Vissa lockiga VS raka delar i håret

Hej Elin!

Du är så sjukt snygg för det första!

En 22 årig tjej, student, som har vågigt/lockigt hår med lite mer raka partier och andra krulliga partier som kämpat hela livet efter långt hår. Fick det och nu har jag slitit av det från långt till strax under axlarna med platt/locktång för att få Hollywood hår. Jag är så ledsen och besviken, kan man sätta in hairtalk i lockigt hår? Använder clip on när jag ska ut och dansa men till vardags känner jag mig verkligen oattraktiv som tusan. Alltid kämpat med mitt hår men ver inte hur jag ska få det långt igen, känna mig fin (=använda värmeverktyg)?

Tips?

Kram

Hej fina du!

Tusen tack för det, så snällt.

Vad tråkigt att höra att du inte trivs med ditt hår. Som jag skrev vid ett tidigare inlägg (länk) så är lockiga och burriga hår trendigare än någonsin. Tyvärr har det blivit en negativ sak att ha frizzigt hår, men det måste vi vända. För lika många som har rakt hår har lockigt hår.

Jag brukar tipsa om att klippa ett lockigt hår lite oftare än normalt, var 8:e vecka ungefär. Jag förstår att om man är student så kanske man inte vill lägga dom där pengarna på att gå och klippa sig. Men det kanske är värt om man vill känna sig finare i håret?! Att använda mycket produkter som ger fukt, t.ex Redken – Curvaceous. Lockiga hår skriker efter fukt och det är den hårtypen som är den känsligaste (därav slits mer av verktyg mm).

Det går att sätta Hairtalk i ett lockigt hår. MEN, då måste du jobba med värmeverktyg för att styla ihop hela håret – vilket förmodligen blir jobbigt för dig (och håret).

Mitt tips till dig är:

 • Använda hårvård som ger maximalt med fukt till ditt hår
 • Klipp dig lite oftare
 • Om du vill styla håret: Locka endast dom delar som är raka. Ta en liten del som är lockig och sammanstråla med en rak bit in i locktången. Dutta några delar på så sätt i hela håret så du känner att du får en helhet. Värme gör också att håret får mer glans.
 • Försök att börja älska ditt hår. Ju mer du krigar för att tvinga håret vara på ett visst sätt desto mer kommer håret slå tillbaka. Jobba med håret, gå halva vägen var och framförallt – acceptera att du har lockigt hår. Det är så vackert och blir du vän med håret så kommer du bli belönad också. Lycka till nu!

elin

mg_5237

Vågigt hår – SÅ HÄR GJORDE JAG!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Elin!

  Tack för att du svarade på min fråga! Jag ska omvända min tanke-trend till att börja se det positiva i mina lockar, nytt schampo/balsam med fukt är påväg och har redan bokat in klipptid.

  Kram !!

  Matilda 2016-10-05 14:48:18
  Svara
 • Vad har du för vågtång? Tips? 🙂

  Sara 2016-09-20 17:33:15
  Svara
 • Hej bästa Elin! Som jag har förstått om man verkligen vill värda håret är att man ska använda produkter utan silikoner, sulfater och parabener. Jag har lockigt/vågigt hår och är intresserad av att köpa just Redken Curvaceous MEN jag vill vårda mitt hår, inte bara få det att se fint ut för stunden. Innehåller inte den serien detta eller har du tips på någon annan serie som funkar för trött och lockigt hår?

  Kramar

  Hanna 2016-09-16 13:21:57
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga som säkert många känner igen sig i! Hoppas du har tid att ta upp just det här; jag har typiskt tunt och skandinaviskt hår som liksom ”äter upp sig själv”. Klipper det regelbundet men det blir liksom inte långt. Och – jag tar verkligen hand om det! Väldigt sällan värmeverktyg, tvätt max 2 gr i veckan, bra schampo, olja, inpackning osv. Trots det är topparna torra, tunna och går av på det sättet att min frisyr påminner lite om en manet; tjockt hår på huvudet och tunna trådar längst ner. Och vi ska inte ens tala om min stackars lugg… Detta trots att jag klipper av håret rakt av för största möjliga stöd för dom små liven. Tips?! Produkter?!
  Kram Rebecka.
  Förre; din blogg är den första jag läser på morgonen! Gryyyym tjej!!

  Rebecka 2016-09-15 15:01:49
  Svara
 • Jag flätar mitt till natten o får det vågig o lite krusigt lätt som en plätt.

  Maria 2016-09-15 13:28:31
  Svara
 • Hej! Yes! Har hoppats p ett inlägg om Hairtalk och självlockigt hår! Har du möjlighet att berätta mer om vad som krävs?? Kram! H

  Helena 2016-09-15 10:02:17
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!