den perfekta kalla mörkbruna hårfärgen

God morgon mina fina! 

Hur har ni det? Jag har tagit en härlig sovmorgon, ätit en underbar frukost och nu ska vi åka och kika på väggfärg, golv och bestämma vad vi ska ha helt enkelt. Vi var och kollade på garderober igår, tror det kommer bli bra. Dock så hade dom inga luckor som jag tyckte om, men byggarna kommer göra en annan lösning som kommer bli så mycket snyggare.

Men hur som, i veckan hade jag en supergullig tjej som reste inte långt från mina trakter, Gävle för att besöka mig. Hon är också en av dom som blev utvalda i höstas och jag måste erkänna att fasen var roligt det är att träffa nya människor i stolen. Jag respekterar mina kunder så högt och mina befintliga är som mina kompisar, så glad att träffa alla varje dag. Men här har vi en tjej som har slingat någon ljus typ av slinga hemma i topparna för 100 år sedan och har resterande naturlig hårfärg. Hon är enormt mycket hår samt en frisyr som inte gör henne rättvisa.

Här har vi håret före

Som jag sa till henne också, det är verkligen inget större fel förutom att håret är tråkigt. Ingen frisyr, hårfärgen är inte så mycket av något och under kvarten vi konsulterade så kände jag bara ”Nej, detta känns så fel på en så söt och sprudlande tjej”. Eftersom hon har så tjockt hår så finns risken att lob:en ser ännu tyngre ut  om den är för lång. Sedan får man en pyramid-känsla på hela kroppen, håret går hand i hand med axlarna vilket resulterar till att man ser fyrkantig ut.

Vi funderade ett tag på färg och jag var helt säker på att hon ville bli ljusare. Men något i mig kollade på henne och ser gröna ögon, mörka bryn, porslinshy och kände att mörkare färg skulle lyfta fram henne betydligt mer än ljust. Hennes hår är så fint i sig själv och eftersom det är så tjockt så måste man ljusa upp så pass mycket för att det ens ska ge en effekt. Men när hon sa: ”Jag funderar på att bli mörkare” så föll allt på plats. Ni vet hur mycket jag älskar brunt hår och få göra det på en person som jag vet kommer passa på bra i det.

Jag tycker om när den djup-bruna färgen är något kallare än den traditionella bruna med röd underton. Visst blir färgen mer intensiv och pigmenterad med röd underton men mot en skandinavisk hy så tycker jag ibland det skär sig. Har man en mörkare hy så skulle jag absolut välja en varmare brun så det är bra att tänka på. Jag gör alltid en rå kall botten, det som ligger främst mot ansiktet för det blir en bra kontrast mot ansiktet där vi har mer färg. Sedan lägger jag andra nyanser mot längderna. Självklart ska den vara varm men det är så stora skillnader på nyanser i ett brunt hår.

Jag klippte av lite mer än 1dm, formade om hela lob:en så hon fick bort ”pyramid-känslan” och framförallt tog bort kanten som ligger på axeln så profilen blir snyggare. Sedan klippte jag en delad lugg så det tunga hårpartiet mot hennes ansikte försvann, helt plötsligt kom det fram en vacker tjej.

Sedan stylade jag med en 32 mm locktång, lämnade toppen utanför och lockade olika stora/tunna delar. Puffade i puder nedifrån och upp sedan avsluta med spray och drog lite texturkräm i topparna för att få dom lite rakare. Alla produkter jag använde finner ni ovan i snurran ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jättesnygg frisyr och färg! 🙂

  Helena 2018-01-28 17:06:57
  Svara
 • Wow!

  ErikaJ 2018-01-27 20:28:33
  Svara
 • Heej älskar din blogg!!
  Men behöver HJÄLP!!!
  Använder hairtalk, dom e 40cm långa och har 4 paket i så har förlängt det och det har blivit mycket tjockare. Mitt hår är kanske lite längre än till axlarna och det har blivit så så tunt det senaste 1-2 åren. Därför satte jag i extensionen. Hade håret ner till naveln och väldigt tjockt innan och sen började jag bleka det (inte jötteljust dock) och tappade hår pga stress så den dess har mitt hår aldrig varit sig likt.
  Så nu till frågan, när jag ska sätta om mina extensions så har mitt egna blivit lite kortare, rättså slitet i topparna och det könns tunnare och ser tunnare ut i längderna… det är skillnad på det man blir lätt lurad för man haft så tjockt ett tag
  ÄLSKAR hairtalk och ser ingenting i hårbottnen från extensionsen men det är just längderna i mitt hår jag inte gillar, fönar det antingen ba i fästena eller hela håret och sen plattar/ lockar jag det 1-2 gånger i v. Använder bra produkter (slarvig med värmeskydd dock) och tar hand om det. Vad gör jag för fel? Eller vad ska jag tänka på? Vill inte få ännu kortare hår i mig själv
  Trivs inte alls i kort hår jag har ÄSLKAR långt och har slltid haft det!
  Jättetacksam för svar från en orolig tjej !!
  Kramar

  Olivia 2018-01-27 14:43:07
  Svara
 • Väljer du bara kunder med tjockt hår? Känns som att de flesta av dina kunder har den hårtypen, skulle gärna få se fler exempel på kunder med tunt hår och hur man klipper, färgar och stylar sånt hår på ett snyggt sätt.

  Sofia 2018-01-27 14:00:58
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia!
   Jag gör mest kunder med tunt/fint hår så dom flesta före/efterbilder är på tunna hår. Dock så är mitt jobb att få dessa hår att se fylliga och ”tjockare” ut på slutresultatet ☺️ om du kollar på tex mina vloggar så ser du bättre. Men såklart har jag många kunder som har tjocka hår, jag visar inte allt jag gör heller! Kram Elin

   Elin Johansson 2018-01-27 14:15:20
   Svara
 • Hej Elin! Jag har kommit fram till att jag vill prioritera mitt hår mer och få tag i ett par riktigt bra produkter. Men jag startar helt från scratch och vill bygga upp mitt badrumsskåp successivt, jag har svårt att veta vilka produkter jag ska prioritera – det är ju en hel djungel! Vad skulle du säga är de 5 viktigaste hårvårdsprodukterna att få tag i först? 🙂 Kram på dig

  Eira 2018-01-27 13:40:44
  Svara
 • Älskar att du faktiskt tar hänsyn till hudfärg, ögon etc och skippar det röda. Så trött på alla frisörer som säger att allt ändå blir varmt, jag måste lägga rött, det kommer bli varmt etc.
  ibland känns det verkligen inte som frisören kan, vill eller orkar ge oss det bästa. Hade SÅ gärna velat bli kund hos dig.

  Molly 2018-01-27 10:42:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!