Här är våra underbara gardiner

Hej mina underbara och glad påsk! 

Mitt uppe i påskfirandet tänkte jag visa våra nya gardiner. I februari var jag på möte med Malin @textilesbymalin) som jobbar som designer på Persiennkompaniet och hon var även här i lägenheten för att mäta upp och kika igenom vad som skulle passa. Jag vet att gardiner är nödvändigt, dels för vi har varken persienner eller rullgardiner så vi har sovit i konstant ljus sedan vi flyttade in i januari. Sedan gör tyger ett helt hem tycker jag, det tillför en lyxighet och mysfaktor. Vi bor i en stor och öppen lägenhet och har en viss insyn och jag vill kunna röra mig i hela lägenheten utan att folk ska glutta in men utan att ljuset försvinner.

Här har vi köket. Vi har två balkonger och ena är en fransk, ett gigantiskt stort fönster och här kommer större delen av ljuset in. Jag ville ha ljusinsläpp men gardiner som täcker hela men som också går att dra åt sidan på ett ”nätt sätt”. Dom är tunna, ljusbeige och helt fantastiska.

HUR FINT?

Älskade vardagsrum, hjärtat i hela lägenheten. Här ville jag ha samma tunna som i köket och en mörkare, mer täckande gardin på sidorna. Den går inte att dra till halva utan är rätt kort. Här är det två skenor, den tunna mot fönstret och den tjocka framför.

Kavlitén på dessa gardiner är det sjukaste jag varit med dom. När jag kom hem efter jobbet i veckan efter Persienkompaniet hade varit här och satt upp dom så kändes det som att komma in i världens svit. Både jag och A stod och stirrade, visste inte vad vi skulle säga mer än WOW. Även fast vi inte har allt klart, mycket smått ska fixas. Byggarna är inte helt klara och jag har varken köpt alla lampor eller växter än så gör det ingenting. Gardinerna blev pricken över i:et.

Jag är så glad att vi valde beiga/nude gardiner. Jag var helt inne på grått men då hade vårt hem bara blivit grått, glad att Malin sa till där.

Här kommer mitt absolut bästa, SOVRUMMET. Jag behöver ha kolsvart när jag sover plus sovmask, har alltid haft det så länge jag kan minnas. Vi valde inte helt heltäckande just för att jag tyckte inte dom var lika snygga som dessa. Men det blir kolsvart ändå, jag lovar. Det sitter samma ljusa, tunna gardiner mot fönstret och dom tjocka på en skena framför. Det gör att vi kan ha dom ljusa helt för fönstren hela tiden utan att ljuset påverkas och sedan när vi ska sova drar vi för hela och det blir kolsvart. Det bästa är just kvalitén på tyget och skenorna, det går så smidigt att dra fram och tillbaka.

Att lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet var det bästa beslut vi tagit ❤️

Mitt älskade kontor, gud vad jag älskar att vara här inne. Men här inne valde vi något helt annat, maffiga sammetsgardiner i champangefärg. Det är ett litet rum som är i grått och blått, jag ville ha en kontrast men ändå samma mjuka linje jag valt i resten av lägenheten.

Jag kan inget annat säga än att wow, vi är så nöjda och vilken lägenhet vi börjar få. Att ta hjälp av människor som är proffs på det som gör är någonting jag verkligen vill hylla. Uppsättningen gick så smidigt och dom har varit så trevliga hela vägen ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Hej Elin!! Hela er lägenhet är verkligen hur fin som helst!! Älskar när du lägger upp bilder på den!!

    Söker en fin heltäckningsmatta så tänkte baraa kolla vart eran kommer ifrån?

    Daniella 2018-04-02 19:49:30
    Svara
  • Wow! Så fint det blev och vilken inspiration! 🙂
    Och måste bara säga att din blogg är grym, älskar variationen på inläggen och alla fina bilder <3

    Klara 2018-04-01 11:46:37
    Svara
  • WOOOW så himla fint! Hur går man till väga om man vill ta hjälp av Persiennkompaniet? Vad är det för priser? 🙂

    Linn 2018-04-01 10:35:17
    Svara
  • Sovrummet ser väldigt litet ut. Bara plats för sängen? Inga sängbord eller annan möbel?

    Molly 2018-04-01 10:13:18
    Svara
  • Hej!
    När kommer du skriva ut färgkoderna för vägg+bokhyllefärgerna ni valt? 😀 Letat igenom alla inlägg + kommenterar som hör till lägenheten men hittar ej 🙁
    Tusen tack!!

    Rebecca 2018-03-31 22:17:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!