt att ta t.ex två delar utav ”Sand” och en del ”White Mix” – alltså du blandar ut den. Vill man dämpa ett solblekt hår eller testa på att bli lite dämpad beige blond för några veckor så funderar ”Sand” ren som den är.

”Vanillan” kan upplevas lite gul tycker jag. Därför tycker jag man kan blanda ”Pearl” och ”Vanilla”, lika delar för den perfekta ljus/beige tonen. Men jag vill påminna er att detta är endast en inpackning som innehåller pigment, den är till för att neutralisera eller underhålla en redan bra hårfärg. Visst kan man göra små ändringar men så man inte tror att det är ”istället för” hårfärg. En sista sak, ju ljusare/blek du är i håret desto större resultat – ju längre tid du sitter med den i håret desto synligare resultat.

Ett bra och billigt tips för dig som vill testa på att bli lite dämpad, beige blond ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Fungerar dessa färginpackning på ett sönderblekt vitt hår som vill ha lite mer naturlig blond nyans? 🙂

  Linn 2017-12-26 17:16:04
  Svara
 • Skitsnyggt!!! Puss

  Emelie Pisano 2017-12-22 18:46:37 http://emeliepisano.vimedbarn.se
  Svara
 • Ser jättefint ut, ha en bra helg!

  Pia Widlund 2017-12-22 11:09:22 http://www.piaw.se
  Svara
 • Vad fint det blev! Gör du nåt annat med håret ang klippningen? Du skrev förut om sk ”barnklippning” när man bara kör rakt av och kom fram till att de är de ja har! Jag kör bara topparna för upplevde det så slitet om jag hade uppklippt, just dom topparna blev liksom ofta inte alltid klippta 100%. Så nu har jag samma längd överallt förutom i fram. ?

  Johanna 2017-12-22 10:27:49
  Svara
 • Hej Elin! Jag undrar om du skulle kunna tipsa om någon färgning för mig. Mitt problem är att jag är 23 år, naturligt ljus/mörkbrun i håret (skulle nog säga att jag har rätt lik bottenfärg som den här tjejen http://elin.metromode.se/2016/09/12/nougat-ar-hostens-nya-harfarg/), men jag börjar få gråa hårstrån 🙁 Nu vet jag inte hur lång tid det kommer ta tills det syns tydligt eftersom de flesta hårstråna ändå ligger gömda, men som du kanske förstår blir det ju en tydlig kontrast mellan ett gråvitt hårstrå och mörkt hår. Jag funderar på hur jag ska färga mitt hår för att dölja de gråa hårstråna? Jag vill egentligen ha min naturliga hårfärg eftersom jag är trött på att slita på mitt hår, så jag vill ha en så skonsam färgning som möjligt. Har funderat på highlights i håret eller något liknande? Har du möjligtvis gjort något liknande och har någon bild jag kan gå efter? Kram

  Malin 2017-12-22 10:08:48
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Jag har samma problem. Jag har lite mörkare hår, typ mellanbrun, men har fått en hel del vita hårstrån. Hur kan jag göra för att dölja de på bästa sätt?

   Hanna 2017-12-24 00:07:01
   Svara
 • Vad fint det blev, längden passar henne dessutom riktigt bra!

  Fröken Minimalist 2017-12-22 08:51:40 http://frokenminimalist.blogspot.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!