stor köksö istället för matbord

Hej vänner! 

Hur mår ni idag? Vet ni, jag är på köksö jakt. Eller jag googlar som en tok efter inspiration på hur köksö är byggda helt enkelt. Vi har bestämt att platsbygga en köksö mitt i lägenheten och slopa köksbord helt. Då måste ön byggas så att man kan sitta minst fyra personen runt ön. Jag kommer visa hur nya lägenheten ser ut när vi flyttat in så ni ser vad jag menar. Men det är rätt svårt att finna rymliga och snygga öar som just är för många sittplatser. Det vi har bestämt är att ha en tjock, betongskiva av något slag – jag är så trött på marmor nu så jag vill ha andra stenar att välja bland.

Då fann jag denna skapelse, omg säger jag bara. Skivan är tjock, den är stor och fylld med förvaring. Nu är detta bara inspiration och vi får se hur inredaren/byggaren vill rita den men både jag och A vill ha mycket sällskapsytor. Vi har en gigantisk soffa som är så skön att sitta många i och en stor köksö där alla kan umgås och laga/äta mat vid är mycket mysigare än bara ett köksbord.

Anledningen till att vi inte vill ha ett matbord är för att jag kan nog räkna på en hand hur många gånger vi har suttit vid matbordet och ätit? Det bara står där och samlar på sig massor med saker och vi äter ändå alltid i soffan och har vi folk över så samlas alla runt soffbordet och äter tillsammans där. Så då tänkte vi, eftersom att nya lägenheten är så öppen, stor och köket är verkligen hjärtat i nya lägenheten så tror vi att det kommer bli snyggt.

A vill ha vinkyl, en öl-kyl och vi måste se om vi väljer att ha spis/fläkt eller vatten i ön. Det kommer också resultera till att vi byter alla luckor och byter även fläkt. Vi kommer verkligen bo i ett kaos några månader så sovrum, kontor och kök ska göras om. Inredaren kommer 17/1 så får se vad dom tycker, LÄNGTAR!

Sedan när jag satt på Pinterest så fann jag mitt dröm hus…. Jag visade det för A och han ba: ”Eh, DÄR ska vi bo” haha. Jag vet inte vart det är någonstans men jag såg huset och kände direkt – om 10 år. Ja ni, är det inte bröllop så är det lägenhet – haha detta år kommer bli tufft känner jag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej Elin! Jag har bott i mitt hus i ett år nu. Där har vi en 3 meter lång betongö med spis på också. Jag tror att ni kommer få gjuta den på plats. Då slipper ni skarvar. Älskar betong! Såååå fint.

  Lycka till 🙂 mvh Elin

  Elin 2018-01-08 20:47:47
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej Elin!
   Men åh, skicka gärna bild till mig – vore så kul att se. Ja, eller hur – är helt inne på betong. KRAM

   Elin Johansson 2018-01-08 20:54:18
   Svara
 • Hade köksö i förra huset och det är verkligen ett vattenhål för gäster, vi hade spisen inbyggd och stolar på andra sidan och det var ju såklart upplagt för trixiga middagar. Men skulle aldrig vilja ha enbart en köksö, ni kommer ju att vilja bjuda på finare middagar och det kommer irritera dig som tusan att inte kunna set the table ordentligt med allt som hör till. Kommer barn osv är det inte heller så smidigt, där kommer du säkert tänka annorlunda kring middagar och dess betydelse i framtiden :-).

  Cissi 2018-01-08 18:26:34
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Jag förstår, du har en poäng – vi kommer att kunna ha plats för ett köksbord också om vi skulle bli galna 🙂 Men tack för input. Kram

   Elin Johansson 2018-01-08 20:55:15
   Svara
 • Det är sjukt obekvämt att äta middag på en barstol vid en köksö, har du provat det? Man får ont i ryggen, benen, blir trött och anspänd. Usch det är hemskt att behöva balansera på en taburett medan man försöker njuta av maten. En köksö är för att snabbt hiva i sig en frukost eller en drink, inget för långa mysiga middagar. Du kan dessutom aldrig göra en snygg festdukning. Rekommenderar verkligen inte den lösningen om det inte finns plats för ett riktigt bord också. Tror ni kommer ångra er jättemycket, jag känner inte en enda person som gillar att använda sin köksö som matbord. Det enda de används till är att hålla personen som lagar mat sällskap och då kan man lika gärna stå ju. 🙂

