Makeover – när man tröttat på ljust hår

Hej finisar!

Shit vad roligt det var att ni fyllde kommentarsfältet igår med tips, hoppas det hjälper många själar därute. Men jag tänkte visa er en snygg makeover jag gjorde på en nykund för några veckor sedan. Jag bara älskar dessa toner, den är så hasselnöt/beige ljusbrun/blond på något vis. Kunden kom in med en utväxt, jag tror det var en blandning av färg och hennes egna. Ljusa slingor med en blandning av orangea delar i underhåret. Här ser man ganska tydligt hur det kan de ut bakifrån om man inte färgar underhåret utan bara slingar överhåret. Kunden ser oftast inte detta utan man måste se det rätt bakifrån.

Här ser ni lite tydligare hur hon såg ut innan. Håret var väldigt rakt klippt och en uppklippning/form existerade inte.

Här har ni henne efter!

Som jag skrev innan så satt vi ett tag och gick igenom toner. Vi bestämde oss för att lägga en mörkare botten, flytta upp ombren så den upplevs ”slingad” och blanda in olika ljusbruna/blonda toner. För några år sedan ville jag att övergången skulle vara helt naturlig men på sista tiden tycker jag det blir snyggare om slingorna syns mer, vissa går längre ner och vissa högre upp.

Jag tycker också om att blanda kallt och varmt, så som här en varmare botten möter lite kallare längder men ändå att det hålls en röd tråd igenom hela frisyren. Jag klippte även av en bit på längden, klippte upp och formade om hela håret. Jag klippte även bort en del av frampartiet och skapade en längre delad lugg.

Jag älskar den lite stripiga looken på topparna för det gör att helheten ser mycket ”fylligare” ut.

Här har ni tips på produkter som passar jättebra för att få till denna look. En smalare locktång, lämna 3-5 cm utanför tången och låt inte håret vara i tången så länge. Ta olika stora delar så du får en naturlig känsla, ta även inte allt hår utan locka till några delar som du känner. Puffa i volympuder underifrån och upp, ta spray och spraya lätt igenom hela håret. Ett bra tips är att använda en kam att separera lockarna med, annars använd fingrarna. Du kan avsluta med att dra lite texturkräm/gel med hjälp av fingrarna i topparna för att förstärka den stripiga känslan lite mer.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Elin, jag hoppas verkligen att du kan svara på det här. Jag har slingat blont hår, slingade de senast för ett halvår sedan men ska låta det vila ett tag och fundera på vad jag vill göra med håret. Hur som helst så blev det lite slitet när jag slingade det sist, trassligt när det är blött, frissigt och tovigt (speciellt i underhåret) och helt enkelt slitet. Jag hade aldrig använt produkt med protein innan så jag tänkte att mitt hår behövde stärkas lite, jag köpte en proteininpackning från joico som funkade bra, varvade med produkter från pureology då mitt hår behövde/behöver mycket fukt. Men till min fråga, jag har ingen aning om hur mycket och ofta jag ska tillsätta protein i håret? jag har ingen koll på HUR slitet mitt hår är, det tovar sig lite mer absolut men jag ser nästan aldrig några klyvna toppar då jag klipper ofta. Sedan så finns det ju tusen produkter på marknaden för slitet hår, inpackningar, schampo osv. det finns exempelvis rena proteinkurer, masker med protein i, schampo med protein i osv. Så hur vet man hur och när man ska använda produkter med protein i? eller räcker det med fukt för ett lite slitet hår?
  Har använt fuktmask från joico som jag gillar mycket men nu är den slut så tänkte köpa all soft heavy cream från Redken, verkar som den ska ge mycket fukt men läste på lyko att den innehåller proteiner också, vad är för mycket protein?, jag är rädd för att jag ska få proteinöverskott och håret går av. Förlåt för rörig fråga men är verkligen lost när det kommer till det här med proteiner.

  Hanna 2018-02-11 00:21:55
  Svara
 • Jättefin färg! Vad duktig du är! 🙂

  Jag har en nystartad blogg om hur jag tar hand om mitt lockiga hår. Har själv misshandlat mina lockar i x antal år. För ett år sedan ungefär tog jag mig i kragen och gjorde något åt saken. Ni med lockigt hår (och alla andra som är intresserade såklart!) häng gärna med när jag delar med mig av erfarenheter, den kunskap jag skaffat mig och mitt hårproduktsberoende! 😉

  Vill gärna hitta likasinnade att utbyta tips och trix med! 🙂

  mamma krull 2018-02-10 13:14:47 https://nouw.com/mammakrull
  Svara
 • Jovisst har det hänt nån gång jag stoppat o frågat om vilken frisör dom har. Även om jag sett snygg väska m m. Alla har blivit glada och smickrade. Ska kolla igenom adresser behöver verkligen en frisör i Stockholm. Kram.

  Maria 2018-02-09 18:01:47
  Svara
 • Underbar nyans!

  ErikaJ 2018-02-09 12:48:03
  Svara
 • Hej, kan du tipsa om snygg frisyr när man har börjat få utväxt? Hur ”döljer” man den bäst? Vad ska man absolut inte göra osv, ett sånt inlägg skulle jag uppskatta jätte mycket. Jag personligen är mörk i botten med typ slingor/ombre, lite som dig. Skulle vara kul få lite idéer vad man kan göra, känner att jag lätt snöar in mig och kör samma 🙂

  Terese 2018-02-09 12:27:24
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!