vår nya KIMMIE K – hur stylar man håret stripigt?

INÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Yes, ni läste rätt – denna magiska tjej har fått en ny look. Som ni kanske märkte i min års-resumé för 2017 så förändrar Annica look flera gånger per år och förvisso så är det mitt fel. Nej men hon vet att jag kan göra det och då förstår jag att hon vill ta chansen att förändra så länge håret orkar. Annica har ett hår av stål, på både gott och ont. Det tål enormt mycket men det är svårt att forma, det blir långt men orkar inte hela vägen – förstår ni hur jag menar?

Men Annica skickar en bild på Kim K med text ”Elin, detta vill jag ha” – well jag visste det. Hon ville sätta nytt Hairtalk 55 cm men jag försökte stoppa den tanken för att det kommer blir för långt för den kroppen kände jag. Med lite fel i leveransen så kom 40 cm och jag kunde inte bli gladare för det skulle bli så mycket snyggare – och de blev det.

Jag målade hela håret i olika ljusa slingor, blekte bort orange/gamla färgrester från ombren och fräschade upp hela färgen. Det var längesedan vi färgade för att Annica ville få ut sin egna utväxt och för att håret ska få vila från blekning ett tag. Jag klippte igenom hennes egna hår så det var hälsosamt och sedan var det dags att få i manen med Hairtalk.

VAD HAR JAG ANVÄNT: 

Hairtalk 40 cm
5 paket
2 st 613/18 plusfäste
3 st 25 regular fäste

* Alla är colorplusade med regular & brown + Nr. 25 är colorplusade med silver.

Det här är Annica och det passar så bra in med hennes stil. Jag var verkligen skeptisk men hon överträffade mig och håret blev pricken över i:et kände jag. Eftersom jag visste att det skulle bli så långt så valde jag att ljusa upp hennes egna hår mycket, blir piggare och roligare då. Sedan ville Annica ha någonting som vissa kämpar med varje dag – STRIPIGA TOPPAR. Jag har faktiskt alltid tyckt det har varit snyggt, om det klipps ur – inte blir slitet. När man har löshår så är det vanligt och det blir alltid snyggast då (man slipper ju tunna ur sitt egna hår).

Men hur stylar man en stripig look?

1. Föna håret helt snustorrt

2. Dela upp håret i sektioner, det brukar bli fyra sektioner (börja från nacken och upp) 

3. Ta gärna mindre delar hår runt tången än vanligt

4. Snurra håret runt snabbt och lämna cm 1dm av toppen, beroende på hårlängd såklart. Har du kortare hår lämnar du ca 5 cm.

5. Sedan sprayar du saltvattenspray och låter det torka in i håret

6. Spraya waxspray på fingertopparna och dra i dom nedåt

7. Dra igenom hela håret med fingrarna, du kan använda texturkräm också (klick-tips)

8. Avsluta med att puffa upp volumpuder nedifrån och upp, samt i botten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Oh ja, supersnyggt!! Älskar sån lång delad lugg. På andra. Jag klär inte alls i det själv hur jag än försöker rocka det. Typiskt.

  Annika 2018-01-12 14:14:50
  Svara
 • Elin! Du kommer alltid med de klokaste råden. Så tänkte fråga dig; Jag är på jakt efter ett schampoo och balsam till mitt vintertrötta hår. Jag har långt blont halvtjovkt hår som lätt tovar ihop sig, det känns torrt i topparna men blir samtidigt lätt fett i hårbotten. Någon produkt du rekommenderar? 🙂

  Rebecca 2018-01-11 10:40:13
  Svara
 • HUR gör man om man inte vill ha den looken med stripiga toppar? Jag vill gärna ha ett hår som ”håller ihop” och ser nyborstat ut hela tiden, eller hur man ska säga det?

  Denice 2018-01-11 09:55:32
  Svara
 • Tycker fortfarande att den kortare lite mörkare varianten är den grymmaste frisyren du gjort på henne. Hon var såååå fin i det!:) <3

  Hannah 2018-01-11 00:55:58
  Svara
 • Supersnyggt! Hon blev valdigt lik Madonna dar tycker jag.

  Cami 2018-01-10 15:51:03
  Svara
 • Så snyggt!

  Josefine 2018-01-10 09:59:26 https://daystyle.se/
  Svara
 • Åhhh hjäälp!
  Jag vill så gärna önska mig en ring light i födelsedags present. Vart har du köpt din? Har kollat mycket på ebay osv.. men vet inte vilken man skall ha. Kan du skicka länk?

  Kram

  Lovisa 2018-01-10 07:51:21
  Svara
 • Supersnyggt! Får en känsla av att du ska ha sista ordet när det gäller någons val av frisyr? Nu skulle du stoppa den tanken angående 55 cm löshår för att det inte skulle passa ”den kroppen”… Förstår att man bollar idéer men det är ändå kunden som ska få sin vilja igenom. Jag skulle nog känna mig väldigt ledsen/besviken om min frisör skulle bestämma eller skriva så. En liten tanke bara! Annars gillar jag din blogg och är glad för din skull med allt kul som sker nu efter allt du varit med om. Kram!

  Maja 2018-01-10 03:42:47
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Jag tycker tvärtom! Tänker att Elin har mycket bättre koll på vad man passar i med sin långa erfarenhet, och skulle som kund uppskatta om hon sa det om man själv kommer med någon idé som hon inte tycker skulle bli bra! 🙂 Anar att hon och Annica, eftersom de känner varandra väl, kan vara väldigt raka och tydliga mot varandra också.

   Linda 2018-01-10 10:55:07
   Svara
   • Svar på Lindas kommentar.

    Jag är superglad över Elins åsikter för jag kan ibland sväva iväg med mina idéer och då är det skönt att ha en proffsig frisör som vet vad som blir bäst. Och ja ni ser ju på resultaten hon levererar, det blir alltid bra! Elin och jag är väldigt raka och tydliga mot varandra och jag känner mig så trygg med henne för jag vet att resultatet alltid blir bra! Jag skulle egentligen kunna sätta mig i stolen med förbundna ögon och säga ”gör vad du vill” och känna mig säker.
    Känner man så då har man fasen hittat en grym frisör! <3

    Annica 2018-01-10 12:17:42
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!