Reverie – Amerikans hårvård

HEJ FINISAR!

Det är måndag och jag ska till salongen för att riva av en full dag och sedan ska jag träna ikväll. Men kom ni igår inlägget jag guidade er om leave-in (klick) då visade jag bland annat en leave-in från märket Reverie. Jag har testat serien ett tag och jag vill verkligen lyfta fram denna serie.

Märket kommer från USA och grundades 2009 av hårstylisten Garrett Markenson. Dom själva säger att produkterna är lyxiga och botaniska hårprodukter och lägger stor vikt vid hållbarhet och miljö. Man har valt att arbeta ansvarsfullt med Fair Trade, EcoCert samt mindre familjegårdar runt om hela världen, med försäkran om att handeln fortsätter att stödja familjerna för flera generationer framåt.

Alla Reverie’s produkter är handgjorda i Kalifornien, och man jobbar med högkvalitativa ingredienser som är både naturliga och innovativa. Du kan även vara säker på att hela sortimentet är 100% veganskt, Cruelty Free och fritt från SLS, silikoner, ftalater, parabener, glykol, petrokemikalier, syntetiska doft- eller färgämnen, animaliska derivat, gluten samt T.E.A & D.E.A.

Här har vi bland annat håroljan (klick) som innehåller alla tänkbara oljor som håret behöver. Den kan också användas som en ”natt-kur” då du applicerar oljan i hela håret (rikligt) och sedan tvättar ut på morgonen. Det kan man förvisso göra med alla typer av naturliga oljor, men huskurer som kokosolja går lika bra det också. Skillnaden här är att denna innehåller så extremt många olika oljor i ett.

SCHAMPOT (klick)BALSAM (klick)

Jag har svårt att förklara hela serien men såhär är det: Schampot gör håret så strävt så det är ett skämt. Så fort jag kommer i närheten av håret i duschen med schampot så känns håret som en taggbuske. Jag schamponerar tre gånger på raken och det är svårt att komma åt överallt för jag är håröm och det är svårt att massera runt. Oftast brukar schampon som är så pass naturliga vara såhär men det gör ont i mig varje gång jag schamponerar, VARFÖR?! ska du göra så mot mig?!

Men sedan applicerar jag balsamet och håret blir som en dröm. Balsamet är inte alls tjockt som jag föredrar det men det är någonting som jag blir döds-kär i. Håret blir mjukt och härligt när jag sköljer ut balsamet så jag hinner förtränga min tortyr med schampot innan.

Jag handdukstorkar håret och applicerar leave-in i hela håret, borstar med min favorit hårborste (klick) och avslutar med håroljan i hela håret – minus hårbotten. Här händer det någonting, håret blir mjukt – verkligen lätt att reda ur och blir en fröjd att föna ut. Ingen av produkterna doftar gott, dom doftar ”naturligt”/örtigt liksom. Jag torteras i schamponeringen och jag tycker produkterna i sig är fula och rätt dyra men för första gången så sväljer jag allt för att produkterna är riktigt bra. Min torra, irriterande hårbotten mår så mycket bättre och jag känner efter ett tag att håret mår bättre.

En riktigt konstig recension men om får ranka dom så är det en investering att ha leave-in & oljan hemma. Det är produkter som räcker i minst 1 år och dom är grymt bra, alltså riktigt bra. Dels så får ni helt naturliga, rena produkter som gör något magiskt med håret. När jag volymfönar med min varmluftsborste (tips-klick) så glider allt på så enkelt och härligt. Schampot och balsamet ligger i pris som vanliga schampon så vill testa och bedöma själva så gör det, speciellt för er med torr/irriterad hårbotten. Ni kommer hata och älska dom, där är jag just nu

PS: För er som ÄLSKAR naturlig hårvård – denna serie kommer ni leva för.

Sammanfattning:

Schampo 349 kr (klick)
Balsam 369 kr (klick)
Leave – in 459 kr (klick)
Olja 649 kr (klick)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag har en liten undring över håroljor. Jag har läst att är man blondin ska man helst undvika håroljor som är gulare och mörkare i konsistensen eftersom det kan få håret att gulna och tappa sin kalla färg. Blondiner ska helst satsa på genomskinliga oljor. Är detta sant? Skulle du kunna tipsa om bra håroljor i så fall som är bra för blondiner? 🙂

  Angelika 2018-02-28 14:44:39
  Svara
 • Skulle du kunna testa mukti organics vid tillfälle?https://www.muktiorganics.com/shop/hair-care/view-all

  Svara
 • Åh, jag använder just nu Pureologys volymschampo och hydrate-balsam. Schampot gör mitt hår precis sådär trassligt som du beskriver det här, men sen använder jag balsamet som gör håret mjukt som en dröm. Min fråga är om det är bra för håret att bli så pass tovigt och torrt av schampot för att sen lösa det hela med ett balsam? Om du förstår hur jag menar 😛 Skadar det inte håret?

  Alexa 2018-02-26 17:04:31
  Svara
 • åh, så spännande!

  Josefine 2018-02-26 13:10:26 http://takis.se/
  Svara
 • Hej Elin 🙂 om du fick välja en hårolja, tex ren argan olja eller jojoba, avokado, kokos… vilken skulle du tipsa är bäst att använda som inpackning? Min 2,5 åring har torr hårbotten också, tänkte köra lite på henne också men säker vilken av alla man ska köra på.

  Johanna 2018-02-26 09:53:58
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!