  M 2018-01-08 18:23:57
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Hahaha, jaa jag har prövat det – just därför jag ska försöka finna en bekväm lösning för det. Vi kommer att kunna ha plats för ett matbord också om vi skulle bli galna 🙂 Tack för input ändå. Kram

   Elin Johansson 2018-01-08 20:56:25
   Svara
 • Åh köksö! ?Vi hade det i vår gamla lägenhet. Vi älskade den. Men den är faktiskt även väldigt opraktisk att bara ha det. Jag ogillar själv att sitta och äta i soffan som vi fick göra när vi hade fler än 4 gäster. Min mamma gnällde varje gång. När vi sen fick barn var det totalt opraktiskt med köksö. För att inte tala om när jag var gravid. Kom på slutet inte ens upp på stolen ?Det gick inte alls. Vi fick köpa ett matsalsbord till vardagsrummet tillslut. Jag säger så här. Om ni skulle ångra er. Får ni plats med bord i vardagsrummet isåfall?

  Sara 2018-01-08 18:10:18
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Jag med, älskar köksöar ❤️ Haha, jaa jag vet – men dom jag skrev ovan i dom andra kommentarerna så kommer vi ha plats för ett matbord också om vi får krupp. KRAM

   Elin Johansson 2018-01-08 20:57:28
   Svara
 • Drömhus!

  ErikaJ 2018-01-08 16:45:38
  Svara
 • Önskemål om ett ingående hairtalk-blogginläggen (eller varför inte vlogg) morgon när Annica kommer. 🙂
  Visa gärna var du placerar tejpfästena. Hur högt, avstånd mellan rader, avstånd mellan fästen, hur långt ner i nacken osv.
  Har själv hairtal och upplever det ofta som att undetsta raden sitter för högt och översta för lågt med alldeles för mkt eget hår på hjässan. Ibland blir det bra, försöker verkligen vara tydlig med hur jag vill ha det men det är verkligen gång till gång om det känns bra eller inte… Har ändå 5 pkt så det borde räcka att fördelas över så gott som hela huvudet om man inte trycker ihop rader och fästen alldeles för mkt….

  Tilde 2018-01-08 14:21:44
  Svara
  • Svar på Tildes kommentar.

   Hej Tilde!
   Mitt tips till dig är att be din frisör att ta dit en tekniker från Hairtalk som sätter ditt hår tillsammans med frisören. Då kommer ni kunna samarbeta för att det ska kännas bra för båda 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2018-01-08 20:59:54
   Svara
 • Sugen på köksö, och att denna även ska vara matplats. Kolla in denna norska bloggares köksö som hon byggt i sin lägenhet, http://www.leneorvik.no/category/interior/

  Denice 2018-01-08 11:02:48
  Svara
 • Vilken är din absoluta favorithårolja? ?
  Kram!

  Jennifer 2018-01-08 09:39:37
  Svara
 • Det kommer bli såå snyggt med köksö!

  Josefine 2018-01-08 08:34:38 http://bluedent.se/
  Svara
 • Hej Elin kolla dessa länkar så fina…

  island modern white kitchen ideas


  http://www.sellmyoil.com/large-kitchen-islands-with-seating/_winsome-kitchen-islands-with-seating-multifunctional-furniture_kitchen-ideas-great-white-kitchen-islands-with-seating-also-white-finished-cabinets-as-well-as-grey-gloss-porcelain-wood-floors-ideas
  http://www.finemerch.com/innovative-white-kitchen-design-combined-with-natural-element/outstanding-minimalist-modern-white-kitchen-island-idea-wooden-chairs-indoor-plants/
  https://freshome.com/kitchen-island-ideas/?gallery=true&image=20
  https://freshome.com/kitchen-island-ideas/?gallery=true&image=35
  https://freshome.com/kitchen-island-ideas/?gallery=true&image=28

  Med vänlig hälsning Eva p.s sett min fråga på mailen : )

  Eva 2018-01-08 08:12:52
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!