Tvätta håret 1-2 gånger i veckan

Hej vänner! 

Som ni vet så försöker jag endast tvätta håret 1-2 gånger i veckan. Jag är noga med att hålla mig till samma dagar varje vecka för att min hårbotten ska ”komma” ihåg att det är just dessa dagar den blir tvättad. Kroppen är inte dum, vi glömmer oftast bort att kroppen är väldigt smart och behöver rutiner för att inte rubbas. Precis så är det med hårbotten!!!

Har ni problem med att håret blir fett för fort:

 • Välj ut två dagar, t.ex söndag och onsdag. Så håller du dig till det oavsett om du tränar eller verkligen behöver tvätta håret.
 • Hårbotten kommer vänja sig och du kommer märka skillnad efter ett tag.
 • Att lära hårbotten denna rutin tar ett litet tag. Det är lite beroende från person till person men ca 1-2 månader tar det nog innan du märker en positiv skillnad.
 • Försök att använda samma typ av hårvård, schampo, balsam under denna period.

img_8099

Kom ni ihåg när jag visade er hur mitt hår-schema såg ut? Detta har jag i huvudet men det var så roligt att få ner det i kalendern. Missade ni det inlägget så kan ni läsa det igen HÄR (klick)

Söndagar brukar vara min dag där jag detoxar, använder silverschampo och hårinpackning. Men i söndags så kände jag att håret inte alls var fett och jag kunde skippa den tvättdagen. För att jag ska hålla min balans så måste jag tvätta håret igår (onsdag) så jag var tvungen att hålla ut.

IMG_1371

Det hade gått en vecka, håret kändes skitigt men jag applicerade lite torrschampo, tuperade lite lätt och slängde upp håret i en helt vanlig hästsvans. Jag skulle fota för ett annat jobb men kom på det att:

 • ”Slänga upp håret i en hästsvans är så underskattat” Jag hade gamla lockar sedan tidigare och jag kände mig så fräsch ändå.

IMG_1387 IMG_1379

Jag får så mycket mail om att vi mår så dåligt när håret känns fett men mitt bästa tips är att göra det bästa av situationen och är håret fett – SO WHAT? Jag kanske inte skulle känna mig så bekväm om en snygg karl kom och mös ner sig i håret direkt men annars så måste jag slå slag för den vanliga hästsvansen.

LYCKA TILL UNDERBARA NI!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Hej! Skulle jättegärna vilja ha svar på min fråga.. Det är så att mitt hår blir väldigt snabbt fettigt, om jag tvättar håret på kvällen så kan det se fettigt ut redan på eftermiddagen dagen efter. Har Lanza Healing colorcare, som är sulfatfritt så därför använder jag mig av Redken Scalp relief Oil detox schampoo (tycker inte den gör någonting förutom att ge mig torra längder men använder den ändå). Har blivit så desperat att få en ren hårbotten så använder tyvärr affärsschampoo, typ Dove.. Har förut försökt vänja mitt hår att inte bli tvättat så ofta, gav det ett år i princip men har bara accepterat att jag har fet hårbotten, och har även fet hy förövrigt. Skulle vilja ha tips på vad för hårprodukter jag bör gå efter och även hur jag ska göra för att slippa tvätta håret 4-5 ggr i veckan, vågar inte ha torrschampo för det täpper till porerna i hårbotten och är oxå rädd att oljan från hårbotten kommer på mitt ansikte när jag inte tvättat det och ger mig acne.. Låter kanske löjligt men när man har acnebenägen hy så måste man vara lite försiktig.. Ursäkta för så långt meddelande, jag vill bara bli nöjd med min hårvård för en gångsskull!

  Matilda 2016-11-13 12:58:28
  Svara
 • Hej!
  Själv är jag en sån som tvättar håret varje dag, och skulle jag missa en dag ja då blir det fett direkt! Tränar ca 5 dagar i veckan och vill gärna duscha efter det. Att bara ha i balsam vissa tvättar är det mer skonsamt för håret än schampo? Tack för superbra tips!

  Emelie 2016-10-10 07:32:26
  Svara
 • Hej! Tack för att du har en sån grym blogg!
  Fastnade helt för din tröja som du har på bilderna, vart har du hittat den? Supertacksam för svar.
  Kram

  Fanny 2016-10-03 17:04:07
  Svara
 • Hej Elin!
  I din förra blogg så skrev du att du schamponerar håret 3ggr varje tvätt, jag testade det och då blev mitt hår kaos. Det var så tovigt att jag inte kunde få ur tovorna och fick rycka bort hår. :'( Jag använder ett schampoo ifrån hårvårdsserien TRESemme det utan silikon som ska vara bra?

  Mvh Mathilda

  Mathilda 2016-10-03 14:13:07 http://nouw.com/notoriousfragility
  Svara
 • Hej! Kan inte du vlogga din hårtvättar/spa dag? Vore roligt att de din process och vad du använder för produkter just nu osv:D

  Annie 2016-09-30 15:50:11
  Svara
 • Mitt hår är tacksamt, det syns inte om det blir fettigt, däremot luktar min hårbotten död efter bara nån dag. Springer 3-5 ggr/vecka och det är svårt att inte tvätta håret då med tanke på all svett, men jag står emot en av gångerna i alla fall.

