en annorlunda tågresa

INNLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR!

KAVAJ (klick) BYXOR (klick)

Hej vänner! 

Nu är jag hemma igen, fullt upp på en gång – som vanligt. Det känns lite konstigt att komma hem efter en helg som varit helt magisk. Det har varit så mycket för mig och A på senaste tiden, allt från renovering till planering av bröllop så vi behövde verkligen komma iväg – bara vi två. Man får chans att prata, ta in och reflektera. Både jag och A jobbar väldigt mycket och vill sätta en grund för vår framtid. Jag har jobbat röven av mig sedan jag var 19 år, A flyttade till Italien och var fotbollsproffs från 15 års ålder, sedan tillbaka till Sverige och får ett toppjobb här hemma. Många skriver till mig och undrar ”vad jobbar han med”, varför lägger DU massa pengar på det ena eller det andra. Jag tycker det är rätt oförskämt att fråga det, ingen kan förstå vad vi får offra eller hur många timmar slit vi får gå igenom för att kunna leva som vi gör. Både jag och A har fått slita för varenda krona och aldrig fått något serverat, nu är det tur att båda är på samma plan så vi kan välja ett sätt att leva som passar oss. Jag ville bara flika in det på grund av alla dessa mail, kommentarer och DM från människor som ifrågasätter hur vi lever – nästan varje dag.

Men nu till något betydligt roligare. I lördags skulle vi på Cosmopak, en mässa för leverantörer och distributörer. Tanken var att få inspiration för mina kommande produkter och förstå den branschen lite mer. Mässan var i Bologna vilket är en timme från Milano med tåg. Vi ville bo i Milano och valde då att boka tåg i förväg för att ta oss fram och tillbaka från mässan.

Vi hade gått upp jätte tidigt, vi var trötta och kände oss lagomt less för det spöregnade också. A hade koll på vart vi skulle och vi hittar tåget vi skulle hoppa på. Vi går, går och går tills vår vagn kom – nummer 1 av typ 25 st kändes det som. När vi väl kommer in i vagnen så möts vi av en ansvarig som välkomnade oss, går in och jag kollar på A och frågar – VI MÅSTE KOMMIT FEL?! Vi skrattar och dubbelkollar bokningen igen, nej det var rätt. Då har A lyckats boka en vagn som är över första klass. Jag frågade om det var tanken och A sa nej, men han undrade varför biljetterna var så dyra – haha. Vilket vi nu förstår varför, alltså… HUR lyckas man? Dåre…

Jag trodde inte det var möjligt att få det så lyxigt i ett tåg i Italien. Nu var det verkligen inte meningen att vi skulle boka dessa biljetter för att åka i en timme bara, vilket vi inte kommer göra igen. Men att få välja och vraka fritt från en meny, justera sätena, få full service och bara njuta i lugn och ro var en upplevelse i sig.

Väl framme på mässan och jag återkommer om hur mässan var i ett annat inlägg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • En del undrar säkert av nyfikenhet, många för att de är avundsjuka och en del för att de är missunnsamma. Oavsett, du ska inte behöva svara på frågor om det. Du väljer vad du delar med dig. Kram

  Linda 2018-03-20 09:13:04
  Svara
 • Jag tror många frågar vad A jobbar med p.g.a. att han är med väldigt mkt i bloggen och det blir naturlig följd att undra. Att många frågar ngt i stil med ”hur kan ni leva så/ha råd med det och det” bottnar säkerligen bottna i allt från ren nyfikenhet, missunnsamhet eller avundsjuka, till ren förundran. Det finns ju många som rent utsagt jobbar röven utav sig (som du så smart uttryckte det) och som tyvärr inte får belöning för det, eller vad man ska kalla det. Då kan man så klart undra hur andra gör och hur andra får ihop saker och ting i sin vardag. Det är klart att en del frågor kan kännas närgångna, men man får försöka se att se till helheten, andras perspektiv och levnadsvillkor o.s.v. och självklart dra sin personliga gräns för vad man vill svara på, men samtidigt ha lite förståelse för att alla inte är lika och tänker heller inte lika. Vi har heller alla inte samma uppfostran och gränser. Låt det inte ta ngn energi. Det är lätt att råka döma eller reta sig på saker, så de drar energi.
  Kram på dig!

