att planera studentfrisyren

God morgon vänner! 

Veckan är igång, skönt känner jag. Jag är på lite dåligt humör just nu, jag kan ta det med er senare men därför jag inte var på topp här inne igår. Men hur som, jag tänkte tala om någonting betydligt roligare. Här har vi min fina kund Amanda, skönare tjej får man ju leta efter. Jag klippte av hennes hår för några gånger sedan till en lob och nu har Amanda bestämt att låta håret växa ut tills hon tar studenten i sommar. Tänk att denna lilla tjej som jag lärde känna för några år sedan ska ta studenten. Det är en av höjdpunkterna i mitt jobb, jag följer med mina kunder genom livet.

Men vi pratade lite om hennes studentfrisyr. Jag tycker det är konstigt att alla mössor ska se lika dana ut, kunde man inte få välja form på mössorna som passar ens ansikte bättre? Det kanske finns, vet någon? Men det är svårt att välja frisyr, dom flesta lockar håret och sätter mössan på. Man har förvisso inte så många alternativ, tyvärr.

Jag kommer se till att hårfärgen blir amazing men frisyren kommer hon få trixa med själv. Men jag tycker det skulle vara snyggast om hon volymfönade håret med en varmluftsborste eller med vanlig rundborste. Volym från botten och längderna känns böjda och luftiga. Eller som jag gjorde nu, volymföna och avsluta med att locka några delar för textur.

Under studenten vill man inte bry sig om frisyren, sminket eller att behöva dra upp klänningen hela tiden.

MINA BÄSTA TIPS:

– Sminka dig lätt så du enkelt att piffa på under dagen om du vill. Har du mer tid innan mottagningen på kvällen kan du lägga en mer intensiv make-up innan kvällen drar igång. Många sminkar sig för mycket, puffar på mer och mer brunpuder under dagen så man till slut bara ser fläckig ut. Du kommer kramas, gråta, skratta och förmodligen få sprutande champagne och öl på dig. Man vill känna sig ON POINT men börja lätt och fyll på under dagen.

– Mössan kommer täcka halva frisyren så antingen plattar du ut håret helt och gör på en rak look med håret slickat bakom öronen. Självklart kan du locka håret, men håll dig till textur och vågor. Blir håret rufsigt under dagen så kan du själv rufsa upp det mer ”som att det ska vara så”, ingen märker något – jag lovar.

– En lös fläta, en stram tofs i nacken är den bästa och enklaste tipset jag kan ge. Oavsett om du tar av mössan eller på så kommer du alltid se städad ut.

Satsa på en on fleek klänning, bekvämlighet och ditt bästa humör. Ska jag vara helt ärlig så tänkte jag inte på hur någon såg ut på min student, man var bara så glad att allt var över. Det SPÖ regnade hela dagen, verkligen hela dagen när jag tog studenten. Det var såklart trist men på ett sätt skönt för alla slutade bry sig hur man såg ut långt innan lunch, alla var redan dyngsura och man kände lite ”Ähh, nu kör vi”.

Studenten är och förblir grisig, så är det bara. Ta ett chill-pill och njut av stunden ❤️

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Tack så jättemycket för tipsen ang håret! Ska själv ta studenten i år och har ingen aning om hur jag ska fixa håret under min mössa haha.. Men jag har precis som Amanda låtit mitt hår växa ut till studenten! Har däremot en fråga till dig, som dock inte har med hår att göra.. Ifall du kan göra ett inlägg med fina klänningar till studenten? Eller kläder till den dagen överlag. Du är så underbar och grym Elin, keep it up ❤️

    Jennifer 2018-03-06 17:58:36 https://nouw.com/jennifersimonsson
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!