här kommer mitt bästa lugg-tips

Men hallå där! 

Det är lördag och jag är uppe med tuppen för jag ska till salongen för att jobba. I och med att jag åker till Milano på onsdag så var jag tvungen att trixa med schemat så det fick bli en fullbokad lördag. Jag slutade jobba lördagar för flera år sedan i samband med att jag blev utbränd och alltid låtit helgerna vara heliga. Men nu med åren har jag reglerat schemat så det passar mig ypperligt. Att vara kund hos mig är lite speciellt i och med att jag jobbar med flera olika saker så att bli ombokad är inte ovanligt. Jag har bra framförhållning när det kommer till mina kunder men bloggvärlden och allt därtill är inte lika planerad så därför kan det bli ombokningar. Det är förvisso något mina kunder är medvetna om och har valet själva att vilja gå hos mig eller inte under den punkten.

Men det viktigaste för mig för att jag ska kunna ha det så är att jag alltid ger dom bra alternativa tider, gärna innan eller tätt inpå sin ordinarie tid. Därför jag inte har lördagar som ordinarie jobbdag för att då har jag en hel dag att sätta kunder om det skulle ske ändringar. Jag tycker det är roligt att jobba lördagar då och då, jag lever inte så extravagant på helgerna ändå så att mysa på salongen med underbara kunder gör inte mig någonting. Så jobbar jag helt enkelt, man får trixa med livet så alla blir nöjda och glada – ink mig själv.

Men nu ska vi prata om årets lugg som jag klippte på min fina kund Lovisa. Vi klippte en vanlig, delad lugg förra gången som passade henne så sjukt bra. Denna gång kom Lovisa själv med den briljanta idén att kombinera en stripig ”v-lugg” med en längre delad. Jag älskar när mina kunder kommer med egna idéer och att dom vågar spotta ut det till mig så är det mitt jobb att transportera idé till kundens hår. Jag gick på feeling och såhär blev det, hur snyggt?

Jag klippte en längre, tunnare lugg men kombinerade sidorna som en längre delad lugg. Lite svårt att förstå kanske men tillsammans med lob:frisyren, dom lösa vågorna och Lovisas onfleek ögonfransar kunde inte denna look bli snyggare.

Jag färgade hennes hår också… såklart. Målade, slingade baby-ligths och tonade in håret i en kyligare beige nyans. Kunde inte blivit bättre ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin!
  Skulle inte du kunna tipsa oss brunetter om en våruppfräschning?
  Det är ju inte så enkelt som för blondiner att slinga upp håret och få en perfekt nyans direkt när man är mörk mörk brunett. Men ändå vill man göra någon slags förändring inför sommar/ vår ?
  Jag själv är varmt mörkbrun och tycker det är skitsnyggt till brännan men skulle vilja få in lite skiftningar!
  Vad har du för tips?
  Tack för en grym blogg, unnar dig allt det fina som kommit in i ditt liv!

  Fanny 2018-04-15 12:59:03 http://devote.se/lillalgh
  Svara
 • Hej Elin! Jag vore så tacksam om du kunde hjälpa mig med en fråga. Har följt din blogg i många år och läst vad jag tror är alla inlägg du gjort om olaplex. Förstår dina synpunkter angående kontroll under färgningsprocessen men jag undrar vad du tänker om fristående behandling. Jag har nämligen bokat in en behandling och klippning nästa vecka då jag precis kommet hem efter två månader av sol, salt och klor. Jag upplevde att mitt hår blev otroligt torrt under resan dels på grund av sämre produkter men också alla yttre påfrestningar. Dock tycker jag inte att det ser ut som att mina toppar är särskilt slitna plus att mitt hår kändes mycket mer återfuktat efter endast en tvätt med mina vanliga produkter hemma. Är det ändå värt att göra olaplexbehandling/toppning eller är det endast fungerande om man har poröst hår efter tex blekning? Är det snarare en fuktbehandling som behövs och vad finns det för behandlingar då?. Ursäkta lång fråga men tänker att kanske många tar fristående behandlingar för bättre kvalite på håret utan resultat på grund av missuppfattningar kring hårets behov. Jag hoppas du kan skänka lite klarhet i det! Kram:)

  Freja 2018-04-14 13:30:58
  Svara
  • Svar på Frejas kommentar.

   Hej! Nu är jag inte Elin men jag hade hoppat över Olapex. Visst alltså gör väl ingen skada men personligen har inte jag (eller någon jag känner) upplevt någon direkt nytta med den produkten heller. Hade hellre lagt pengarna på toppklippning, återfuktande inpackning och hårolja!

   Annie 2018-04-15 20:21:01
   Svara
 • Snyggt<3

  Älskar bloggen!

  Svara
 • Hur beskriver man den frisyren till sin frisör? Jag förstår luggen men resten, det du kallar lob? 🙂 tacksam för svar för det var verkligen snyggt.

  Suss 2018-04-14 09:19:47
  Svara
  • Svar på Susss kommentar.

   Hej!
   Det bästa du kan göra är att visa bilder på frisyrer du tycker om till frisören. Då kommer frisören utgå ifrån dina förutsättningar och klippa den frisör som passar dig 🙂 Kram

   Elin Johansson 2018-04-16 21:55:34
   Svara
  • Svar på Susss kommentar.

   Du kan ju visa en bild.

   Elin 2018-04-14 17:20:19
   Svara
 • Coolt och gulligt på samma gång

  ErikaJ 2018-04-14 08:20:47
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!