  Rebecca 2018-03-20 06:47:02
  Svara
 • Alltså folk ❤️ Så missunnsamma och bittra haha! Tycker ni är härliga och inspirerande, låt ingen ta er lycka ifrån er.

  Måste bara skriva att jag älskade din gråa tröja som du hade på planet, smet in på & other stories idag och skämdes typ i kassan när jag la upp tre olika färger av den haha! Tack för tipset iaf, mysigaste tröjan! ?

  Amanda 2018-03-19 23:10:19 http://nouw.com/mandysvard
  Svara
 • Så kul ni har varit i Italien, ser jättefint ut! Och perfekt när A pratar italienska, blir så mycket lättare då. Mitt ex är från Italien och har själv bott där ett tag. Italienarna var så trevliga och hjälpsamma när man försökte med språket, men trots att jag mot slutet pratade nästan flytande så avslöjade mitt blonda hår mig ? så de ville alltid fråga var man kom ifrån och varför man var där och vad man tyckte om Italien etc etc. Men A ser ju ut som en äkta milanese ? Eller det gör ni egentligen ju båda två, ni är ett sånt tjusigt par!

  Vilken dröm att få gå på Cosmoprof, hoppas ni hade en trevlig och givande vistelse!

  Linnea 2018-03-19 20:06:18
  Svara
 • men vad jobbar han med, är det så hemligt, alltså bara kul och veta

  Anja 2018-03-19 19:18:34
  Svara
 • Du är värd det bästa och Mr A verkar vara typ det bästa jag någonsin sett?

  Malin 2018-03-19 19:01:18
  Svara
 • Men gud att folk mailar och frågar sånt? Har man följt dig ett tag så vet man att du jobbar på salongen och driver bloggen osv osv. Många överlever på enbart sociala medier men du kör salongen också = mer jobb + mer pengar! Säger sig självt. Du lägger pengar på vad du vill.

  Johanna 2018-03-19 18:36:58
  Svara
 • Jag undrar också hur folk (ni) har råd med allt men jag känner ingen missunnsamhet- bara ren och skär avundsjuka! För jag är utfattig. ?

  ErikaJ 2018-03-19 16:39:14
  Svara
 • Andre jobbar som säljchef för Sverige på ett städföretag som heter Freska enligt hans egen LinkedIn. Dvs ingen direkt hemlighet?

  Anna 2018-03-19 15:11:27
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tråkig och onödig kommentar? Känns väl mer konstruktivt att respektera någons privatliv, än att skriva en halvdryg kommentar?
   Tycker det känns girigt att man som läsare tycker att man har RÄTTEN att veta precis alla detaljer om en bloggare och dess partner, bara för att.

   Stella 2018-03-19 16:13:14
   Svara
   • Svar på Stellas kommentar.

    Men herregud det var väl ingen tråkig eller dryg kommentar? Han har ju skrivit ut det själv på nätet? Och hade det varit superhemligt av någon konstig anledning hade min kommentar inte godkänts överhuvudtaget eller hur? Jag tycker också det är oförskämt att ifrågasätta varför de spenderar sina pengar som de gör men att vara nyfiken på vad någon jobbar med är väl inte det minsta konstigt?

    Anna 2018-03-19 19:06:15
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Men höööörni fölk
     Börja inte tjafsa nu i Elins komentarsfält, här brukar de ju vara så varmt o mysigt o pepp???
     Jag brukar iallafall alltid läsa denna blogg för att Elin gör ett grymt jobb som frisör inspirerar, är genuin o för den positiva boost både komentarerna o bloggen ger, keep it up! ?

     Emma 2018-03-19 23:38:08
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!