här har du dom bästa håroljorna

1. HÄR (klick) – 2. HÄR (klick) – 3.HÄR (klick) – 4.HÄR (klick) – 5.HÄR (klick) – 6.HÄR (klick)

Men hallå där vänner! 

Efter det måttligt populära inlägget om mina bästa tips på leave-in (här) så var det många som skrev om jag kunde göra samma fast för håroljor och er önskan är min lag så självklart. Jag älskar när ni finner någonting via min blogg eller något som jag tipsar om och sedan återkommer till mig, det gör verkligen min dag. Men det här inlägget ska handla om älskade håroljor.

Varför ska man använda en hårolja?

Jag brukar säga att en hårolja är ett smörjmedel för ett friskt hår. Jag brukar dra en jämförelse med brun utan sol/solbränna: Om du inte smörjer in kroppen regelbundet så kommer den solbrända färgen du glassat dig till vara borta innan du ens kommit till Arlanda. Eller om du inte underhåller din brun utan sol med vårdande hudlotion så kommer huden bli fläckig och BUS:en försvinner snabbare.En olja är ett enkelt hjälpmedel att få håret att se glansigt, friskt och medgörligt. Olja kan du använda hela tiden men jag brukar använda olja på följande sätt:

 1. I handukstorkat hår, efter applicering av leave-in (tips) . Därefter föna eller låta håret torka av sig själv.
 2. Ha oljan ståendes bredvid tandborsten. Då glömmer du inte att applicera olja innan du går och lägger sig
 3. Som slutfinish efter styling
 4. När som helst när du känner att håret är glanslöst

Den här rackaren pratade jag om i ett annat inlägg. Den doftar inte gott men den gör underverk med håret. Den innehåller så mycket bra egenskaper och gör att håret får en magisk lyster – speciellt efter leave-in i samma serie. Den kostar en del men en olja är dryg och räcker länge, ni finner den HÄR (klick) – mitt allra bästa tips.

Sen en sak som jag verkligen vill lyfta, håroljan för alla torra-hårbottnar HÄR (klick). Det är verkligen någonting som hjälper mig och har ni problem med att hårbotten är torr, irriterad eller allmänt risig så applicera några droppar av oljan i sektioner – massera och låt verka i 5-10 minuter. Skölj och tvätta håret som vanligt, OM ni inte har testat den – GÖR DET. Om ni har problem med ovanligt fet hårbotten finns det en i samma serie, kika in HÄR (klick).

Annars ser ni mina favoriter i kollaget ovan, vilken ni väljer spelar ingen roll – jag älskar dom alla. För doft och glans använder jag alltid KM (klick) och med all time favorit kommer från Living Proof. Den har hängt med mig i alla år. Jag hoppas ni fick lite mer kött på benen och att ni finner ER favorit och lova mig, SMÖRJ IN HÅRET❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Har nu köpt en olja. Tack för jättebra inlägg! <3

  Ylva 2018-03-15 18:57:39
  Svara
 • Hej Elin, hoppas hoppas du svarar på denna kommentar då jag inte lyckats googla mig fram alls och har tänkt på detta länge. Följer din blogg slaviskt och älskar den och tycker du är så inspirerande. Jag har tunt, blont lockigt hår. Att det är tunt är inget som syns då det lockar sig en del och ser då fylligt ut. Plattar vissa delar och lockar vissa ca 1-2 ggr i veckan. Håret är blekt men har även blont hår i mig själv så inte blekt så många steg. Det är både skadat och torrt och går till lite över axlarna. När jag köper schampo balsam brukar jag köpa för både skadat och torrt hår, men ofta har märken en serie för skadat och en för torrt. Jag använder mest schampo och inpackning då jag nästan använder inpackning varje gång jag duschar (2 ggr i veckan). Ska jag tex ha schampoo för torrt hår och inpackning för skadat hår eller tvärtom? Eller ska jag ändå satsa på bara återfuktande eller bara reparerande? Kanske svårt att svara på men har du någon åsikt/tanke tar jag gärna den. Tack på förhand <3

  Alice 2018-03-15 09:28:59
  Svara
 • Jag använder oljan från Shu Uemura – älsk på den ❤ Toppen för mitt tjocka/lockiga/frissiga barr ?

  Josefin 2018-03-13 21:11:42
  Svara
 • Oh vilket bra inlägg! Nu ska jag köpa hem en ny olja!
  Jag kollade tillbaka ett tag här på din blogg och såg ett inlägg där du skrev att du reagerade starkt på när du färgade ditt hår, jag har blivit exakt likadan den senaste tiden (inte haft några större problem tidigare), men nu har det börjat svida och göra ont, ibland har jag fått blåsor eller bara varit allmänt öm efteråt. Är detta något som är farligt eller finns det något man kan göra för att ”lugna” det, eller har du något annat bra tips du kan dela med dig av? Klarar inte att hålla mig borta från att färga, hehe.

  Denise 2018-03-13 20:44:32
  Svara
 • Jag älskar Maria nilas hårolja true soft, min absoluta favorit!

  Sofia 2018-03-13 14:53:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!