bröllops dekorationer

Hej kära ni! 

Jag har börjat min nyårsaftons morgon med att dyna ner i Pinterest för bröllopinspiration. Jag satt och kollade på skyltar, jag tycker om ”saker som visar vägen” – hänger ni med? Jag fastnade för plank skyltar eller spegelskyltar, tycker det verkligen är så fint. Just denna spegelskylt (mitten) ser allt väldigt plottrigt ut men själva spegeln var helt magiskt fin.

Nu när alla stora saker är bokade så är det äntligen dags för all dekoration, hur ska allt se ut, vilken känsla ska bröllopet andas i och dyka ner i blommor. Jag hör till dom som inte alls tycker om blommor, men när jag mer och mer kikar på olika alternativ så märker jag att blommor är nyckeln till hela bröllopet.

Eftersom vi ska gifta oss i ett magiskt Italien så måste vi anpassa blommor och dekorationer som landet har att bjuda på helt enkelt. När jag googlar så är det mycket blad, gröna tjofräser och vita rosor. Just denna avdelning överlåter jag till dom som kan, vi kommer mer ”Ja vs Nej”. Varken jag eller vill ha massor med krimskrams men en sak som vi verkligen älskar så är det belysning. Jag tror vi kommer satsa stenhårt på all typ av belysning för att det ska bli så mysigt som möjligt.

Vi kommer nog välja att ha middagen lite senare vilket gör att solen går ner vid 19.00. Därför vill båda vi satsa mycket på belysning, när jag kollar på olika typer av levande ljus, ljusslingor som är överallt blir jag helt till mig.

ÄNTLIGEN MATEN:

När det kommer till maten så kommer vi göra en lite twist på allt. Vi vet att bröllop är som julafton, det måste finnas något att dricka och äta hela tiden. Jag har alltid drömt om att ha ett champagne ”torn” (t.h) så det är givet. Sedan är vi i det land som har bäst mat, så ni kan nog lista ut att det inte blir någon stel trerättersmiddag med två korn på tallriken.

En sak är säker, någon typ av osttårta är ett måste. Min kärlek till ost är för stark, mycket hellre än ost/chark mm än en gräddig bröllopstårta. Det har jag märkt när jag rest mycket genom åren, det finns inga som gör tårtor som vi i Sverige. Då känner båda mer för glass, som är verkligen Italiens IT-grej samt chark.

Sedan en sak mina vänner, JAG älskar kaffe mer än livet… ish. Nej men är det någonting som jag inte kan/vill leva utan så är det kaffe. När jag såg kaffe vagnen (ovan) så fick jag idé att jag vill ha små vagnar på bröllopet där man kan välja vad man vill ha. Men för er som inte vet vad detta är så är det en Affogato – som är espresso som hälls över vanligglass. Nej, men vänner – jag orkar ej!!!

Jag kommer starta en ny kategori som heter ”Bröllopet”, där kommer jag samla alla inlägg som har med det att göra så ni som är intresserad utav det – finner det lätt. Om ni har några roliga ideér på överraskningar eller saker ni har uppmärksammat när ni varit på bröllop, tipsa mig gärna om det. Eller är det någonting som ni inte tyckt om på ett bröllop? ❤️

ALLA BILDER KOMMER FRÅN PINTEREST 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Elin,
  Så roligt med bröllop.
  Jag och min man ville gifta oss i Italien, landet vi älskar att vara i. Tyvärr var det svårt att få ihop allt som vi ville så det slutade med att vi gifte oss hemma och tog italien till Sverige.
  Vi skickade ut vykort som save the date. Våra inbjudningar var ”flygbiljetter” och festprogrammen ”passaportos”. Vi hyrde turist buss och lät vår toastmadame och toastmaster vara reseledare. Lokalen hade vi pyntat upp vackert med inslag av Italien. På borden stod endast italienska vinflaskor med ljus i, vi hade en chokladfontän ala fontana di trevi. Maten var såklart italiensk. Vi hade ett photo booth med attiraljer framför en gigantisk fotovägg på fontana di trevi.
  Vi skippade gästbok och lät våra gäster skriva på italienska vykort och lägga i en fejkad brevlåda.
  Vi valde att gå ut ur kyrkan till thats amore och av en slump hade toastarna valt den slingan för att introducera varje talare. Min mans syster sjöng ”You raise me up” på italienska till cello i kyrkan.
  Allt var helt perfekt. Vi hade tidernas fest och skulle inte ändra en enda sak!
  Ahhh… drömmer mig tillbaka…

  Angelica 2018-01-01 19:10:24
  Svara
 • Jag var på det mest magiska (och extremt påkostade) bröllopet i Medelhavet. Något som jag älskade var att det fanns flera ”stationer”, vagnar, bord med typiska lokala tilltugg, färskpressad juice bar mm och detta mingel hade gästerna medan brudparet fotades. Efter en fantastisk middag med live underhållning var det såklart pang fest och precis när man började känna sig lite sugen på vickningen hade nya vagnar, bord, stationer med mat trollats fram. Servitörer erbjöd mini-rätter (tänk pinchos) med risotto, paella, churros med varm choklad osv osv. Allt var så fantastiskt! Ett annat roligt tips är att ha en doft som associeras med ert bröllop. På vägen mot matsalen fanns en gång där man hängt upp blommor som doftade helt fantastiskt (någon lokal blomma som luktade lite citronaktigt), en himla fin detalj! Annars är det också bra om man kan se till att fixa bussar eller liknande så att gästerna lätt kan ta sig till sina hotell. Just här hade brudparet bokat två hotell åt sina gäster och fixat bussar som körde gästerna till hotellet under kvällen, super smidigt om man har festen en bit bort.
  Lycka till med planeringen! ☺️

  KJ 2017-12-31 17:18:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!