  Annika 2016-09-30 09:56:45
  Svara
 • Jag har så sjukt fett hår. En eloge till alla med fet hårbotten som står ut med att bara tvätta 2 ggr i veckan! Herregud, själv skulle jag aldrig stå ut. Mitt hår är så fett, ibland kan det redan vara fett på kvällen samma dag som jag tvättade det. Tvättar det varje dag. Testat varannan dag men det blir inte bättre, mår dåligt och känner mig ful hela dagen, och vilket torrshampo jag än testar så tycker jag bara att det blir trassligt av det. Dessutom tycker jag att det slitna bebishåret vid ansiktet ser mycket mer slitet ut redan andra dagen, det sticker liksom rakt ut från huvudet och ser förjäkligt ut. Därför tvättar jag tyvärr oftast varje dag. Skäms på mig! Men ska testa root lift. Tack för tips.

  Sandra 2016-09-30 00:23:46
  Svara
 • Hej! Tvättar håret 1 dag i veckan, jag upplever aldrig att det hinner bli fett. Här kommer några tips som funkat för mig, samtidigt som jag tvättar håret tvättar jag alla kammar och borstar. Jag ser till att samma dag även byta alla mina örngott.

  Elisabeth 2016-09-29 15:40:04
  Svara
 • Hej
  Hoppas du kan svara! Jag har i 2 år nu efter jag fått min tappat massor av hår det blir bara värre och värre
  Jag hade för 2.5 år sedan dubbelt så tjockt och starkt hår det var långt tjockt och ingen typ trodde på mig att det var åka så fint var mitt hår
  När har jag halva håret och tappar fortfarande massor vad ska jag göra?:( är så ledsen och har testat massor av produkter vitaminer inpackningar osv inget hjälper? Är så deppig och vill inte ens ut då alla undrar vad som hänt inte alls kul

  Tack snälla

  Mona 2016-09-29 12:44:56
  Svara
  • Svar på Monas kommentar.

   Hej Mona!
   Vad träigt att höra. Det är jättesvårt att svara på. Det bästa du kan göra är att gå till läkaren eller gör en håranalys. Googla så kommer det upp information. Hoppas det blir bättre. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-10-02 20:20:52
   Svara
  • Svar på Monas kommentar.

   Kanske minioxidil? vad tycker du Elin????
   vill också veta svaret har samma problem mår skit av mitt håravfall också varit hos hudläkare ingen hjälp:(

   Kajsa 2016-09-30 08:53:09
   Svara
 • Hej Elin!
  Vad använder du för shampo och balsam?

  Rebecca 2016-09-29 12:27:26
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Hej!
   Jag använder så mycket olika produkter då jag testar mycket 🙂 Men jag brukar alltid gå tillbaka till Shu Uemura och Oribe. Sök på dom namnen i sökfältet så kommer det information om dom upp. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-10-02 20:22:11
   Svara
 • Hej! Först så vill jag säga du är bäst!!
  Jag undrar, jag har hairtalk 50 cm och när jag ska fixa mina lockar så tycker jag inte att dom håller, dom blir inte lika lockiga som mitt vanliga hår, dom hänger mer och det blir halvdant, jag tvättar håret en gång i veckan och använder bra produkter, mitt hår har blivit mycket friskare och starkare sen jag börja med de:) men lockarna! :/ help! /kram

  Karen 2016-09-29 10:50:24
  Svara
 • Vad skönt när du skriver so what bland det bästa jag hört. Är det lite fett får man göra det bästa av det man överlever för det Ha det bra.

  maria g 2016-09-29 09:23:21
  Svara
 • Fast jag har tvättat håret på samma två dagar i veckan i över 1 års tid. Håret blir fett som tusan redan dag 2. Så det funkar inte. Bytt produkter 1 gg under det året. Och nu provar jag ett tredje alternativ när jag går in i ett tredje halvår av extremflottigt hår. Davines.

  Mår skitsåligt av flottiga håret och det är inte lite heller. Och nej- har inga hormonella problem.

  Marri 2016-09-29 07:44:22
  Svara
  • Svar på Marris kommentar.

   Vad tråkigt att höra 🙁 det som är så svårt med kroppen, den gör som den vill. Men hur stylar du håret efter tvätt? Låter du det självtorka eller försöker du föna upp håret från hårbotten? Testa att applicera root lift i hårbotten och föna volym med en rundborste. Det gör att håret lyfter sig från huden och kan hjälpa till. Alternativ att du använder en volymserie 🙂 Lycka till! Kram Elin

   Elin Johansson 2016-09-29 09:17:27
   Svara
   • Svar på Elin Johanssons kommentar.

    Låter det självtorka (småbarnsförälder så tiden finns ontenalltid till fön) ?. Men ska prova. Tackar för svaret trots hektiskt schema! ?

    Marri 2016-09-29 11:31:39
    Svara
    • Svar på Marris kommentar.

     Jag har det precis lika dant som du. Har tvättat mitt hår 2 ggr per vecka i flera år och det är fett dag 2. Fönar och använder rootlift. Nu har jag gett upp och tvättar håret när jag känner att jag inte står ut med flottet mer. Och det är så skööönt att få känna att håret är rent och luftigt. Vissa har fet hårbotten helt enkelt. Jag är en av dem.

     Jennifer 2016-09-29 14:46:19
     Svara
     • Svar på Jennifers kommentar.

      Ja jag misstänker att det är så- precis som att andra svettas mer än andra liksom! Kroppsfunktioner. Min frisör är mer ”använder du bra hårvård skadar det inte att tvätta håret varje dag om så”. Men man vill ju gärna slippa tvätta, om inte för smidighetens skull! ?

      Marri 2016-09-29 15:57:11
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!