Så tvättar du ditt hairtalk

Hej mina underbara vänner!

Jag har fått en hel del frågor om just ”Hur man tvättar sitt Hairtalk?” och er önskan är min lag så jag tänkte vägleda er hur ni gör. Egentligen skiljer det sig inte jättemycket från att bara tvätta sitt egna hår men några tips kan jag ge er. Ni som hängt med ett tag vet att när jag tipsar om schamponering överlag använder jag samma teknik. Men jag ska försöka gå in på detalj hur jag gör när jag tvättar mitt Hairtalk hår.

Det viktigaste är:

 • Du måste komma emellan fästena både med schampo och vatten
 • Det är viktigt att skölja ur balsamset ordentligt, överdrivet mycket.
 • Man måste tvätta upprepande gånger

GÖR SÅHÄR:

1. Jag tvättar mitt hår två gånger i veckan, oftast söndag och torsdag. Det resulterar till att det blir rätt skitigt och jag har en del produkter i håret. För att få ett hår rent måste man tvätta håret upprepande gånger.

2. Jag börjar med att skölja igenom håret med vatten. Sedan tar jag lite schampo och stryker lätt över huvudet, gnuggar in med naglarna i hårbotten och masserar lite lätt. Sedan sköljer jag snabbt bort det med vatten. Här får jag bort överflödet av produkter och skit från yttre påverkan. Hade jag bara fortsatt att massera med schampo så hade jag bara masserat runt smutsen. Genom att jag börjar med en snabb strykning så får jag bort det yttersta skiten på en gång.

3. Sedan tar jag en riklig mängd schampo. Börjar massera in med naglarna, jag får ta i och gnugga ordentligt. Det ska kännas att du tvättar håret, ingen mystvätt utan det ska rivas igenom. Sedan sköljer jag igenom hela håret med vatten.
* Ett bra tips är att ha en duschslang där du kan reglera vattenstrålen. Jag brukar alltid ha stark stråle när jag sköljer håret så jag känner vattnet in i hårbotten.

4. Nu kommer vi till den viktigaste biten. Här ska du in emellan fästerna med fingrarna. Jag lyfter och masserar med naglarna emellan så jag verkligen känner att jag kommer åt överallt. Här tar jag båda händerna och masserar, river och verkligen får igång blodcirkulationen.
OBS: Schampo är inte till för längderna, massera aldrig schampo på längderna. 

5. Var inte rätt att ta i, fästerna kommer inte att lossna. Många gör fel att inte våga ta i vilket gör att du inte får rent håret. Jag sköljer ur ordentligt, lyfter och använder duschslangen nästintill in i hårbotten (mellan fästerna) för att skölja igenom. Om man inte sköljer ordentligt kommer du få problem med hårbotten, det kommer att klia och håret blir flottigt snabbare. Jag står verkligen och sköljer länge, den viktigaste delen.

6. Sedan applicerar jag balsam från öronen och nedåt. Låt sitta en minut och sköljer igenom noga igen.

Dessa tre serier använder jag mest hemma. Jag måste först poängtera att Hairtalk rekommenderar alltid att använda deras produkter för att garantin ska gälla. Men jag använder andra produkter med vetskapen att händer det något så får jag själv ta den smällen.

Nu kanske denna guide låter JÄTTE-JOBBIG… men för mig tar det 10 minuter att duscha. Jag är förvisso helt besatt att av få mitt hår rent, jag går inte ur duschen förens jag känner att varenda hårsäck har fått sig en omgång. Det gör jag dels för att jag inte orkar tvätta håret så ofta men också för min hårbotten. Det är precis samma sak som att få bort allt smink på kvällen. Jag vill inte ha skit, smuts eller produktrester på min hud mer än nödvändigt. Även om ni tycker denna guide är jobbig så testa en gång, ni kommer märka skillnad ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin,
  Tack för en superbra blogg!
  En fråga gällande det du skrev att ”hairtalk rekommenderar att använda deras egna schampoo för att garantin ska gälla”. Har man en garanti? Jag satte nämligen i hairtalk för första gången i slutet av januari. Satte om håret efter ca 6 veckor och redan en tvätt tappade jag två slingor. Efter det tappade jag slingor var och varannan dag. Trotts att jag använde deras schampoo och inga andra produkter förutom lite balsam nere i topparna. Tillslut hade jag tappat så många slingor att jag var tvungen att klippa av hårets längder för att få det att se okej ut. Jag valde därför att ta ut håret efter en omsättning just för att jag satte i håret för längden och den fanns inte kvar.
  Salongen jag gick till har inte sagt någonting om detta, utan bara ”låtit det gå” för att det aldrig hänt. Jag tyckte det var lite konstigt just för att håret kostar en del att sätta in plus att dom garanterar 4-5 omsättningar om håret sköts på rätt sätt. Vilket jag gjorde! Min fråga, har jag på något sätt rätt att kräva ersättning eller liknande?

  Tacksam för svar! 🙂

  Konstantina 2018-05-03 13:34:57
  Svara
 • Hej Elin! Funkar redkens extreme schampoo när man har hairtalk i? Kram på dig

  Evelina 2018-05-02 19:03:14
  Svara
 • Snälla kan du svara på frågan ????

  Fin Rosa kavaj .märke o var kommer den i från jätte fin på dig kram Eva

  Eva 2018-04-30 10:06:32
  Svara
 • Fin Rosa kavaj .märke o var kommer den i från jätte fin på dig kram Eva

  Eva 2018-04-28 21:44:14
  Svara
 • Ingen schampo på längderna säger du, men det måste man väl ha om man använder silverschampo?? Det är ju där den behövs. 🙂

  M 2018-04-28 10:19:27
  Svara
 • Hej!
  Tack för alla dina underbara tips du ger, blir alltid lika glad och inspirerad av att gå in på din blogg. 🙂

  Jag har använt mig utav Pureology hydrate till och från under flera år, och nu senaste tiden har jag snart bara haft det (utan att variera mellan något annat schampo) i snart ett år. Jag vet att man inte ska använda ett schampo för länge, att håret blir vant mm. Men jag är så nöjd med det och vet inte vilka andra jag ska prova. Har du något tips på vad man kan använda för schampo på vår/sommaren och höst/vinter? Jag har slingat längre hår som du.
  Tvättar håret också max två ggr i veckan, behandlar mitt hår som en bebis. :):) lägger gärna ner tid och pengar på mitt hår.

  Sen en fråga till.
  Är det viktigt att använda samma märke/sort på levae in och inpackning som schampot?

  Jag skulle vara så tacksam för svar.
  Önskar dig en bra helg!
  Hälsningar Anna

  Anna 2018-04-27 17:57:48
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Jag använder Pureology Platinum och är väldigt nöjd med den. Är inte så lätt att hitta cruelty free bra hårprodukter. Den är för blondiner.

   M 2018-04-29 13:25:03
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!